ΑρχικήSecurityHackers που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη διέρρευσαν πληροφορίες για 6,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς

Hackers που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη διέρρευσαν πληροφορίες για 6,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς

Ένα αρχείο που υποτίθεται ότι περιέχει τη λίστα των ψηφοφόρων του 2020 στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων περίπου 6,5 εκατομμυρίων Ισραηλινών, κυκλοφορεί σε διάφορα κανάλια από ομάδες hackers που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη, μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Δείτε επίσης: Πιθανή αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Παλαιστίνη

Το αρχικό αρχείο πιθανότατα κλάπηκε το 2021 από την εφαρμογή διαχείρισης εκλογών Elector, η οποία χρησιμοποιήθηκε από αρκετά ισραηλινά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του Likud, για τη διαχείριση των λιστών ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια των εκλογικών εκστρατειών τους, και διέρρευσε στο Διαδίκτυο περισσότερο από δύο χρόνια πριν.

Το αρχείο έχει διαδοθεί σε ομάδες του Telegram που συνδέονται με τη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες και υπάρχει η πιθανότητα αυτές οι ομάδες να συνδέονται με χάκερς που παραβίασαν την εφαρμογή Elector εκείνη την περίοδο.

Το 2021, αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι η εφαρμογή Elector, η οποία εξυπηρετούσε αρκετά ισραηλινά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Likud και Shas, με στόχο να διαχειρίζεται τις λίστες ψηφοφόρων τους, είχε υποστεί παραβίαση. Η παραβίαση πιθανότατα πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εξαναγκάσει την εταιρεία της εφαρμογής Elector, η οποία προηγουμένως είχε αρνηθεί ότι είχαν κλαπεί δεδομένα.

Δείτε ακόμα: Ισραήλ: Η εφαρμογή RedAlert δέχθηκε παραβίαση από χάκερς

Hacker

Το αρχείο που διέρρευσε περιέχει μεγάλο όγκο ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, όπως πλήρεις ονοματεπώνυμα, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις, φύλο και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν είναι σαφές εάν το αρχείο περιέχει επίσης αριθμούς αναγνώρισης, αλλά είναι πιθανό να περιλαμβάνονται. Η πηγή του αρχείου βρίσκεται στον κατάλογο των εκλογέων του Ισραήλ και μεταφέρεται σε διάφορα όργανα στο Ισραήλ για προετοιμασία κάθε εκλογικής διαδικασίας.

Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων της απάτης, των προσπαθειών απάτης μέσω email και, γενικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ για κακόβουλες ενέργειες. Αν και κάποια από τα δεδομένα στο αρχείο μπορεί να είναι παλαιά, η πλειονότητα είναι πιθανόν να είναι ακόμα σχετική.

Δεδομένου ότι υπήρξαν κυβερνοεπιθέσεις από ομάδες χάκερ που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη τα τελευταία χρόνια, αυτό το ζήτημα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για προσπάθειες να βλάψουν ισραηλινούς πολίτες χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που διέρρευσαν το 2021.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Hackers στοχεύουν εταιρείες ενέργειας, άμυνας και τηλεπικοινωνιών

Τα ενδεχόμενα αποτελέσματα και οι κίνδυνοι για τους 6,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς, των οποίων οι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, είναι ποικιλόμορφα και ισχυρά. 

Η διαρροή πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες καταχρήσεις προσωπικών δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αδικήματα όπως η απάτη, το κυβερνοέγκλημα και η κλοπή ταυτότητας. 

Η διαρροή πληροφοριών μπορεί επίσης να απειλήσει την εθνική ασφάλεια. Οι πληροφορίες αυτές πιθανόν να δώσουν σε εχθρικούς παράγοντες άμεση πρόσβαση σε στρατηγικά δεδομένα

  • Παρακολούθηση: Οι πληροφορίες που διέρρευσαν μπορεί να είναι καίριες για την εκτέλεση σοβαρών επιθέσεων παρακολούθησης.
  • Κυβερνοεπιθέσεις: Οι εχθρικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεπτομερείς πληροφορίες για να διεξαγάγουν στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις.
  • Προπαγάνδα και Επιρροή: Οι πληροφορίες που διέρρευσαν μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή και διάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων ή για την επιρροή της δημόσιας γνώμης.

Πηγή: ynetnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS