ΑρχικήHow ToΠώς θα μετατρέψετε τα YouTube video σας σε TikTok

Πώς θα μετατρέψετε τα YouTube video σας σε TikTok

Πολλοί δημιουργοί έχουν την ανάγκη να ανεβάζουν περιεχόμενο σε πολλές πλατφόρμες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ήδη υπάρχον περιεχόμενο του YouTube μπορεί να δημοσιευτεί ως περιεχόμενο σύντομης μορφής στο TikTok, στο Instagram Reels και στο YouTube Shorts.

Δείτε επίσης: TikTok NewMusic: Η νέα λειτουργία αναζήτησης μουσικής

TikTok

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα YouTube βίντεό σας για να δημιουργήσετε περιεχόμενο σύντομης μορφής.

1. Χρησιμοποιήστε το YouTube Remix

Στην εφαρμογή YouTube, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βίντεο ως βάση για τη δημιουργία Shorts με το κουμπί Remix. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ήχο ενός βίντεο, να κόψετε ένα τμήμα του ή να χρησιμοποιήσετε ένα εφέ πράσινης οθόνης για να χρησιμοποιήσετε το βίντεο ως φόντο.

Αν πρόκειται για βίντεο που ανεβάσατε, έχετε την πρόσθετη επιλογή Edit into a Short. Αυτή η επιλογή είναι εύχρηστη αλλά αρκετά περιορισμένη, αφού μπορείτε να επιλέξετε μόνο περιορισμένου διαστήματος βίντεο έως και 60 δευτερόλεπτα. Και οι επιλογές επεξεργασίας είναι αρκετά περιορισμένες σε σύγκριση με τη χρήση των κανονικών εργαλείων δημιουργίας TikTok, Reels ή Shorts.

Μπορείτε να επιλέξετε μια ενότητα ενός βίντεο και στη συνέχεια να προσθέσετε επιπλέον κλιπ είτε εγγεγραμμένα εντός εφαρμογής είτε από τον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η απλότητα και ότι το Short θα συνδεθεί με το αρχικό βίντεο. Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το Short στη συσκευή σας και να το ανεβάσετε στο TikTok.

2. Ρυθμίστε ξανά το βίντεό σας χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας

Αυτή η διαδικασία απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν ήδη κάνει οριζόντια βίντεο σε λογισμικό επεξεργασίας όπως το Premiere Pro και θέλουν να βελτιστοποιήσουν αυτό το περιεχόμενο μετατρέποντάς το σε ένα ή περισσότερα TikToks. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το TikTok από την αρχή με το Adobe Premiere Rush.

Στο λογισμικό επεξεργασίας, δημιουργήστε μια νέα σειρά στο υπάρχον έργο βίντεο. Στο Premiere Pro, απλώς κάντε δεξί κλικ στο φάκελο του έργου, κάντε κλικ στο New Item και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Sequence. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ακολουθίας σε 1080×1920 (9×16) ή 1080×1080 (1×1) και στον ίδιο ρυθμό καρέ με το υπάρχον βίντεό σας. Έτσι το βίντεό σας θα ταιριάζει με την κατακόρυφη προβολή των TikTok, Reels και Shorts.

Για βίντεο 1080p (1920×1080) σε ακολουθία 1080×1920, ρυθμίστε την κλίμακα του κλιπ στο 180% για μεγέθυνση ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο. Στη συνέχεια, προσαρμόστε οριζόντια στο κέντρο. Εάν η πηγή βίντεο είναι 1920×1080, σκεφτείτε να δημιουργήσετε την ακολουθία TikTok σε 720×1280 (720p σε 9:16) ή 1080×1080 (1080p σε 1:1), ώστε να έχετε μια πιο κοντινή αντιστοίχιση ανάλυσης.

Στην περίπτωση μιας στατικής λήψης σε όλο το σύνολο των κλιπ σας, κάντε δεξί κλικ και αντιγράψτε το κλιπ που προσαρμόσατε. Στη συνέχεια, επιλέξτε όλα τα κλιπ με το ίδιο πλαίσιο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση χαρακτηριστικών.

Στο αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Κίνηση για να αντιγράψετε τις ρυθμίσεις θέσης και κλίμακας. Όλα τα κλιπ πρέπει να έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις κλίμακας και θέσης με το προσαρμοσμένο.

Εάν το βίντεό σας είναι πολύ μεγεθυμένο για να χωρέσει στο πλαίσιο με την παραπάνω μέθοδο, κάντε μεγέθυνση για να ταιριάζει πλήρως στον εαυτό σας και στη συνέχεια, προσθέστε ένα φόντο.

Μια διασκεδαστική, πιο κομψή μέθοδος για να συμπληρώσετε το πλαίσιο είναι να αντιγράψετε τα ίδια βίντεο κλιπ κάτω από τα κύρια και να προσθέσετε ένα εφέ θολώματος. Εάν είστε streamer και προτιμάτε να αποφύγετε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας επεξεργασίας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προδιαμορφωμένα TikToks στο OBS ενώ κάνετε stream.

Δείτε ακόμα: Τι να αποφεύγετε για να μην “φάτε” ban από το TikTok;

YouTube

3. Δημιουργήστε στυλιζαρισμένες λεζάντες χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας

Σε περιεχόμενο σύντομης μορφής όπως το TikTok, πολλοί θεατές το παρακολουθούν χωρίς ήχο ή με άλλον τρόπο που είναι πιο παθητικός από το περιεχόμενο μεγάλης μορφής. Η προσθήκη υπότιτλων σε τουλάχιστον ένα μέρος του βίντεο, αν όχι σε όλο, μπορεί να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση αυτών των σιωπηλών ή παθητικών θεατών, διευκολύνοντάς τους να κατανοήσουν το θέμα του βίντεο με μια ματιά.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε τo speech-to-text για να κάνετε γρήγορα μια μεταγραφή της ακολουθίας TikTok. Διορθώστε αυτήν τη μεταγραφή και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την για να δημιουργήσετε υπότιτλους. Σε περίπτωση που σας φαίνονται απλοί, μπορείτε να εφαρμόσετε μαζικές επεξεργασίες σε όλους για να τους κάνετε πιο κομψούς.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε όλους τους υπότιτλους στο κομμάτι υπότιτλων που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Στο παράθυρο ρύθμισης κειμένου στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μπορείτε να βρείτε προσαρμογές για τη γραμματοσειρά και τη θέση του κειμένου. Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις όπως το drop-shadow για το βάθος και το stroke για το περίγραμμα.

Είναι κάπως περιορισμένο σε σύγκριση με τη μη αυτόματη σύνταξη και επεξεργασία υπότιτλων χρησιμοποιώντας το εργαλείο κειμένου, αλλά είναι ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να διαμορφώσετε τους υπότιτλους σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Το συγκεκριμένο στυλ λεζάντας σας θα ποικίλλει, αλλά συνιστούμε να μετακινήσετε το κείμενο πιο κοντά στο κέντρο της οθόνης μέσω μιας αρνητικής τιμής Y στη ρύθμιση Στοίχιση και μετατροπή και να κάνετε τη γραμματοσειρά μεγαλύτερη επίσης.

4. Δημιουργήστε ένα TikTok thumbnail από το βίντεό σας

Το τελευταίο τεχνικό βήμα που πρέπει να εξετάσετε είναι να δημιουργήσετε ένα TikTok thumbnail στο χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε καρέ από το βίντεο να είναι το thumbnail, αλλά κατά τη μεταφόρτωση, το πρώτο καρέ είναι η προεπιλεγμένη μικρογραφία, επομένως είναι πιο αποτελεσματικό να κάνετε ένα καλό πρώτο καρέ.

Λάβετε υπόψη ότι στο προφίλ ενός χρήστη του TikTok, η μικρογραφία κόβει το επάνω και το κάτω μέρος του βίντεο σε όψη 3:4, επομένως ό,τι θέλετε να έχετε θα πρέπει να βρίσκεται στο μεσαίο 75%. Στην περίπτωση ενός βίντεο 1080×1920, το συγκεκριμένο πλαίσιο μικρογραφίας είναι 1080×1440, επομένως το επάνω και το κάτω 240 pixel θα αποκοπούν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Instagram Reels έχουν αναλογία διαστάσεων 1:1 για μικρογραφίες στο κύριο προφίλ σας και αναλογία διαστάσεων 9:16 στην καρτέλα Reels. Ενώ τα shorts YouTube έχουν σχεδόν αναλογία διαστάσεων 9:16 με ελαφριά αποκοπή πάνω/κάτω. Σε κάθε περίπτωση, το καδράρισμα μιας μικρογραφίας ώστε να χωράει στο μεσαίο 75% του καρέ σας θα τη βελτιστοποιήσει για τις περισσότερες πλατφόρμες.

Όσο για τη δημιουργία μιας μικρογραφίας, προσθέστε κομψό κείμενο που συνοψίζει το θέμα του βίντεο και βεβαιωθείτε ότι τα γραφικά είναι εντυπωσιακά. Μια άλλη στρατηγική θα ήταν απλώς να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή μικρογραφία σε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών και να την ορίσετε ως το πρώτο σας καρέ βίντεο στην Πρεμιέρα.

Στο TikTok, οι μικρογραφίες δεν είναι το πιο κρίσιμο βήμα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν περιεχόμενο μέσω της σελίδας For You.

Δείτε επίσης: TikTok: Πρόστιμο 12.7 εκατομμυρίων λιρών για διαρροή δεδομένων

Τούτου λεχθέντος, αν κάποιος ελέγξει το προφίλ σας αφού σας ανακαλύψει, τα βίντεό σας θα πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα με σαφείς μικρογραφίες. Όσο κρίσιμες κι αν είναι αυτές οι τεχνικές συμβουλές, θυμηθείτε να δημιουργήσετε ελκυστικό περιεχόμενο! Όσο πιο ελκυστικό είναι το αρχικό βίντεο του YouTube όσον αφορά τη σύνθεση πλάνων, το B-roll, το στοκ πλάνα και τον ήχο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να το μετατρέψετε σε TikTok.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS