ΑρχικήsecurityIT security budgets: Έχουν αυξηθεί δραστικά τα τελευταία 5 χρόνια

IT security budgets: Έχουν αυξηθεί δραστικά τα τελευταία 5 χρόνια

Καθώς οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο γίνονται όλο και πιο συχνές, οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες τριπλασιάζουν τους budgets τους για το IT security, προκειμένου να περιορίσουν αυτές τις κακόβουλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με έκθεση της Hiscox, το κόστος για την καταπολέμηση των κυβερνοαπειλών έχει αυξηθεί δραστικά τα τελευταία 5 χρόνια. Το μέσο IT security budget υπερτριπλασιάστηκε στα 5,3 εκατομμύρια δολάρια το 2022, σε σύγκριση με 1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Δείτε επίσης: Atlassian: Η πρόσφατη διαρροή δεδομένων προέρχεται από εφαρμογή τρίτου μέρους

IT security budgets
IT security budgets: Έχουν αυξηθεί δραστικά τα τελευταία 5 χρόνια

Η έκθεση αυτή φέρνει στο φως τους ανησυχητικούς κινδύνους που εγκυμονούν οι κυβερνοεπιθέσεις για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, εκτός από τις επιπτώσεις που έχουν στα οικονομικά των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι εταιρείες επενδύουν σημαντικά στην προστασία των δεδομένων και των λειτουργιών τους από κυβερνοεπιθέσεις αιχμής.

Δείτε επίσης: Scandinavian Airlines: Κυβερνοεπίθεση οδήγησε σε διαρροή δεδομένων

Ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυξανόμενη πρόκληση της διασφάλισης των επιχειρήσεων έναντι διαταραχών υψηλού κόστους και παραβιάσεων δεδομένων, ασκώντας έτσι περαιτέρω πίεση στους ασφαλιστές να προστατεύσουν τη δική τους τελική γραμμή από πιθανές επιχειρηματικές ευθύνες.

«Ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί στο ίδιο στρατηγικό επίπεδο με τους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς και λειτουργικούς κινδύνους, χάρη στην αυξανόμενη συνειδητοποίηση από τις επιχειρήσεις ότι ο αντίκτυπος μπορεί να είναι εξίσου σοβαρός», δήλωσε σε δήλωση η Alana Muir, επικεφαλής του τμήματος κυβερνοχώρου της Hiscox.

«Ενώ υπήρξε κάποια διακύμανση με τα χρόνια, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αυξάνονται, επομένως η αυξημένη εστίαση και η επένδυση από τις επιχειρήσεις για την ελαχιστοποίηση της ζημίας στο brand, τις λειτουργίες και τους πελάτες τους είναι θετική».

Δείτε επίσης: Πως λειτουργεί το νέο malware Frebniis;

Η έκθεση βασίζεται σε μια έρευνα με περισσότερα από 5.100 στελέχη, διευθυντές πληροφορικής, επικεφαλής τμημάτων και άλλα στελέχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Πηγή πληροφοριών: cybersecuritydive.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS