ΑρχικήinetDisney+: Έχασε 4 εκατομμύρια συνδρομητές

Disney+: Έχασε 4 εκατομμύρια συνδρομητές

Η υπηρεσία streaming Disney+ της εταιρείας The Walt Disney Company έχασε τέσσερα εκατομμύρια συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο, που έληξε στις 1η Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η είδηση γίνεται γνωστή μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο γύρο απολύσεων.

Disney+ συνδρομητές

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία ανέφερε 157,8 εκατομμύρια συνδρομητές, σε αντίθεση με τα 161,8 εκατομμύρια του προηγούμενου τριμήνου.

Η πτώση συνδέεται με την Disney+ Hotstar, η οποία υπέστη απώλεια 8% των συνδρομητών της. Το πρώτο τρίμηνο είχε 57,5 εκατομμύρια, ενώ το δεύτερο τρίμηνο ανέφερε 52,9 εκατομμύρια συνδρομητές.

Δείτε επίσης: Disney+ και Hulu: Έρχεται κοινή εφαρμογή με περιεχόμενο και από τις δύο υπηρεσίες

Τα μέσα μηνιαία έσοδα της Disney+ Hotstar ανά συνδρομητή επί πληρωμή μειώθηκαν από 0,74 δολάρια σε 0,59 δολάρια, λόγω χαμηλότερων διαφημιστικών εσόδων ανά συνδρομητή“, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η πτώση στους Ινδούς συνδρομητές οφείλεται κυρίως στο ότι η πλατφόρμα δεν διατήρησε τα δικαιώματα streaming για το Indian Premier Cricket League (IPL).

Συνολικά, πάντως, τα έσοδα για την εταιρεία αυξήθηκαν κατά 13% και 10% για το τρίμηνο και το εξάμηνο αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Disney+: Χιλιάδες χρήστες θα βρεθούν εκτός τον επόμενο μήνα

Είμαστε ικανοποιημένοι με τα επιτεύγματά μας αυτό το τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης οικονομικής απόδοσης της επιχείρησής streaming, η οποία αντικατοπτρίζει τις στρατηγικές αλλαγές που έχουμε κάνει σε όλη την εταιρεία για διαρκή ανάπτυξη και επιτυχία“, δήλωσε ο Robert Iger, Διευθύνων Σύμβουλος της Disney.

Η Disney κάνει διάφορες αλλαγές το τελευταίο διάστημα και σχεδιάζει να μειώσει εκ νέου το εργατικό δυναμικό της κατά 7.000 θέσεις εργασίας. Αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας μεγαλύτερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας, που θα τη βοηθήσει να μειώσει το κόστος κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι νέες απολύσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν την Disney Entertainment και το ESPN, καθώς και τα Disney Parks, Experiences και Products.

Δείτε επίσης: Οι ταινίες του Spider-Man έρχονται επιτέλους στο Disney Plus

Δεν παίρνω αυτή την απόφαση επιπόλαια. Τρέφω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση για το ταλέντο και την αφοσίωση των εργαζομένων μας παγκοσμίως και έχω υπόψη μου τον προσωπικό αντίκτυπο αυτών των αλλαγών“, είχε πει ο Iger.

Πηγή: www.news18.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS