ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαVerdie: Νέο AI ρομπότ συντήρησης εξωτερικού χώρου

Verdie: Νέο AI ρομπότ συντήρησης εξωτερικού χώρου

Η Electric Sheep που εξειδικεύεται σε εργασίες συντήρησης εξωτερικών χώρων με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου ηλεκτρικού ρομπότ, το Verdie.

Verdie ρομπότ

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό ρομπότ συνεργάζεται με άλλα προϊόντα της Electric Sheep για να εκτελεί εργασίες όπως μπορντούρες, κοπή γκαζόν, ακόμα και φύτεμα. Επιπλέον, το Verdie φαίνεται να είναι πολύ γλυκό κατά τη διάρκεια των εργασιών του. Παρατηρήστε το!

Δείτε σχετικά: Heavy Picker & Fast Picker: AI ρομπότ για διαλογή απορριμμάτων

Πριν παρακολουθήσετε τον Verdie σε δράση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την τεχνολογική βάση του νέου ρομπότ.

Με εστίαση σε μια μοναδική κατηγορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία για την υποστήριξη παρόχων συντήρησης εξωτερικών χώρων, η Electric Sheep ανέπτυξε και υλοποίησε μια σειρά ρομπότ, τα οποία μπορούν αυτόνομα να κόβουν γρασίδι δίπλα σε ανθρώπους καθώς εκείνοι εκτελούν άλλες εργασίες στην αυλή.

Η τεχνητή νοημοσύνη του ESR επιτρέπει στο χλοοκοπτικό RAM και στο Verdie να συνεργάζονται ταυτόχρονα “out of the box” χωρίς καμία εκπαίδευση. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να πλοηγείται και να εξοικειώνεται με το περιβάλλον της, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την τεχνητή νοημοσύνη.

Electric Sheep Verdie

Σκεφτείτε, ότι το γκαζόν σας χρήζει άμεσης συντήρησης ένα ζεστό απόγευμα του Αυγούστου. Χάρη στις καινοτομίες της Electric Sheep Robotics με το λανσάρισμα του Verdie, η “ανησυχία” σας, θα γίνει πραγματικότητα.

Η Electric Sheep ανακοινώνει ότι η πλήρως ολοκληρωμένη στοίβα δεδομένων της και ο υφιστάμενος όγκος δεδομένων επιτρέπουν σε εταιρείες συντήρησης εξωτερικών χώρων, πανεπιστημιακούς χώρους, ομάδες ιδιοκτητησιών πολυκατοικιών ή ιδιωτών πελατών να αναπτύσσουν ρομπότ χωρίς την ανάγκη παρουσίας μηχανικού. Επιπλέον, το λογισμικό του, επιτρέπει στα ρομπότ να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται διαρκώς για διάφορες εργασίες γύρω από μία συγκεκριμένη αυλή.

Δείτε το βίντεο με το Verdie σε δράση:

Διαβάστε επίσης: Σας ταλαιπωρεί η εύρεση parking; Έρχεται το parking robot “Parkie”

Η ESR αναφέρει, ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί ένα στόλο 40 χλοοκοπτικών RAM στις ΗΠΑ και πρόκειται να εισάγει τα ρομπότ συντήρησης Verdie σε εμπορικούς και οικιακούς πελάτες το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS