ΑρχικήinetDonald Trump: Η απαγόρευση του TikTok θα ενδυναμώσει το Facebook

Donald Trump: Η απαγόρευση του TikTok θα ενδυναμώσει το Facebook

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αντιδρά στα σχέδια απαγόρευσης του TikTok στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη Meta και το Facebook να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Donald Trump TikTok Facebook

Χωρίς το TikTok, μπορείτε να κάνετε το Facebook μεγαλύτερο και θεωρώ ότι το Facebook είναι εχθρός του λαού”, είπε ο Trump.

Ο πρώην πρόεδρος αναγνώρισε ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την εθνική ασφάλεια, αλλά κατά τη γνώμη του “υπάρχουν πολλά καλά και πολλά κακά” με το TikTok.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο TikTok που το λατρεύουν. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στο TikTok που θα τρελαθούν χωρίς αυτό“, είπε ο Donald Trump.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Νέο νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok;

Πράγματι το κινεζικό TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Ωστόσο, υπάρχουν έντονες ανησυχίες για πιθανή παραβίαση του απορρήτου των χρηστών, αφού οι ειδικοί λένε ότι η εταιρεία μπορεί να μοιράζεται τα δεδομένα των Αμερικανών με την κυβέρνηση της Κίνας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ByteDance, όπως και άλλες κινεζικές εταιρείες, θα αναγκαζόταν να αποκαλύψει τέτοιες πληροφορίες εάν της το ζητούσε η κυβέρνηση. Υπάρχει σχετικός νόμος στην Κίνα που υποχρεώνει τις εταιρείες να συνεργάζονται με το κράτος.

Το 2020, η κυβέρνηση του Donald Trump είχε, επίσης, προσπαθήσει να αφαιρέσει το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών στις ΗΠΑ λόγω αυτών των ανησυχιών.

Τώρα, οι νομοθέτες των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του Joe Biden, εντείνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ανησυχιών γύρω από το TikTok και θέλουν να το απαγορεύσουν. Ο Biden είπε, επίσης, ότι θα υπέγραφε ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση της εφαρμογής, εάν το Κογκρέσο το εγκρίνει.

Δείτε επίσης: Το Vision Pro διαθέτει τώρα ενσωματωμένη την εφαρμογή TikTok

Ο Donald Trump, όμως, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και πιστεύει πως η απαγόρευση του TikTok θα έκανε το Facebook πιο ισχυρό.

Νομίζω ότι το Facebook είναι πολύ κακό για τη χώρα μας, ειδικά όταν πρόκειται για εκλογές“, πρόσθεσε ο Trump.

Στη συνέντευξη της Δευτέρας, ο Trump είπε ότι πιστεύει ότι το TikTok παραμένει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, δεδομένης της κινεζικής ιδιοκτησίας του, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν παρόμοια ζητήματα (απόρρητο και ασφάλεια) και στο Facebook.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shorts “χτυπά” το TikTok με το νέο χαρακτηριστικό livestream

Η απαγόρευση του TikTok μπορεί πράγματι να ενδυναμώσει τη Meta (πρώην Facebook) και άλλα social media. Αν δεν έχουν το TikTok, οι χρήστες θα αναζητήσουν εναλλακτικές πλατφόρμες για την κοινοποίηση και παρακολούθηση βίντεο. Η Meta, που διαθέτει πλατφόρμες όπως το Instagram και το Facebook, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή.

Επιπλέον, η Meta θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την απουσία του TikTok για να προωθήσει τα δικά της προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την εμβέλεια και τη δημοτικότητα των πλατφορμών της.

Η απαγόρευση του TikTok θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των διαφημιστικών εσόδων για τη Meta. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν το TikTok για διαφημίσεις θα αναζητήσουν άλλες πλατφόρμες για να φτάσουν στο κοινό τους, και η Meta θα μπορούσε να είναι μια από αυτές.

Τέλος, η απαγόρευση του TikTok θα μπορούσε να επιτρέψει στη Meta να αναπτύξει νέες τεχνολογίες και να εισέλθει σε νέες αγορές χωρίς τον ανταγωνισμό του TikTok. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη καινοτομία και ανάπτυξη για την εταιρεία.

πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS