ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΠροσβλητικά AI Αυτοκόλλητα του Facebook Messenger γίνονται Viral

Προσβλητικά AI Αυτοκόλλητα του Facebook Messenger γίνονται Viral

Τα νέα AI αυτοκόλλητα του Facebook Messenger παρουσιάζουν τον Elmo και άλλους χαρακτήρες με μαχαίρι. Η λειτουργία του Instagram, Messenger AI, έχει γίνει viral λόγω πιθανών προσβλητικών αυτοκόλλητων που δημιουργούνται από τους χρήστες.

AI αυτοκόλλητα Facebook

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη των αυτοκόλλητων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στην εφαρμογή του Facebook Messenger από τη Meta, οι χρήστες έχουν ήδη αρχίσει να καταχρώνται την λειτουργία, δημιουργώντας πιθανώς προσβλητικές εικόνες χαρακτήρων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και τις διαμοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα, όπως αναφέρει το VentureBeat. Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης Pier-Olivier Desbiens δημοσίευσε μια σειρά από αυτά τα αυτοκόλλητα που έγιναν viral την Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα: Facebook Messenger down: Εκατοντάδες χρήστες παραπονιούνται

“Ανακάλυψα, ότι το Facebook Messenger δημιούργησε αυτοκόλλητα και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που έχει σκεφτεί κάτι τέτοιο”, έγραψε ο Desbiens στην ανάρτησή του. “Πραγματικά ζούμε στο πιο ηλίθιο μέλλον που μπορεί να φανταστεί κανείς”, πρόσθεσε σε μια απάντηση.

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV12 hours ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV16 hours ago

Η νέα λειτουργία των AI αυτοκόλλητων, που διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, τους επιτρέπει να δημιουργούν προσομοιωμένες εικόνες αυτοκόλλητων που δημιουργούνται από AI μέσω περιγραφών που βασίζονται σε κείμενο, τόσο στο Facebook Messenger όσο και στο Instagram Messenger. Αυτά τα αυτοκόλλητα, στη συνέχεια, μοιράζονται σε συνομιλίες, όπως τα emojis. Η Meta χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο σύνθεσης εικόνας, το “Emu”, για τη βελτιστοποίηση των AI εικόνων και έχει εφαρμόσει φίλτρα για την αποφυγή πιθανών προσβολών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί νέοι συνδυασμοί που υπερβαίνουν τα όρια.

Τα αυτοκόλλητα που απεικονίζονται στο X περιλαμβάνουν, τον Mickey Mouse που κρατά πιστόλι ή αιματηρό μαχαίρι, τους φλεγόμενους Δίδυμους Πύργους, τον Πάπα με ένα πιστόλι, τον Elmo που κρατά ένα μαχαίρι, τον Donald Trump ως ένα μωρό που κλαίει, τους χαρακτήρες των Simpsons με εσώρουχα, τον Luigi με ένα όπλο, τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau με κόκκινα οπίσθια και πολλά άλλα.

Διαβάστε περισσότερα: Gmail Android: Υποστήριξη για αντιδράσεις emoji σε emails

AI αυτοκόλλητα Facebook

Φαίνεται, ότι το DALL-E 3 του OpenAI έχει παρουσιάσει παρόμοια πρόοδο πρόσφατα, με ανθρώπους να δοκιμάζουν τα όρια του φίλτρου της εικόνας AI και να δημιουργούν εικόνες που απεικονίζουν πραγματικούς ανθρώπους ή περιέχουν βίαιο περιεχόμενο. Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε όλες τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις ή που θα προκαλέσει σε διάφορους πολιτισμούς παγκοσμίως, όταν μια συσκευή δημιουργίας εικόνων μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν οποιαδήποτε συνδυασμό αντικειμένων, σεναρίων ή ατόμων από τον φανταστικό μας κόσμο. Αυτή είναι μια πρόκληση που οι υπεύθυνες ομάδες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον, τόσο στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της AI, όσο και στον ψηφιακό χώρο.

Πηγή: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS