ΑρχικήSecurityΚυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

Κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

Το FBI επιβεβαίωσε την παραβίαση του συστήματος υπολογιστών του, ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Σε μια ανησυχητική δήλωση, το FBI αποκάλυψε δημοσίως ότι η ασφάλεια του κυβερνοχώρου τους έχει παραβιαστεί από κακόβουλο παράγοντα.

Η επίθεση αυτή προκαλεί ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι φοβούνται ότι μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια ως αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι αναζητούν απεγνωσμένα πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη και γιατί, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το FBI αποφασίσει να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με το CNN, το γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη φέρεται να έγινε στόχος κακόβουλης δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο, η οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ένα σύστημα για τη διερεύνηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Αναφέρθηκαν δύο πηγές που συνδέουν τη δραστηριότητα αυτή με τις επιχειρήσεις του FBI.

Κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του FBI
Κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

Δείτε επίσης: Fuser-master: Βάζει σε κίνδυνο τους ιστότοπους του WordPress

Το FBI εξέδωσε ανακοίνωση στο CNN, τονίζοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Δήλωσαν: “Το περιστατικό έχει περιοριστεί και εργαζόμαστε ενεργά για να εξακριβώσουμε πρόσθετες πληροφορίες… Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο λόγω του ότι πρόκειται για έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη”. Είναι σαφές ότι το FBI θα συνεχίσει τις προσπάθειές του μέχρι να κλείσει το θέμα.

Είμαστε με την ελπίδα ότι το FBI θα δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι προσπελάστηκε, αν έχουν κλαπεί πληροφορίες και πώς επιτεύχθηκε η πρόσβαση αρχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που η παραβίαση έχει πλέον σφραγιστεί από περαιτέρω διείσδυση, η πηγή της παραμένει ασαφής σύμφωνα με άτομο που είχε ενημέρωση για το θέμα αυτό.

Μετά την καταστροφική επίθεση στην αλυσίδα εφοδιασμού της Solarwinds το 2020, οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επίπονη επίγνωση των κινδύνων που εγκυμονούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ως αντίδραση σε αυτή την απειλή, εκδόθηκε εκτελεστικό διάταγμα με έμφαση στην ενίσχυση των εθνικών μέτρων κυβερνοασφάλειας. Τον περασμένο Δεκέμβριο μια από αυτές τις απειλές έγινε πραγματικότητα, όταν χάκερς παραβίασαν μια από τις βασικές βάσεις δεδομένων του FBI που περιείχε στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερους από 80.000 υψηλόβαθμους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα. Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει τακτική επαγρύπνηση και ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία από περαιτέρω εισβολές σε ευαίσθητα δεδομένα.

Κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του FBI
Κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

Δείτε επίσης: IT security budgets: Έχουν αυξηθεί δραστικά τα τελευταία 5 χρόνια

Επιπρόσθετα τον Νοέμβριο του 2020, ένας δράστης απειλής παραβίασε το εξωτερικό σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του FBI, στέλνοντας χιλιάδες μηνύματα spam που προειδοποιούσαν για μια ψεύτικη κυβερνοεπίθεση σε εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς.

Πηγή: pcmag.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS