ΑρχικήHow ToΜέτρα ασφαλείας για τις διακοπές: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Μέτρα ασφαλείας για τις διακοπές: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε τα πιο σημαντικά μέτρα για τη διαφύλαξη της οικίας μας κατά τις ημέρες που απουσιάζουμε λόγω διακοπών. Τόσο η διαδικτυακή ασφάλεια όσο και η φυσική ασφάλεια παίζουν σημαντικό ρόλο για τις ημέρες που θα είστε διακοπές. Τα σπίτια είναι πιο ευάλωτα κατά τις ημέρες αυτές και λόγω της απουσίας των ενοίκων της ίδιας της κατοικίας, αλλά και λόγω της απουσίας των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Μέτρα ασφαλείας για τις διακοπές: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

1. Ενημερώστε έμπιστα άτομα για την απουσία σας

Η ενημέρωση αξιόπιστων γειτόνων, φίλων ή μελών της οικογένειας για τα σχέδιά σας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του σπιτιού. Μοιραστείτε μαζί τους τα στοιχεία επικοινωνίας σας και μιλήστε μαζί τους για να έχουν στο νου τους και αυτοί την οικία σας κατά τις ημέρες που θα λείπετε, έτσι ώστε αν εντοπίσουν κάποια ύποπτη κίνηση να δράσουν άμεσα. Δώστε τους οδηγίες για το πώς να χειριστούν τυχόν έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν, όπως να επικοινωνήσουν μαζί σας ή να ειδοποιήσουν τις αρχές. Το να έχετε έμπιστα άτομα που γνωρίζουν την απουσία σας προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στο σπίτι σας.

Μέτρα ασφαλείας για τις διακοπές: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

2. Να είστε προσεκτικοί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η διατήρηση της διακριτικότητας στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη του σπιτιού σας. Αποφύγετε να δημοσιεύετε σχέδια διακοπών ή να μοιράζεστε φωτογραφίες από το ταξίδι σας μέχρι να επιστρέψετε. Η μετάδοση της απουσίας σας μπορεί να προειδοποιήσει ακούσια πιθανούς διαρρήκτες ότι το σπίτι σας είναι ακατοίκητο και ευάλωτο. Περιμένετε μέχρι να επιστρέψετε για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, διασφαλίζοντας ότι οι διακοπές σας παραμένουν μια ιδιωτική υπόθεση.

κολοσσος σεκιουριτι

3. Εγκαταστήστε κάμερες σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού.

Οι σύγχρονες κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τους χώρους της οικίας σας, από οποιαδήποτε συσκευή και αν επιλέξετε. Αν κάποιο σύστημα ασφαλείας σας ειδοποιήσει ότι κάτι ύποπτο μπορεί να συμβαίνει, η κάμερες σας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε ανά πάσα στιγμή αν συμβαίνει όντως κάτι. Επιπλέον, τα συστήματα CCTV διαθέτουν αποθηκευτική ικανότητα για τη διατήρηση του υλικού για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο σας εξασφαλίζει ότι ό,τι και αν συμβεί, θα το έχετε καταγράψει, βοηθώντας έτσι σε έρευνα που ενδεχομένως να χρειαστεί.

4. Ασφαλίστε όλα τα σημεία εισόδου

Αυτονόητο αλλά πολλές φορές λόγω απερισκεψίας ή βιασύνης το παραβλέπουμε! Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε και να κλειδώσετε σχολαστικά όλες τις πόρτες, τα παράθυρα και οποιοδήποτε μέρος θεωρητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως είσοδος προς το σπίτι σας. Ενισχύστε τα αδύναμα σημεία εγκαθιστώντας ισχυρές κλειδαριές, ηλεκτρικά συστήματα ασφαλείας με βιομετρική αναγνώριση και συστήματα ειδοποίησης σε περίπτωση παραβίασης. Οχυρώνοντας αυτά τα σημεία εισόδου, δημιουργείτε έναν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για τους πιθανούς εισβολείς, καθιστώντας πιο δύσκολο για αυτούς να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

κολοσσος σεκιουριτι

5. Εγκαταστήστε έξυπνα συστήματα ασφαλείας που προσφέρουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο

Η εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος ασφαλείας που στέλνει ειδοποιήσεις είναι το πιο σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας του σπιτιού σας. Λαμβάνοντας ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, έχετε τη δυνατότητα να δράσετε ανά πάσα στιγμή και να ειδοποιήσετε είτε τις αρχές είτε την ομάδα security που σας υποστηρίζει. Η παρακολούθηση είναι εύκολη μέσω εφαρμογών για κινητά, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ζωντανές ροές βίντεο, να ελέγχετε την κατάσταση των αισθητήρων και να ελέγχετε εξ αποστάσεως το σύστημα ασφαλείας σας. Κάθε σύστημα προστασίας που έχετε εγκαταστήσει μπορεί να σας τροφοδοτεί ανά πάσα στιγμή με δεδομένα για την ασφάλεια του σπιτιού σας, είτε αυτό είναι το σύστημα πυρόσβεσης, είτε ο συναγερμός για παραβίαση, αισθητήρες κίνησης κ.ά.

Επιπλέον, ο προληπτικός χαρακτήρας των έξυπνων συστημάτων ασφαλείας προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας. Οι ορατές κάμερες σε διάφορα σημεία της οικίας, οι αισθητήρες κίνησης, η ένδειξη ότι το σπίτι προστατεύεται, μπορεί να δράσει ως αποτρεπτικός παράγοντας προς επίδοξους ληστές ή οποιονδήποτε θέλει να παραβιάσει τον προσωπικό σας χώρο.

6. Κλείστε την παροχή ρεύματος και νερού

Σε πολλές περιπτώσεις είναι φρόνιμο να κλείνετε την παροχή νερού για το σπίτι αλλά και ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές. Οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα σε περιπτώσεις υψηλής/χαμηλής τάσης τα οποία μπορεί να στοιχίσουν σημαντικά. Η παροχή νερού επίσης μπορεί να οδηγήσει σε έκτακτες ζημιές τις οποίες λόγω της απουσίας σας μπορεί να μην τις εντοπίσετε και να χειροτερέψουν με τον καιρό, με αποτέλεσμα την καταστροφή της περιουσίας σας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μεριμνείτε για τις ημέρες των διακοπών σας και ειδικά το καλοκαίρι που οι γειτονιές είναι άδειες από κόσμο και οι κίνδυνοι περισσότεροι. Τα προληπτικά μέτρα που αναφέραμε είναι πολύ σημαντικά για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της οικίας σας αλλά και για να είστε σίγουροι ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα όσες μέρες και να λείπετε, όποτε και να λείπετε!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS