ΑρχικήsecurityΜalware στοχεύει συσκευές ηλεκτρονικών πληρωμών προκαλώντας τεράστιες οικονομικές απώλειες σε τράπεζες της...

Μalware στοχεύει συσκευές ηλεκτρονικών πληρωμών προκαλώντας τεράστιες οικονομικές απώλειες σε τράπεζες της Νότιας Αφρικής

Απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων έχουν προκληθεί σε τράπεζες της Νότιας Αφρικής, μέσω κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν τις συσκευές ηλεκτρονικών πληρωμών (POS) διαφόρων καταστημάτων Fast Food.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για την πραγματοποίηση των επιθέσεων έχει χρησιμοποιηθεί μια παραλλαγή του malware “Dexter”, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να  αποφεύγει τον εντοπισμό από τα antivirus.

To “Dexter” είναι ένα από τα πιο γνωστά λογισμικά malware που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την υποκλοπή των στοιχείων των πιστωτικών καρτών από τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σύμφωνα με το TechCentral, είναι ακόμα αβέβαιο πώς το κακόβουλο λογισμικό κατάφερε να μολύνει τις συσκευές POS. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός καταστημάτων Fast Food επηρεάστηκε από τις επιθέσεις, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές απώλειες και σε οικονομικούς οργανισμούς της Νότιας Αφρικής.

Τα KFC είναι μία από τις αλυσίδες που έχουν πληγεί σημαντικά από τις κυβερνοεπιθέσεις. Η Interpol, η Europol και η Αστυνομική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής (SAPS) προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει συλληφθεί, ενώ η υπόθεση ακόμα διερευνάται.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις εδρεύει στην Ευρώπη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS