ΑρχικήUpdatesWindows 11 Insiders: Η Microsoft αποσύρει επίσημα την Cortana

Windows 11 Insiders: Η Microsoft αποσύρει επίσημα την Cortana

Η Microsoft αφαίρεσε το standalone app Cortana από τα Windows 11, στην τελευταία preview έκδοση για Insiders στο Canary Channel.

Cortana Windows 11 Microsoft

Η εφαρμογή Cortana καταργήθηκε μετά την ενημέρωση σε αυτήν την έκδοση. Έχουμε τερματίσει την υποστήριξη για την Cortana“, ανακοίνωσαν τα μέλη της ομάδας του Windows Insider, Amanda Langowski και Brandon LeBlanc.

Η Microsoft ξεκίνησε να αποσύρει την υποστήριξη για την Cortana στα κινητά το 2021 και τώρα την καταργεί και στα Windows. Προηγουμένως, ο προσωπικός AI βοηθός είχε ενσωματωθεί στο οικοσύστημα της Microsoft και είχε σχεδιαστεί για να συνεργάζεται στενά με άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ήδη από τον Ιούνιο, ότι σκόπευε να τερματίσει την υποστήριξη για την εφαρμογή Cortana για Windows.

Δείτε επίσης: Microsoft: Αναβαθμίζει OneDrive ενσωματώνοντας το AI Copilot

Η υποστήριξη για την Cortana σε Teams mobile, Microsoft Teams display και Microsoft Teams Rooms θα λήξει το φθινόπωρο του 2023. Η φωνητική βοήθεια στο Outlook για κινητά και στο Microsoft 365 mobile θα λήξει επίσης το φθινόπωρο του 2023“, είχε πει η Microsoft τότε.

Τώρα, ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί οριστικά η Cortana από τα Windows 11 μετά την εγκατάσταση του Windows 11 Insider Preview Build 25967.

Microsoft Copilot

Η εταιρεία είχε αποκαλύψει νωρίτερα ότι τη θέση της Cortana θα πάρει ο νέος ψηφιακός βοηθός των Windows, ο AI-powered Microsoft Copilot.

Αυτός ο νέος ψηφιακός βοηθός, με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, άρχισε να διατίθεται σε όλους τους πελάτες των Windows στις 26 Σεπτεμβρίου, με μια ευρεία γκάμα νέων δυνατοτήτων ως μέρος της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 11 22H2.

Δείτε επίσης: Copilot: Ο all-in-one AI assistant έρχεται στα Windows 11 στις 26 Σεπτεμβρίου

Το Copilot θα ενσωματώσει μοναδικά το πλαίσιο και την ευφυΐα του διαδικτύου, τα δεδομένα εργασίας σας και ό,τι κάνετε αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σας για να παρέχει καλύτερη βοήθεια – με το απόρρητο και την ασφάλειά σας στην πρώτη γραμμή“, δήλωσε ο CVP της Microsoft, Yusuf Mehdi.

Με την ενημέρωση δυνατοτήτων, το Copilot στα Windows θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά υπό τον έλεγχό σας με την πολιτική του Microsoft Intune ή την Group Policy“, πρόσθεσε ο Harjit Dhaliwal της Microsoft σε μια ξεχωριστή ανάρτηση.

Πλεονεκτήματα Windows Copilot

Αύξηση της Παραγωγικότητας 

Σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την ευκολία χρήσης που προσφέρει το Windows Copilot, η παραγωγικότητα των χρηστών ενισχύεται ιδιαίτερα. Το εργαλείο αυτό αξιοποιεί την τεχνολογία, με σκοπό τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων του υπολογιστή, μειώνοντας έτσι δραστικά το χρόνο που θα απαιτούνταν για την επίλυσή τους.

Ολοκληρωμένη Λειτουργικότητα 

Το Windows Copilot είναι κατασκευασμένο με έναν τρόπο που επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία πολλαπλών εφαρμογών και εργαλείων. Στην πραγματικότητα, το Windows Copilot ενσωματώνει τις λειτουργίες πολλαπλών εφαρμογών σε ένα μόνο λειτουργικό περιβάλλον, παρέχοντας μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων που απευθύνονται σε μια γκάμα επαγγελματικών και προσωπικών αναγκών του χρήστη.

Καινοτομία 

Το Windows Copilot αναπτύσσεται συνεχώς, με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και λειτουργιών που ανταπεξέρχονται στις σύγχρονες τεχνολογικές απαιτήσεις.  

Δείτε επίσης: GitHub Copilot Chat: Αποκτούν πρόσβαση και οι προγραμματιστές

Η Microsoft λέει επίσης στους χρήστες της Cortana ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα εξαιρετικά νέα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης της νέας μηχανής αναζήτησης Bing με AI και της δυνατότητας Voice access στα Windows 11 για να ελέγχουν τους υπολογιστές τους με τη φωνή τους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS