ΑρχικήUpdatesGoogle Search: Νέα SEO εργαλεία για τα social media

Google Search: Νέα SEO εργαλεία για τα social media

Google Search: Νέα SEO εργαλεία για τα social media

Η Google παρουσίασε σήμερα νέα εργαλεία του Google Search που προορίζονται για τους ιδιοκτήτες website, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαχειρίζονται social media και forums, οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν το περιεχόμενό τους στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Η λειτουργία αυτή ακολουθεί την αναδιοργάνωση της Google προς όφελος του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες έναντι του SEO-βελτιστοποιημένου «άχρηστου» περιεχομένου που έχει κατακλύσει το σύγχρονο διαδίκτυο.

Τα νέα εργαλεία δίνουν στους ιστότοπους που φιλοξενούν προσωπικές απόψεις τη δυνατότητα να ενημερώσουν τη μηχανή αναζήτησης για τον τρόπο που δομείται το περιεχόμενό τους, προκειμένου να παρουσιάζεται ακριβώς και «όσο το δυνατόν πληρέστερα» στα Αποτελέσματα Αναζήτησης της Google, όπως εξηγεί η εταιρεία.

Για παράδειγμα, με τη νέα επισήμανση ProfilePage, οποιοδήποτε website όπου οι δημιουργοί αναρτούν περιεχόμενο θα μπορεί να προβάλει τα προφίλ των δημιουργών τους απευθείας στα Αποτελέσματα Αναζήτησης της Google, περιλαμβάνοντας πληροφορίες όπως το όνομά τους, το χειριστήριό τους, τη φωτογραφία προφίλ, τον αριθμό των ακόλουθών τους ή τη δημοφιλία του περιεχομένου τους. Και οι δύο λειτουργίες της Google, Perspectives και Discussions και Forums, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τύπο επισήμανσης.

Παράλληλα, η επισήμανση DiscussionForumPosting θα βοηθήσει τη Google να αναγνωρίζει καλύτερα τις συζητήσεις που προέρχονται από οποιοδήποτε forums ή ιστότοπο συζητήσεων στο διαδίκτυο. Ενώ η Google μπορεί ήδη να αναγνωρίζει αρκετά από τα κορυφαία forums, όπως το Reddit, στα Αποτελέσματα Αναζήτησης, αυτή η επισήμανση θα επιτρέπει σε άλλους, μικρότερους ιστότοπους να είναι καλύτερα ευρετηριασμένοι, κατηγοριοποιημένοι και κατατάσσονται από το νέο αλγόριθμο της Google.

Αυτό περιλαμβάνει τους ιστότοπους ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A), οι οποίοι έχουν τη δική τους επισήμανση, καθώς και γενικά forums συζητήσεων.

Δείτε ακόμα: Οι hackers χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να παρακάμψουν βιομετρικές μεθόδους προστασίας

Για να υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων στην υλοποίηση αυτών των αλλαγών, η Google ενημερώνει το Search Console με νέα αναφορά που θα εμφανίζει πληροφορίες όπως σφάλματα, προειδοποιήσεις και έγκυρα στοιχεία που σχετίζονται με τις σελίδες που έχουν επισημανθεί. Και τα δύο χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα επίσης στο Rich Results Test, ώστε οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων να μπορούν να δοκιμάζουν και να επικυρώνουν τυχόν αλλαγές στην επισήμανση.

Οι αλλαγές της Google στον τρόπο κατηγοριοποίησης και κατάταξης του περιεχομένου έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει αυξανόμενος αριθμός παραπόνων σχετικά με τη χρησιμότητα της μηχανής αναζήτησης.

Google Search εργαλεία

Παρόλο που η Google πιθανώς ξεπερνά πολλούς από τους ανταγωνιστές της στην αναζήτηση, τα αποτελέσματά της είναι τώρα συχνά γεμάτα με περιεχόμενο που έχει βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης με χρήση SEO, και υπάρχει φόβος ότι με την προοδευτική υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, αυτό το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Δείτε ακόμα: Εκλογές 2024: Η Microsoft προειδοποιεί για κυβερνοαπειλές και προσφέρει εργαλεία προστασίας

Για παράδειγμα, αυτή η ανάρτηση που κυκλοφορεί στο X σήμερα περιγράφει μια “ληστεία SEO” που έκλεψε 3,6 εκατομμύρια επισκέψεις από έναν ανταγωνιστή δημιουργώντας άρθρα βασισμένα στον χάρτη του ανταγωνιστή χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Παρόλο που είναι ένα απαισιόδοξο, ακραίο σενάριο για την τεχνητή νοημοσύνη (και χωρίς επιβεβαίωση), δημιουργεί έναν πανικό γιατί επιδεικνύει αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι το τέλος της Google: ψεύτικα, από την τεχνητή νοημοσύνη γραπτά αναγνωρίζονται προτεραιότητα έναντι της εργασίας, των σκέψεων και των απόψεων των πραγματικών ανθρώπων.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό είναι ακριβώς αυτό που οι αλλαγές στην κατάταξη της Google έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν καθώς η μηχανή αναζήτησης επιχειρεί να ευρετηριάσει και κατηγοριοποιήσει καλύτερα forums και social media στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δείτε ακόμα: Τα καλύτερα εργαλεία κυβερνοασφάλειας για το 2023

Φυσικά, οι πειραματισμοί της Google με την αναζήτηση της επόμενης γενιάς δεν σταματούν εκεί. Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης τη δική της μηχανή απάντησης generative AI, το Search Generative Experience, και ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πείραμα που θα επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν ιστοσελίδες με σημειώσεις – πιθανώς μια ασφάλεια για το ενδεχόμενο να κλειδώσει το Reddit τον ιστότοπό του πίσω από ένα API, προκειμένου να μην αποτελεί πηγή δεδομένων εκπαίδευσης της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς πληρωμή. Αν οι σχολιασμοί γίνουν δημοφιλείς, η Google θα έχει ουσιαστικά δημιουργήσει το δικό της Reddit απευθείας στην Google, αλλά η λειτουργία αυτή είναι ακόμη ένα πείραμα που προορίζεται για ενεργοποίηση από τους χρήστες.

Πηγή: techcrunch.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS