ΑρχικήUpdatesΗ Google αποκαλύπτει ένα νέο τρόπο αναζήτησης

Η Google αποκαλύπτει ένα νέο τρόπο αναζήτησης

Η Google ανακοίνωσε χθες δύο νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα βελτιώσουν σημαντικά την αναζήτηση στο διαδίκτυο.

google αναζήτηση

Αυτή η ανακοίνωση υποσχέθηκε μια «ριζικά πιο χρήσιμη» εμπειρία αναζήτησης για τους χρήστες.

Οι χρήστες Android, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στη Google θα μπορούν σύντομα να κυκλοφορούν ή να επισημαίνουν στοιχεία που εμφανίζονται στις οθόνες των smartphone τους. Έτσι, θα μπορούν να προσθέτουν περισσότερες πληροφορίες και να θέτουν περίπλοκες ή απλές ερωτήσεις σχετικά με μια εικόνα ή κείμενο.

Διαβάστε ακόμη: Google Drive: Πιο εύκολη αναζήτηση αρχείων με το collaborator feature

Η εταιρεία ανέφερε ότι πραγματοποιεί δοκιμές σε εργαλεία για να αξιολογήσει πώς η γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία που υποστηρίζει chatbots, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, μπορεί να ενισχύσει την εξαττομίκευση και την ευφυΐα των αναζητήσεων σε σχέση με πέρυσι.

Τα χαρακτηριστικά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Unpacked της Samsung αυτή την εβδομάδα και θα ενσωματωθούν στη σειρά smartphone Galaxy S24 που θα κυκλοφορήσει αυτό τον μήνα. Επιπλέον, είναι ήδη διαθέσιμα σε μερικά άλλα εξαιρετικά high-end smartphone με λειτουργικό σύστημα Android, όπως τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro, από τις 3 Ιανουαρίου.

google

Η πρώτη λειτουργία, γνωστή ως “Circle to Search”, επιτρέπει στους χρήστες Android να περιηγούνται, να πατούν, να επισημαίνουν ή να γράφουν πάνω σε εικόνες, βίντεο ή κείμενο, προκειμένου να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό που βλέπουν, όπως ένα σημείο αναφοράς στο πίσω μέρος της σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, από χθες, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να περιστρέφουν την κάμερα του κινητού τους ή να ανεβάζουν μια φωτογραφία ή ένα στιγμιότυπο οθόνης και να θέτουν ερωτήσεις μέσω της εφαρμογής Google για να λάβουν πληροφορίες. Το παράδειγμα που παρουσίασε η Google αφορούσε την ανακάλυψη ενός άγνωστου επιτραπέζιου παιχνιδιού σε ένα περίπτερο πωλήσεων.

Με την πάροδο των χρόνων, η Google έχει πραγματοποιήσει αλλαγές στην Αναζήτηση, όπως την ενεργοποίηση της φωνητικής αναζήτησης και του εργαλείου φακού. Το εργαλείο φακού χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας μέσω της κάμερας ενός smartphone για να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

αναζήτηση

Δείτε επίσης: Google Search: Νέα SEO εργαλεία για τα social media

Το παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης της Google αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα της αυξανόμενης προσπάθειας στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Meta και άλλες, αγωνίζονται να αναπτύξουν παρόμοιες τεχνολογίες.

Πηγή: edition.cnn

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS