ΑρχικήinetNinja Sphere: Συσκευή ελέγχου σπιτιού νέας γενιάς

Ninja Sphere: Συσκευή ελέγχου σπιτιού νέας γενιάς

ninja-sphere-suskeui-elegxou-spitiou-neas-genias
H Ninja Sphere χρησιμοποιεί τη διαδικασία του τριπλευρισμού (trilateration), που χρησιμοποιεί τρία και άνω αλληλοεπικαλυπτόμενα σήματα για να εξακριβώνει τη θέση αντικειμένων.

Οι δημιουργοί της τη χαρακτηρίζουν ως «συσκευή ελέγχου οικιακού περιβάλλοντος νέας γενιάς»: η Ninja Sphere  επιτρέπει στον χρήστη την επίβλεψη του σπιτιού του, «μαθαίνοντας» για το περιβάλλον όπου βρίσκεται μέσω μίας σειράς αισθητήρων και άλλων συστημάτων (Bluetooth, Wi-Fi κ.α), που της δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα μοντέλο του χώρου όπου βρίσκεται. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη της όταν κάτι δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Στις δυνατότητες του συστήματος περιλαμβάνονται η παρακολούθηση θερμοκρασίας, φωτισμού, κατανάλωσης ενέργειας, η πιθανή παρουσία κατοικιδίων και γενικότερα ο,τιδήποτε μπορεί να «συνδέσει» ο χρήστης.  Επίσης, επιτρέπει τον τηλεχειρισμό συσκευών και ενημερώνει σχετικά τον χρήστη, εντοπίζοντας τη θέση του στο χώρο και χρησιμοποιώντας την κατάλληλη «πλατφόρμα» (π.χ την οθόνη μίας τηλεόρασης), εάν αντιληφθεί ότι έχει ξεχάσει π.χ τα φώτα αναμμένα.

ninja-sphere-suskeui-elegxou-spitiou-neas-genias

Για να είναι δυνατό αυτό το επίπεδο επιτήρησης, η Ninja Sphere χρησιμοποιεί μία τη διαδικασία του τριπλευρισμού (trilateration), που χρησιμοποιεί τρία και άνω αλληλοεπικαλυπτόμενα σήματα για να εξακριβώνει τη θέση αντικειμένων. Ειδικοί αλγόριθμοι μετρούν τις διαστάσεις του σπιτιού, επιτρέποντας τον εντοπισμό και την «αναγνώριση» επίπλων και τοίχων, που παρεμβάλλονται στα σήματα που χρησιμοποιεί η συσκευή, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στη συσκευή να «αντιλαμβάνεται» πού βρίσκεται στο χώρο σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο.

Οι δημιουργοί της Ninja Sphere στράφηκαν στο Kickstarter για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής της, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που είχαν θέσει ως στόχο (είχαν ζητηθεί 115.000 αυστραλιανά δολάρια και συγκεντρώθηκαν 287.000).

Όπως επεσήμανε στο Mashable ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάνιελ Φρίντμαν, η συσκευή παρακολουθεί εύκολα αντικείμενα στο σπίτι, μέσω φτηνών Bluetooth LE (low energy) tags ή γενικότερα συσκευών με Bluetooth.

Όταν ο χρήστης αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει, επιλέγοντας την επόμενη ενέργειά του: για παράδειγμα, εάν έχει εγκατεστημένες κάμερες, μπορεί μέσω της Ninja Sphere να δώσει εντολή λήψης φωτογραφίας.ninja-sphere-suskeui-elegxou-spitiou-neas-genias

Το σύστημα είναι open source, οπότε ο κάτοχός της μπορεί να την παραμετροποιήσει ανάλογα έτσι ώστε να συνεργάζεται με άλλες συσκευές. Σε πρώτο επίπεδο θα λειτουργεί με ειδική εφαρμογή, ωστόσο οι δημιουργοί τους ευελπιστούν να περιορίσουν την ανάγκη χρήσης της μόνο στο αρχικό setup της Ninja Sphere. Τη  θέση της εφαρμογής θα πάρει ένας πιο «φυσικός» τρόπος χειρισμού, μέσω χειρονομιών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS