ΑρχικήsecurityBiden: Απαγορεύει μαζική πώληση δεδομένων Αμερικανών σε Ρωσία και Κίνα

Biden: Απαγορεύει μαζική πώληση δεδομένων Αμερικανών σε Ρωσία και Κίνα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τη μαζική πώληση και μεταφορά ιδιωτικών δεδομένων Αμερικανών πολιτών σε “χώρες που προκαλούν ανησυχία” όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα και η Βενεζουέλα.

πώληση δεδομένων Αμερικανών

Οι αντίπαλοί μας εκμεταλλεύονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών για να απειλήσουν την εθνική μας ασφάλεια. Αγοράζουν αυτά τα δεδομένα για να εκβιάσουν και να παρακολουθήσουν άτομα, να στοχεύσουν αυτούς που θεωρούν αντιφρονούντες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και να πραγματοποιήσουν άλλες κακόβουλες δραστηριότητες“, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick B. Garland.

Ο κ. Garland  συνέχισε λέγοντας ότι με αυτό το Εκτελεστικό Διάταγμα που υπέγραψε ο Biden, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να εμποδίζει χώρες, που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, να συλλέγουν τα πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν δεδομένα ανθρώπινου γονιδιώματος, βιομετρικά και προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης, δεδομένα υγείας και οικονομικές πληροφορίες.

Δείτε επίσης: FTC: Θα απαγορεύει στην Avast να πουλά δεδομένα περιήγησης για διαφημιστικούς σκοπούς

Με το νέο διάταγμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ καλείται να δημιουργήσει, να εκτελέσει και να επιβλέπει μια νέα πρωτοβουλία για τον μετριασμό αυτής της απειλής. Επιπλέον, ζητά νέους κανονισμούς για την απαγόρευση συγκεκριμένων τύπων συναλλαγών δεδομένων που θεωρείται ότι αποτελούν απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει και στο παρελθόν τις ανησυχίες τους για χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία, απάτες, εκβιασμό και άλλες παραβιάσεις απορρήτου. Οι Commercial data brokers που τα συλλέγουν θα μπορούσαν, επίσης, να τα πουλήσουν σε αυτές τις χώρες, σε ξένες υπηρεσίες πληροφοριών ή άλλες επικίνδυνες εταιρείες.

Δείτε επίσης: Η FTC απαγορεύει στην InMarket Media να πουλά δεδομένα τοποθεσίας χρηστών

Ρωσία Κίνα ΗΠΑ

Οι χώρες που προκαλούν ανησυχία μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών για τη συλλογή πληροφοριών για ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, αντιφρονούντες, πολιτικές προσωπικότητες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και περιθωριοποιημένων κοινοτήτων, για να εκφοβίσουν τους αντιπάλους των χωρών ανησυχίας και να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης των Αμερικανών και άλλες πολιτικές ελευθερίες“, αναφέρει το δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου.

Η πιο άμεση συνέπεια αυτού του διατάγματος για χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα και η Βενεζουέλα είναι η μείωση της πρόσβασής τους σε σημαντικές πληροφορίες Αμερικανών. Η απαγόρευση μπορεί να περιορίσει την ικανότητά τους να συλλέγουν δεδομένα που είναι κρίσιμα για την κατανόηση των τάσεων της αγοράς, των προτιμήσεων των καταναλωτών και άλλων στρατηγικών πληροφοριών.

Δείτε επίσης: FTC: Απαγορεύει σε εταιρεία προώθησης δεδομένων να πωλεί τα δεδομένα τοποθεσίας Αμερικανών

Επίσης, η απαγόρευση μπορεί να έχει επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτών των χωρών. Μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις και αντιπαραθέσεις, ενώ μπορεί να προκαλέσει αντίποινα από τις χώρες που επηρεάζονται.

Τέλος, η απαγόρευση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στις τακτικές απόκτησης αυτών των δεδομένων. Αν οι χώρες αυτές θέλουν οπωσδήποτε να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες των Αμερικανών, οι κρατικοί hackers μπορεί να αυξήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ για να κλέψουν αυτά τα δεδομένα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS