ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία 3D εκτύπωσης στο φεγγάρι

Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία 3D εκτύπωσης στο φεγγάρι

Η Κίνα σκοπεύει να προωθήσει την εξερεύνηση στο φεγγάρι, χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D εκτύπωσης για την κατασκευή κτιρίων στη σεληνιακή επιφάνεια. Σύμφωνα με τη China Daily, το Πεκίνο κάνει σχέδια για μια μακροπρόθεσμη παρουσία ανθρώπων στη σελήνη.

3D εκτύπωση φεγγάρι

Στην κινεζική σεληνιακή αποστολή του 2020, την Chang’e 5, ένα probe χωρίς πλήρωμα μετέφερε στη Γη τα πρώτα (για την Κίνα) δείγματα σεληνιακού εδάφους. Η Κίνα, η οποία έκανε την πρώτη της προσεδάφιση στη Σελήνη το 2013, σχεδιάζει να στείλει έναν αστροναύτη στο φεγγάρι μέχρι το 2030.

Δείτε επίσης: Πείραμα με Barbie μπορεί να βοηθήσει την αποστολή Artemis στο φεγγάρι

Μέχρι τότε, η Κίνα θα πραγματοποιήσει και τις αποστολές Chang’e 6, 7 και 8. Η τελευταία αποστολή θα αναλάβει την αναζήτηση επαναχρησιμοποιήσιμων πόρων στο φεγγάρι ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν εκεί κάποια στιγμή.

Το probe της αποστολής Chang’e 8 θα διεξάγει επιτόπιες έρευνες για το περιβάλλον και τη σύνθεση ορυκτών και επίσης θα καθορίσει εάν τεχνολογίες όπως η 3D εκτύπωση μπορούν να αναπτυχθούν στη σεληνιακή επιφάνεια, ανέφερε η China Daily.

Αν θέλουμε να μείνουμε στο φεγγάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να δημιουργήσουμε σταθμούς χρησιμοποιώντας τα υλικά του ίδιου του φεγγαριού“, είπε ο Wu Weiren, επίστημονας στο China National Space Administration.

Δείτε επίσης: Nokia: Θα εγκαταστήσει δίκτυο 4G στο φεγγάρι μέσα στο 2023!

Η Κίνα θέλει να ξεκινήσει την κατασκευή μιας σεληνιακής βάσης χρησιμοποιώντας χώμα από το φεγγάρι. Σχεδιάζει να το κάνει αυτό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ένα ρομπότ επιφορτισμένο με την κατασκευή “lunar soil bricks” θα εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια της αποστολής Chang’e 8 γύρω στο 2028, σύμφωνα με έναν ειδικό από την Κινεζική Academy of Engineering.

Δείτε επίσης: Νερό στο φεγγάρι; Δοκιμές εξαγωγής νερού από σεληνιακά πετρώματα

Το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί οι συζητήσεις αλλά και οι προσπάθειες για την μεταφορά ανθρώπων στο φεγγάρι. Αυτόν τον μήνα, η NASA και η διαστημική υπηρεσία του Καναδά ονόμασαν τέσσερις αστροναύτες για την αποστολή Artemis II που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2024. Η αποστολή Artemis αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή εξερεύνησης του διαστήματος, μια εποχή που επικεντρώνεται στη βιώσιμη και ποικιλόμορφη εξερεύνηση της Σελήνης και πέρα ​​από αυτήν. Καθιερώνοντας μια βιώσιμη ανθρώπινη παρουσία στο φεγγάρι, βελτιώνοντας τη διεθνή συνεργασία στην εξερεύνηση του διαστήματος, εξερευνώντας το Νότιο Πόλο της Σελήνης και αυξάνοντας την ποικιλομορφία και την εκπροσώπηση στο σώμα αστροναυτών, η NASA κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του στόχου της για εξερεύνηση του Άρη και άλλων πλανητών.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS