ΑρχικήinetTesla: Αλλάζει το Full Self-Driving για να εισάγει end-to-end AI στο v12

Tesla: Αλλάζει το Full Self-Driving για να εισάγει end-to-end AI στο v12

Η Tesla σχεδιάζει να ενημερώσει το Full Self-Driving πακέτο της με end-to-end AI στο FSD Beta v12, λέει ο Elon Musk.

Δείτε επίσης: Tesla Model S Plaid : Νέο πακέτο με τελική ταχύτητα τα 200 MPH

Tesla

Το FSD Beta κάνει ήδη άφθονη χρήση νευρωνικών δικτύων που τροφοδοτούνται από τεχνητή νοημοσύνη, αλλά χρησιμοποιείται για το μέρος της αντίληψης – που σημαίνει ότι το όχημα ανιχνεύει το περιβάλλον του. Όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων και την οδήγηση (τιμόνι, γκάζι, φρένα, κ.λπ.), η Tesla βασίζεται στον τακτικό προγραμματισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Tesla δεν θα χρειαζόταν τεχνητή νοημοσύνη για αυτό το κομμάτι, αλλά φαίνεται ότι τώρα έχει αλλάξει γνώμη. Σε ένα νέο σχόλιο που υποστήριξε τις βελτιώσεις του FSD Beta στην επερχόμενη ενημέρωση v11.4, ο Musk μίλησε για μια άλλη επερχόμενη ενημέρωση v12 που θα περιλαμβάνει “end-to-end AI”:

Αναμφισβήτητα, το v11.4 θα πρέπει να είναι v12.0, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές σημαντικές βελτιώσεις. Το v12 είναι δεσμευμένο για όταν το FSD έχει τεχνητή νοημοσύνη από άκρο σε άκρο, από εικόνες μέσα στο τιμόνι, τα φρένα και την επιτάχυνση.

Δείτε ακόμα: Tesla: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βλέπει ότι η υπηρεσία robotaxi σύντομα θα κυκλοφορήσει
Full Self-Driving

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν προσέφερε χρονοδιάγραμμα για τη συγκεκριμένη ενημέρωση. Η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή αρχίζει να επεκτείνει την κυκλοφορία του v11.4 πέρα ​​από τον εσωτερικό της στόλο.

Πρόσφατα, ο Musk είπε ότι πιστεύει ότι η Tesla μπορεί να επιτύχει «πλήρη αυτονομία» φέτος – αν και, όπως αναφέραμε, δεν είναι σαφές τι εννοεί με αυτό, σε αυτό το σημείο. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο Musk αλλάζει γνώμη για την προσπάθεια αυτοοδήγησης της Tesla. Αυτό όμως είναι λογικό. Το καλύτερο μέρος για το Full Self-Driving Beta αυτή τη στιγμή είναι η αντίληψή του. Ανιχνεύει το περιβάλλον του εξαιρετικά καλά.

Δείτε επίσης: Tesla: Μειώνει την επιπλέον τιμή για το επταθέσιο Model Y στα 3.000 $

Ωστόσο πολλοί χρήστες εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες αφού όσοι έχουν το FSD Beta για περισσότερο από ένα χρόνο είδαν πολύ λίγες βελτιώσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι το FSD Beta θα μπορούσε να γίνει ένα πραγματικά πλήρως αυτόνομο σύστημα σύντομα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS