ΑρχικήinetApple: Εργάζεται πάνω σε Privacy Screen για iPhones και Macs

Apple: Εργάζεται πάνω σε Privacy Screen για iPhones και Macs

Με μια προληπτική κίνηση για να ενισχύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών, η Apple εργάζεται ενεργά πάνω σε καινοτόμες τεχνολογίες Privacy Screen για τα iPhone και Mac. Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ανίκητο φράγμα για τους μη εξουσιοδοτημένους παρατηρητές που προσπαθούν να δουν το περιεχόμενο της οθόνης.

Δείτε επίσης: 2023: Τέλος εποχής για 5 προϊόντα της Apple

Apple

Πρόσφατες αναφορές από το Macrumors αποκαλύπτουν τις αφοσιωμένες προσπάθειες της Apple για τη διατήρηση των προτύπων απορρήτου στις οθόνες υψηλής ανάλυσης. Μια ματιά στις στρατηγικές του τεχνολογικού γίγαντα παρέχεται μέσω πρόσφατα καταβληθέντων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ένα τέτοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με τίτλο Privacy Films για καμπυλωτές οθόνες, εισάγει την ιδέα μιας επίστρωσης στην οθόνη που χειρίζεται την κατεύθυνση του φωτός. Αυτός ο σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι μόνο οι χρήστες που βρίσκονται απευθείας μπροστά από την οθόνη μπορούν να απολαύσουν πλήρως την ποιότητα και τη φωτεινότητα της οθόνης, προκαλώντας πιθανώς οπτική θόλωση για εκείνους που προσπαθούν να δουν την οθόνη από γωνία. Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν για τα άτομα που βρίσκονται απευθείας πίσω από τον χρήστη.

Αυτό το καινοτόμο σύστημα περιλαμβάνει την τροποποίηση της γωνίας θέασης της οθόνης, πιθανόν μέσω ενός ηλεκτρικά ελεγχόμενου φίλτρου. Αυτή η καινοτομία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόζουν την πόλωση της οθόνης, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα ασφαλείας της ιδιωτικότητας.

Δείτε ακόμα: Apple: Θα εξοπλίσει τα MacBook με In-House Cellular Modem;

Ο προτεινόμενος μηχανισμός απορρήτου ενσωματώνει μια σειρά από στρώματα απευθείας στην οθόνη. Σε μια οθόνη που χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία, ένα επιπλέον στρώμα υγρών κρυστάλλων, εξοπλισμένο με ένα φίλτρο χρωμάτων, μπορεί να ενσωματωθεί μεταξύ αυτών των στρωμάτων. Αυτή η μοναδική διαμόρφωση επιτρέπει στην οθόνη να περιορίζει ορισμένα χρώματα μόνο στον χρήστη, βελτιώνοντας έτσι το συνολικό απόρρητο της οθόνης.

Privacy Screen

Η νέα οθόνη απορρήτου της Apple για iPhones και Macs έχει μεγάλη σημασία για την ιδιωτικότητα των χρηστών και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Με την ενσωμάτωση αυτής της οθόνης, η Apple επιδιώκει να προσφέρει μια επιπλέον στρώση ασφάλειας και απορρήτου στους χρήστες της. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή μας, όπου η προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας για τους χρήστες.

Η νέα οθόνη απορρήτου θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από ανεπιθύμητη παρακολούθηση και πρόσβαση. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο επί των πληροφοριών που μοιράζονται μέσω των συσκευών τους. Η Apple έχει δείξει αφοσίωση στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών και αυτή η νέα οθόνη απορρήτου είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δείτε επίσης: Apple: Διορθώνονται ελαττώματα του Magic Mouse!

Η νέα οθόνη απορρήτου θα λειτουργεί με τη χρήση τεχνολογιών όπως η προστασία από την παρακολούθηση με τη χρήση της κάμερας και του μικροφώνου. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να αποτρέπουν την ανεπιθύμητη παρακολούθηση από εφαρμογές ή κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, η οθόνη απορρήτου θα παρέχει ενημερώσεις και ειδοποιήσεις στους χρήστες για τυχόν προσπάθειες παραβίασης της ιδιωτικότητάς τους.

Πηγή: mashable

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS