ΑρχικήinetΕυρωπαϊκή Ένωση: Αντιτίθεται στο Cross-Platform για το iMessage της Apple

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντιτίθεται στο Cross-Platform για το iMessage της Apple

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αμφισβητεί την ανάγκη να θεωρηθεί το iMessage ως cross-platform σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές.

Ευρωπαϊκή Ένωση iMessage Cross-Platform

Παρά τον εξεταστικό έλεγχο, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να μην αναγνωρίζει το iMessage ως κρίσιμη γέφυρα μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών στις επιχειρηματικές αγορές της ΕΕ. Η ειδική ιδιαιτερότητα του iMessage, πιθανώς λόγω της έλλειψης ευρείας χρήσης για επαγγελματικούς σκοπούς, αποκλείει την υπηρεσία από τον ορισμό βασικής υπηρεσίας πλατφόρμας στην ΕΕ.

Δείτε περισσότερα: Beeper Mini: Android εφαρμογή που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iMessage

Η Apple προσφέρει μερικές λειτουργίες iMessage που καλύπτουν επαγγελματικές ανάγκες. Ωστόσο, αυτές είναι διαθέσιμες μόνο σε λίγες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία. Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες είναι το Business Chat, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν υποστήριξη από επιλεγμένες επιχειρήσεις μέσω της εφαρμογής Messages σε ένα iPhone. Τέτοιες λειτουργίες αναμένεται να γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ΕΕ, ενισχύοντας το iMessage ως μια βασική πλατφόρμα υπηρεσιών.

Η έκθεση πλησιάζει σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τη γραπτή επιστολή που έστειλε η Google στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας την ανάγκη για διασυνδεσιμότητα του iMessage σε διάφορες πλατφόρμες. Ταυτόχρονα, η Google ζήτησε από την Apple να υποστηρίξει την ανταλλαγή μηνυμάτων RCS στο iPhone, ενώ η ίδια η Apple ανακοίνωσε αργότερα ότι προτίθεται να το επιτύχει μέσα στο επόμενο έτος.

Μόλις μια μέρα μετά την επιτυχημένη αναστροφή του iMessage από την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Beeper, η νέα εφαρμογή, Beeper Mini, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε συσκευή Android να συνδεθεί απευθείας στους διακομιστές της Apple και να χρησιμοποιήσει το iMessage.

Ευρωπαϊκή Ένωση iMessage Cross-Platform

Διαβάστε επίσης: Apple: Μεγάλη αλλαγή στο iMessage το επόμενο έτος

Τρεις από τις υπηρεσίες της Apple έχουν ήδη εδραιωθεί ως βασικές παροχές της πλατφόρμας: το App Store, το Safari και το iOS. Έχει γίνει συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του iMessage στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Apple, και αυτή η συζήτηση διήρκεσε για πέντε μήνες.
Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα λάβει την τελική απόφαση τον Φεβρουάριο.

Πηγή: androidcentral.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS