ΑρχικήinetTwitter: Αλλαγές σε two-factor authentication

Twitter: Αλλαγές σε two-factor authentication

Το Twitter αποφάσισε να αλλάξει μια από τις πολιτικές του για το two-factor authentication για τους δωρεάν χρήστες.

Twitter Blue

Ο λόγος γίνεται για την επαλήθευση μέσω μηνύματος. Η εταιρία αποφάσισε να μετατρέψει την υπηρεσία αυτή -δίνοντας deadline- από δωρεάν και προσβάσιμη για όλους μόνο σε αυτούς που έχουν κάνει συνδρομή ή είναι πρόθυμοι να κάνουν στο Twitter Blue. Παρακάτω θα βρείτε πως να προσαρμόσετε το λογαριασμό σας.

Δείτε επίσης: Twitter: Θα σας ειδοποιεί όταν ένα tweet που αλλεληπιδράσατε λαμβάνει σχολιασμό από το Community Note

Το Φεβρουάριο η Twitter αποκάλυψε πως θα κάνει μεγάλες αλλαγές σε ό,τι έχει σχέση με την επαλήθευση δυο παραγόντων για τους λογαριασμούς. Αποφάσισε λοιπόν να μετατρέψει την επαλήθευση από δωρεάν για όλους τους χρήστες διαθέσιμη μόνο σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τη συνδρομή του Twitter Blue.

Η εταιρία έδωσε στους χρήστες διορία μέχρι τις 19 Μαρτίου για να αλλάξουν από το σύστημα μηνυμάτων σε κάποιο άλλο, συμπεριλαμβανομένης της χρήση εφαρμογής επαλήθευσης. Από σήμερα, οι χρήστες που δεν είναι στο Twitter Blue θα βρουν την επιλογή επαλήθευσης με μήνυμα απενεργοποιημένη αυτόματα, βρίσκοντας τον λογαριασμό τους προστατευμένο μόνο από τον κωδικό τους, ώσπου να αποφασίσουν να αλλάξουν σε κάποιο άλλο σύστημα επαλήθευσης.

Η Twitter προωθούσε τη διορία με μία pop-up ειδοποίηση που προσκαλούσε τους χρήστες να κάνουν την αναβάθμιση.

Twitter two factor authentication pop up

Με βάση την Twitter, η επαλήθευση μέσω μηνύματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να κακομεταχειριστεί από χάκερς. Παρόλα αυτά είναι κάπως περίεργο, από τη στιγμή που θεωρεί την επαλήθευση μέσω μηνύματος αδύναμη να την παρέχει μόνο σε αυτούς που έχουν συνδρομή στο Twitter Blue.

Πρόταση: Το Twitter Blue εισάγει tweets 4.000 χαρακτήρων

Η διαδικασία για να αλλάξετε τη φόρμα 2FA είναι απλή, ειδικά αν χρησιμοποιείται κάποια εφαρμογή επαλήθευσης όπως το Google Authenticator, αν σας εμφανιστεί η ειδοποίηση αυτή μέσω browser.

  • Αφού πατήσετε το Get Started, θα πρέπει να βάλετε τον κωδικό σας και να πατήσετε Confirm.
  • Στην οθόνη θα δείτε το “Turn off two-factor authentication?” πατήστε Turn Off.
  • Ύστερα θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη νέα σας μέθοδο επαλήθευσης. Αν έχετε ένα security key, επιλέξτε αυτήν και ακολουθείστε τις οδηγίες, σε άλλη περίπτωση επιλέξτε το Authentication App μετά Next που ακολουθείτε από το Get Started.
  • Ένα QR code θα εμφανιστεί στην οθόνη, το οποίο μπορείτε να σκανάρετε μέσω της εφαρμογής επαλήθευσης για να το προσθέσετε στην ομάδα της. Μετά πατήστε Next αφού ολοκληρώσετε την ενέργεια αυτή.
  • Για να διπλό τσεκάρει η Twitter θα σας ζητήσει να βάλετε τον 6ψήφιο κωδικό από την εφαρμογή επαλήθευσης. Μετά από αυτό θα σας προσφέρει κάποιους κωδικούς μίας χρήσης σε περίπτωση που δεν λειτουργεί η εφαρμογή.
  • Αν η ειδοποίηση δεν σας εμφανιστεί, μπορείτε να το προσαρμόσετε από τις ρυθμίσεις, κάτω από το Security and Account Access και μετά στο Two-factor authentication.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Τέλος το 2FA μέσω SMS σε non-Blue χρήστες

πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS