ΑρχικήinetΦλόριντα: Ζητά από Google και Apple να επισημαίνουν "ξένα" apps

Φλόριντα: Ζητά από Google και Apple να επισημαίνουν “ξένα” apps

Η Ρεπουμπλικανή Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Ashley Moody, ζητά από τις Apple και Google να επισημαίνουν τα apps που ανήκουν σε ξένες εταιρείες (εκτός των ΗΠΑ), ώστε να γνωρίζουν οι χρήστες iPhone και Android από πού προέρχεται η εφαρμογή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αυτό θα πρέπει να γίνει για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Google Apple apps

Σε γράμματα που έστειλε προς την Apple και την Google, η Moody ζητά από τους διευθύνοντες συμβούλους, Tim Cook και Sundar Pichai αντίστοιχα, να προειδοποιούν τους πελάτες κατά τη λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής που ανήκει σε ξένη εταιρεία ή έχει δημιουργηθεί σε διαφορετική χώρα.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλειά τους“, δήλωσε η Moody στην επιστολή προς την Apple και την Google. “Η υπάρχουσα έλλειψη διαφάνειας στα καταστήματα εφαρμογών μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό κίνδυνο για τους Αμερικανούς πολίτες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση των προσωπικών τους στοιχείων από ξένες οντότητες που προκαλούν ανησυχία“.

Δείτε επίσης: Το TikTok λανσάρει το Creativity Program σε beta

Για να τονίσει τη σημασία του θέματος, η Moody αναφέρθηκε στο TikTok, τη δημοφιλή πλατφόρμα σύντομων βίντεο, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance. Σύμφωνα με την Εισαγγελέα της Φλόριντα, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ασφαλείας ως άμεσος κίνδυνος τόσο για την ιδιωτικότητα των χρηστών όσο και για την ασφάλεια των δεδομένων.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Pushwoosh, μια ρωσική εταιρεία που δημιούργησε κώδικα, ο οποίος βρέθηκε σε χιλιάδες apps στο App Store.

Επιπλέον, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι από τις κορυφαίες εφαρμογές στο App Store της Apple [και στο Play Store της Google], οι τρεις πρώτες σχετίζονται με την Κίνα, με εκατοντάδες εκατομμύρια λήψεις στο εσωτερικό και δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε η Moody.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιους θέλει να στοχεύσει η Moody. Η επιστολή της προς τη Google και την Apple αναφέρει εφαρμογές που ανήκουν σε ξένες εταιρείες, το οποίο σημαίνει ότι περιλαμβάνεται οποιαδήποτε εφαρμογή αναπτύσσεται και διανέμεται από εταιρείες ή ιδιώτες εκτός των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα παραδείγματα που έφερε σχετίζονται κυρίως με την Κίνα.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε τo Profile Views στο TikTok

Επί του παρόντος, το App Store επισημαίνει τους προγραμματιστές apps και διαθέτει σύνδεσμο προς τον ιστότοπό τους. Ενώ η εθνικότητα του προγραμματιστή δεν αναφέρεται στη σελίδα του καταστήματος, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες όταν κάνουν κλικ στον ιστότοπο του προγραμματιστή.

Google Apple Φλόριντα
Φλόριντα: Ζητά από Google και Apple να επισημαίνουν apps από ξένες εταιρείες

Οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει “πόλεμο” στο TikTok τους τελευταίους μήνες λόγω των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Πολλές πολιτείες έχουν ήδη απαγορεύσει το TikTok από τις επίσημες κυβερνητικές συσκευές (π.χ. Τέξας, Μέριλαντ, Οκλαχόμα, Νότια Ντακότα). Επιπλέον, η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει δώσει εντολή σε όλο το προσωπικό και τους νομοθέτες να αφαιρέσουν το TikTok από τις συσκευές τους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λάβει το δραστικό μέτρο της απαγόρευσης της χρήσης του TikTok σε συσκευές που ανήκουν σε ομοσπονδιακές αρχές. Επιπλέον, κάποιοι ελπίζουν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και να το αφαιρέσουν εντελώς από όλα τα καταστήματα εφαρμογών (Google και Apple).

Ο επίτροπος της FCC, Brendan Carr, πιστεύει ότι η απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο είναι αναπόφευκτη. “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δρόμος για οτιδήποτε άλλο εκτός από την απαγόρευση“, είπε ο Carr σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο.

Δείτε επίσης: TikTok: Eπεκτείνει τις υποδομές του με δύο κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη

Επίσης, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ένα μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας κάλεσε την Apple και την Google να αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα apps τους, App Store και Google Play, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Κολοράντο, Michael Bennet, έστειλε επιστολή στους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του για το γεγονός ότι η Κίνα θα μπορούσε να ζητήσει προσωπικές πληροφορίες χρηστών από το TikTok ή τη μητρική του εταιρεία, ByteDance, μέσω των νόμων περί εθνικής ασφάλειας. Ο Bennet προειδοποίησε ότι η Κίνα μπορεί να προσπαθήσει να ελέγξει τι βλέπουν οι Αμερικανοί χρήστες στην εφαρμογή, κάτι που θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τη δημοκρατία και την εξωτερική πολιτική.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS