ΑρχικήinetΤο Vehicle Motion Cues έρχεται στο iPhone για μείωση της ναυτίας

Το Vehicle Motion Cues έρχεται στο iPhone για μείωση της ναυτίας

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα νέες δυνατότητες προσβασιμότητας, που θα έρθουν στις συσκευές της αργότερα μέσα στο έτος, και ένα χαρακτηριστικό που είναι πιθανό να έχει ευρεία απήχηση στους επιβάτες των οχημάτων είναι το Vehicle Motion Cues, το οποίο στοχεύει στην πρόληψη του αισθήματος ναυτίας όταν κοιτάζουν το iPhone ή το iPad τους.

Δείτε επίσης: iOS 17.5: Σφάλμα επανεμφανίζει διαγραμμένες φωτογραφίες

Vehicle Motion Cues iPhone

Σύμφωνα με την Apple, η έρευνα δείχνει ότι η ναυτία κίνησης προκαλείται συνήθως από μια αισθητηριακή σύγκρουση μεταξύ αυτού που βλέπει ένα άτομο και αυτού που αισθάνεται, κάτι που μπορεί να εμποδίσει ορισμένους χρήστες να χρησιμοποιούν άνετα το iPhone ή το iPad ενώ βρίσκονται σε ένα κινούμενο όχημα.

Το Vehicle Motion Cues που θα έρθει στο iPhone, έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγεται αυτήν η αισθητηριακή σύγκρουση με τη χρήση οπτικών στοιχείων στην οθόνη που υποδεικνύουν αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στην κίνηση. Η Apple εξηγεί:

Δείτε ακόμα: Η Apple διορθώνει ελάττωμα zero-day του Safari WebKit

iphone apple Ιερουσαλήμ

Με το Vehicle Motion Cues, οι κινούμενες κουκκίδες στα άκρα της οθόνης αντιπροσωπεύουν αλλαγές στην κίνηση του οχήματος για να συμβάλουν στη μείωση των αισθητηριακών συγκρούσεων χωρίς να παρεμβαίνουν στο κύριο περιεχόμενο. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες ενσωματωμένους σε iPhone και iPad, το Vehicle Motion Cues αναγνωρίζει πότε ένας χρήστης βρίσκεται σε κινούμενο όχημα και ανταποκρίνεται ανάλογα. Η δυνατότητα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζεται αυτόματα στο iPhone ή μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί στο Κέντρο Ελέγχου.

Δείτε επίσης: iPad Air και iPad Pro εξοπλίζονται με τη λειτουργία «Battery Health»

Εκτός από το Vehicle Motion Cues, η Apple πρόκειται επίσης να εισάγει μια λειτουργία παρακολούθησης ματιών που θα επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στο iPad και το iPhone με τα μάτια τους. Θα κάνει επίσης το ντεμπούτο του φωνητικού ελέγχου του CarPlay και των νέων Music Haptics αργότερα φέτος. Τα νέα χαρακτηριστικά αναμένεται να φτάσουν ως μέρος του iOS 18, το οποίο είναι πιθανό να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS