ΑρχικήinetΗ Microsoft πειραματίζεται με μια αλλαγή στο Print Screen στα Windows 11

Η Microsoft πειραματίζεται με μια αλλαγή στο Print Screen στα Windows 11

Η Microsoft πειραματίζεται επί του παρόντος με μια αλλαγή στη λειτουργία του πλήκτρου εκτύπωσης οθόνης (Print Screen) στα Windows 11 – αντί να αντιγράφει μια εικόνα στο πρόχειρο, θα ανοίγει το εργαλείο Snipping Tool των Windows.

Δείτε επίσης: Windows 11: Νέες διαρροές δείχνουν oρισμένες μεγάλες αλλαγές

Η Microsoft πειραματίζεται με μια αλλαγή στο Print Screen στα Windows 11

Από την κυκλοφορία των Windows 95, πατώντας ένα μόνο κουμπί στο πληκτρολόγιο – “print screen” – λαμβάνετε ένα στιγμιότυπο από οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη και το αντιγράφετε αυτόματα στο πρόχειρο.

Με αυτό το screenshot, μπορείτε να μοιραστείτε ή να επεξεργαστείτε γρήγορα την εικόνα, επικολλώντας την σε έγγραφα, χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών ή στέλνοντάς την μέσω συνομιλιών messenger.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κάνετε reset τις ρυθμίσεις ήχου;

Τα Windows Latest ανέφεραν ότι η Microsoft πειραματίζεται με μια πιθανή αλλαγή στα νεότερα Beta preview builds (22621.1546 και 22624.1546) που θα μπορούσε να είναι ενοχλητική για όσους βασίζονται στο κουμπί Print Screen εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες! Η ενημέρωση, KB5025310, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ενοχλητική για τους χρήστες που έχουν συνηθίσει σε αυτό το μακροχρόνιο χαρακτηριστικό των Windows 11.

Αντί το παραδοσιακό κουμπί εκτύπωσης οθόνης να αντιγράφει ένα screenshot απευθείας στο πρόχειρο των Windows, πατώντας το τώρα θα ανοίξει το εργαλείο αποκοπής (Snipping Tool) των Windows. Αυτό το εργαλείο σας δίνει πρόσβαση σε έναν ενσωματωμένο δημιουργό screenshot που επιτρέπει πιο ακριβείς και δημιουργικές εικόνες!

Ευτυχώς, για άτομα που δεν τους αρέσει αυτή η αλλαγή, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στα Settings των Windows 11 μεταβαίνοντας στο Settings Accessibility Keyboard και απενεργοποιώντας τη ρύθμιση ‘Use the Print Screen key to open Snipping Tool’, που φαίνεται παρακάτω.

Windows 11 Print Screen

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε με χειροκίνητο τρόπο αυτήν την αλλαγή δημιουργώντας την τιμή PrintScreenKeyForSnippingEnabled DWORD στο HKCU\Control Panel\Keyboard και ορίζοντας την σε 0, όπως φαίνεται στο αρχείο μητρώου παρακάτω.

Η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται στις προεπισκοπήσεις των Windows 11 δεν είναι εγγυημένο ότι θα συμπεριληφθούν στην τελική έκδοση του προϊόντος της.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να επαναφέρετε βασικά εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας;

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό και μπορεί να απενεργοποιηθεί, θα ήταν συγκλονιστικό αν αυτό δεν συμπεριλαμβανόταν σε μια επερχόμενη δημόσια έκδοση των Windows, δεδομένου ότι προωθεί ένα άλλο εργαλείο της Microsoft.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS