ΑρχικήinetCoinbase: Δεύτερος γύρος απολύσεων

Coinbase: Δεύτερος γύρος απολύσεων

Η Coinbase μειώνει περίπου το ένα πέμπτο του προσωπικού της στο δεύτερο γύρο των απολύσεων, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει μετρητά κατά τη διάρκεια της πτώσης της crypto – αγοράς.

Η Coinbase, πλατφόρμα ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι θα προβεί σε μείωση προσωπικού, 950 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο των μέτρων εξοικονόμησης του κόστους.
Η εταιρεία, η οποία απασχολούσε περίπου 4.700 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε ήδη μειώσει το προσωπικό της κατά 18% τον Ιούνιο λόγω της ανάγκης να διαχειριστεί τα έξοδα και να αποτρέψει την υπερανάπτυξη κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς.

Δείτε επίσης: Το MacBook Air 15 ιντσών αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023

Coinbase μείωση προσωπικού απολύσεις

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο CNBC, ο CEO της Coinbase Brian Armstrong, αναγνώρισε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είχε λάβει νωρίτερα πιο δραστικά μέτρα. Ενώ οι περικοπές προσωπικού θα οδηγήσουν σε νέες δαπάνες μεταξύ 149 και 163 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, οι απολύσεις και τα άλλα μέτρα αναδιάρθρωσης θα να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα της Coinbase κατά 25% για το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι αναμένει κάποιες «ζημίες» στον δείκτη EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation, and Amortization) για ολόκληρο το έτος, στο πλαίσιο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε τεθεί πέρυσι.
Σύμφωνα με τον Brian Armstrong, η απόφαση για την μείωση προσωπικού και των εξόδων της Coinbase, ελήφθη αφού η εταιρεία διεξήγαγε έναν έλεγχο για τα ετήσια έσοδά της.
Η μείωση των εξόδων ήταν απαραίτητη για να βελτιωθούν οι πιθανότητες επιτυχίας τους σε όλα τα σενάρια και ότι δεν υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό χωρίς τη μείωση του εργατικού δυναμικού.
Η εταιρεία θα διακόψει επίσης διάφορα projects που έχουν μικρότερη πιθανότητα επιτυχίας.

Ο Armstrong στάθηκε επίσης στην πρόσφατη αναταραχή στην crypto αγορά, αναφέροντας συγκεκριμένα την κατάρρευση ενός από τους μεγαλύτερους «παίκτες» του κλάδου, της FTX.
Σημείωσε επίσης ότι φαίνεται να ακολουθήσουν και άλλοι στην κατηφόρα αυτή, μιας και μετά το συμβάν με την FTX, η υπόληψη της crypto αγοράς έχει «μαυρίσει».
Πιστεύει ότι θα υπάρξει αυξημένος έλεγχος σε διάφορες εταιρείες του χώρου για να είναι σαφές ότι ακολουθούν τους κανόνες και πως αυτό βραχυπρόθεσμα προκαλεί φόβο στην αγορά, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ καλο.

Δείτε επίσης: GitHub: Απλοποιεί τη διαδικασία αναγνώρισης ευπαθειών

Τα κρυπτονομίσματα έχουν υποφέρει μαζί με τις μετοχές τεχνολογίας.
Το Bitcoin, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, σημείωσε πτώση της αξίας του κατά 58% τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι μετοχές της Coinbase, της πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων, μειώθηκαν πάνω από 83%

Το τέλος της «χρυσής» ανάπτυξης εποχής
Η Coinbase, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει ορισμένους από τους εργαζομένους της. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που έκαναν άλλες εταιρείες τεχνολογίας μετά την πρόσληψη πολλών νέων εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για παράδειγμα, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 18.000 υπαλλήλους, η Salesforce απέλυσε 7.000 και ο CEO του Twitter, Elon Musk, απέλυσε πολλούς από τους υπαλλήλους της.
Πολλές εταιρείες στη Silicon Valley επικεντρώνονταν μόνο στην ανάπτυξη και χρησιμοποιούσαν τον αριθμό των εργαζομένων ως μέτρο επιτυχίας. Ωστόσο, τώρα οι εταιρείες εστιάζουν περισσότερο στο να είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες.

Η Coinbase εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2021 και η αξία των μετοχών της έχει πέσει δραματικά από τότε. Από εκεί που ήταν στα 341 δολάρια, τώρα μόλις η μετοχή βρίσκεται γύρω στα 40 δολάρια. Το χρέος της εταιρείας που λήγει το 2031 διαπραγματεύεται επίσης αυτή τη στιγμή περίπου στα 50 σεντς του δολαρίου. Παρά ταύτα, η Coinbase ανέφερε ότι διαθέτει μετρητά και ισοδύναμα ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η crypto-αγορά, o Brian Armstrong πιστεύει ότι ο κλάδος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κατάρρευση της FTX, θα ωφελήσει τελικά την εταιρεία του. Παρομοίασε την τρέχουσα κατάσταση με την φούσκα και τη χρεοκοπία της dot-com στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Με λόγια που γεμίζουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση, o Brian πιστεύει πως με αυστηρή διαχείριση του κόστους, οι εταιρείες γίνονται πιο δυνατές, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει και με τη δική του εταιρεία.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS