ΑρχικήinetApple: Μείωση 40,5% στις αποστολές προσωπικών υπολογιστών

Apple: Μείωση 40,5% στις αποστολές προσωπικών υπολογιστών

Οι αποστολές προσωπικών υπολογιστών της Apple μειώθηκαν κατά 40,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους, κάτι που δείχνει ότι η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα για τους κατασκευαστές υπολογιστών.

Apple προσωπικοί υπολογιστές

Για πάρα πολλά χρόνια, η Apple βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στους προσωπικούς υπολογιστές, φέρνοντας επανάσταση στη βιομηχανία με τις έξυπνες διεπαφές χρήστη, τον όμορφο σχεδιασμό και τις ισχυρές επιδόσεις της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, τόσο η Apple όσο και οι άλλες μεγάλες εταιρείες είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται.

Δείτε επίσης: Apple: Επεκτείνει το ρόλο της στην τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης

Γενικά, οι αποστολές όλων των κατασκευαστών υπολογιστών μαζί μειώθηκαν κατά 29%. Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες αποστολές PC ανήλθαν σε 56,9 εκατ. συσκευές για το α’ τρίμηνο του 2023 έναντι 80,2 εκατ. συσκευών στο α’ τρίμηνο του 2022. Οι ειδικοί παρατήρησαν, επίσης, ότι υπήρξε σημαντική μείωση και σε σχέση με τις αρχές του 2019. Εκείνη την περίοδο, η ζήτηση για υπολογιστές ήταν αυξημένη λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας και εκπαίδευσης. Ωστόσο, η ζήτηση μειώθηκε τώρα σημαντικά, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της International Data Corporation (IDC).

Δείτε επίσης: Apple: Τα νέα γραφεία της στο Cupertino θα είναι εντυπωσιακά

Από τους κορυφαίους παίκτες, η Lenovo Group και η Dell Technologies παρουσίασαν πτώση άνω του 30%, με την HP να ακολουθεί με πτώση 24,2%. Όλες οι μεγάλες μάρκες επηρεάστηκαν από την κατάσταση.

Apple: Μείωση 40,5% στις αποστολές προσωπικών υπολογιστών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση των εξόδων από τους χρήστες, οδήγησε σε διψήφια μείωση και στις αποστολές smartphone, κάτι που επηρεάζει και τους προμηθευτές memory chip. Η Samsung Electronics, η οποία παρέχει τέτοια τσιπ για φορητές συσκευές, καθώς και για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μειώνει τo memory production, λόγω των μικρότερων κερδών της.

Δείτε επίσης: Το νέο Apple Maps app κυκλοφορεί σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία

Κοιτάζοντας προς το 2024, οι ερευνητές της IDC προβλέπουν μια πιθανή ανάκαμψη για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχοντας στο μυαλό τους έναν συνδυασμό παλιού hardware που θα πρέπει να αντικατασταθεί και καλύτερων οικονομικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: www.straitstimes.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS