ΑρχικήsecurityΗ ιαπωνική αστυνομία δημιουργεί πλαστές κάρτες πληρωμών

Η ιαπωνική αστυνομία δημιουργεί πλαστές κάρτες πληρωμών

Η ιαπωνική αστυνομία εφάρμοσε μια πρωτοβουλία, τοποθετώντας ψεύτικες κάρτες πληρωμών σε καταστήματα λιανικής, με στόχο την προστασία των ηλικιωμένων από τις αυξανόμενες απάτες τεχνικής υποστήριξης και τις απάτες με αδιάκριτες χρεώσεις.

Δείτε επίσης: American Express: Κάρτες εκτέθηκαν από παραβίαση προμηθευτή

ιαπωνική αστυνομία κάρτες πληρωμών

Οι κάρτες, οι οποίες φέρουν τις ετικέτες «Κάρτα Πληρωμής Κατάργησης Virus Trojan Horse» και «Κάρτα Πληρωμής για Καθυστερημένες Πληρωμές χωρίς Χρεώσεις», έχουν σχεδιαστεί από την αστυνομία Echizen στην επαρχία Φουκούι της Ιαπωνίας, ως ένα μέσο για την προειδοποίηση του κοινού. Ο σκοπός τους είναι να προειδοποιήσουν τα ηλικιωμένα άτομα που ενδέχεται να αναζητήσουν κάρτες πληρωμής ακολουθώντας τις οδηγίες απατεώνων.

Τον περασμένο χρόνο, ο νομός Φουκούι αντιμετώπισε οικονομικές απώλειες της τάξης των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, λόγω διάφορων ειδών διαδικτυακών απατών. Μόνο τον Ιανουάριο του 2024, καταγράφηκαν 14 περιστατικά επενδυτικών απατών, με τις ζημίες να εκτιμώνται στα 700.000 δολάρια.

Με την τοποθέτηση εικονικών καρτών πληρωμών στα τμήματα τεχνολογίας 34 τοπικών καταστημάτων, η ιαπωνική αστυνομία εφαρμόζει μια καινοτόμο τακτική για την αντιμετώπιση των απατών από υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης.

Το προσωπικό του καταστήματος έχει λάβει ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των εικονικών καρτών. Σε περίπτωση που πελάτες προσπαθήσουν να τις αγοράσουν, τους εξηγούν πως μπορεί να έχουν γίνει στόχοι απάτης.

Δείτε ακόμα: Κάρτες RTX 4090: Οι κινεζικές εταιρείες τις μετατρέπουν σε προϊόντα AI

Καθώς το αστυνομικό διαμέρισμα αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους εργαζομένους που συνεισφέρουν στην επιτυχία του προγράμματος με τις ψεύτικες κάρτες πληρωμών, η ιαπωνική αστυνομία αποκτά τη δυνατότητα να εντοπίζει θύματα απάτης και να προχωράει σε πιο λεπτομερείς έρευνες.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Fukuishimbun αποκάλυψε ότι από τα τέλη Νοεμβρίου 2023, μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία κατάφερε να βοηθήσει τουλάχιστον δύο ηλικιωμένους άνδρες. Οι άνδρες αυτοί είχαν πέσει θύματα απάτης, πιστεύοντας ψευδώς ότι οι υπολογιστές τους είχαν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, και εξαπατήθηκαν να πληρώσουν για τον καθαρισμό των συστημάτων τους.

Λόγω της ειδικής διατύπωσης των μηνυμάτων, τα θύματα είναι πιθανό να τα ανοίξουν πιστεύοντας ότι πρόκειται για προπληρωμένες κάρτες, οι οποίες θα μπορούσαν να τους παρέχουν λύση στο πρόβλημα που προβάλλεται από τον απατεώνα.

Στο κατάστημα ψιλικών, ο Yayoi Tanaka, ο οποίος παρενέβη για να προστατεύσει έναν εκ των δύο πελατών από απάτη, ανέφερε ότι οι εικονικές κάρτες πληρωμών που τοποθέτησε η ιαπωνική αστυνομία, προσφέρουν μια ευκαιρία να εξηγηθεί εύκολα σε όσους τις αγοράζουν ότι έχουν πέσει θύματα απάτης.

Δείτε επίσης: GeForce GTX 16 και RTX 20 αποκτούν υποστήριξη ReBAR μέσω UEFI mod

Ποιες στρατηγικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία από απάτες μέσω κάρτας;

Εκτός από τις κάρτες πληρωμών που τοποθέτησε η ιαπωνική αστυνομία, μια σημαντική στρατηγική είναι η χρήση της τεχνολογίας επαλήθευσης δύο παραγόντων (2FA). Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τον κωδικό πρόσβασης σας, θα χρειαστεί να εισάγετε έναν δεύτερο κωδικό που συνήθως σας αποστέλλεται μέσω SMS ή email. Επίσης, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τις συναλλαγές σας. Αν δείτε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας. Οι τράπεζες έχουν συνήθως συστήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν και να προλάβουν την απάτες μέσω κάρτας. Αποφύγετε τη χρήση δημόσιων Wi-Fi δικτύων για την πραγματοποίηση πληρωμών, καθώς μπορεί να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις. Χρησιμοποιήστε μια ειδική κάρτα για τις συναλλαγές σας στο διαδίκτυο. Τέλος, είναι πάντα καλή ιδέα να διατηρείτε το λογισμικό του υπολογιστή σας ενημερωμένο.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS