ΑρχικήsecurityΝοσοκομείο Tampa: Κλάπηκαν ευαίσθητα δεδομένα 1,2 εκατομμυρίων ασθενών

Νοσοκομείο Tampa: Κλάπηκαν ευαίσθητα δεδομένα 1,2 εκατομμυρίων ασθενών

Μια από τις μεγαλύτερες κλινικές του Η.Π.Α. που βρίσκεται στη Φλόριντα ανέφερε ότι υπέστη επίθεση ransomware τον Μάιο και οι χάκερ κατάφεραν να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων ασθενών. Tο Γενικό Νοσοκομείο της Tampa έχει περίπου 7.000 υπαλλήλους και περισσότερες από 1.000 κλίνες για ασθενείς από πολλές κομητείες της περιοχής.

Δείτε επίσης: Κινέζοι χάκερ μόλυναν κατά λάθος ένα ευρωπαϊκό νοσοκομείο με malware

Νοσοκομείο Tampa

Tην Πέμπτη, το νοσοκομείο Tampa ενημέρωσε ότι ανιχνεύτηκε μια ασυνήθιστη δραστηριότητα στο δίκτυό του στις 31 Μαΐου και αντέδρασε άμεσα για να την περιορίσει. Επισημαίνει ότι απέτρεψε αποτελεσματικά την κρυπτογράφηση, η οποία θα είχε επηρεάσει σημαντικά τα συστήματα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου, το TGH δεν πλήρωσε λύτρα στους χάκερ.

«Ευτυχώς, τα συστήματα παρακολούθησης του TGH και οι έμπειροι επαγγελματίες τεχνολογίας απέτρεψαν αποτελεσματικά την κρυπτογράφηση, η οποία θα είχε επηρεάσει σημαντικά την ικανότητα του νοσοκομείου να παρέχει περίθαλψη σε ασθενείς», έγραψε το νοσοκομείο σε δήλωση.

Aνακάλυψαν ότι οι χάκερ βρίσκονταν στο δίκτυο του νοσοκομείου από τις 12 Μαΐου έως τις 30 Μαΐου και είχαν πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων πριν προσπαθήσουν να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα μετά από έρευνα που διεξήγαγαν με τη βοήθεια μιας ιατροδικαστικής εταιρείας, όπως ανέφεραν οι Tampa Bay Times.

Oι ευαίσθητες πληροφορίες που αναφέρονται περιλαμβάνουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου, τις ημερομηνίες γέννησης, τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τις πληροφορίες ασφάλισης υγείας, τους αριθμούς ιατρικού μητρώου, τους αριθμούς των λογαριασμών ασθενών καθώς και τις ημερομηνίες παροχής υπηρεσιών και θεραπείας που χρησιμοποιούνται από το νοσοκομείο για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Δείτε ακόμα: Βορειοκορεάτες χάκερ παραβίασαν ένα μεγάλο νοσοκομείο στη Σεούλ

διαρροή δεδομένων

Tο νοσοκομείο ενημέρωσε το FBI για το περιστατικό και παρείχε στοιχεία για τους χάκερ. Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του, οι χάκερ δεν κατάφεραν να μπουν στο σύστημα ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου του νοσοκομείου.

Tο Γενικό Νοσοκομείο της Tampa ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που επλήγησαν και θα τους παρέχει δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων αν είχαν δώσει τον αριθμό κοινωνικής τους ασφάλισης. Δεν υπήρξε απάντηση από το νοσοκομείο όταν ζητήθηκαν σχόλια σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων των οποίων οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης διέρρευσαν.

«Οι ασθενείς ενθαρρύνονται να αναθεωρήσουν τις δηλώσεις του ασφαλιστή υγείας και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί τους εάν δουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες που δεν έλαβαν», ανέφερε το νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware πλήττει μεγάλο νοσοκομείο στην Βαρκελώνη

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας Dominic Alvieri, η ομάδα ransomware Snatch πρόσθεσε το νοσοκομείο στον ιστότοπο διαρροής την Τετάρτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS