ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Διόρθωσε bug του Defender που επηρέαζε τον Firefox εδώ και πέντε...

Microsoft: Διόρθωσε bug του Defender που επηρέαζε τον Firefox εδώ και πέντε χρόνια

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για την αντιμετώπιση σφαλμάτων στη δημοφιλή εφαρμογή antimalware Windows Defender. Αυτή η ενημέρωση θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στους χρήστες του Firefox browser.

Microsoft Defender

Το Microsoft Defender Antivirus (πρώην Windows Defender) φροντίζει για την προστασία των Windows από ιούς. Ωστόσο, για περισσότερα από πέντε χρόνια, η προστασία που παρείχε το Microsoft Defender επηρέαζε αρνητικά τους χρήστες του Firefox κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Το Antimalware Service Executable component του Defender (MsMpEng.exe) λειτουργούσε περίεργα, δείχνοντας υψηλή χρήση CPU όταν χρησιμοποιούνταν ο Firefox.

Δείτε επίσης: Apple: Διορθώνει zero-day ευπάθειες σε παλιά iPhone, iPad, Mac

Πολλοί χρήστες διαμαρτύρονταν ότι το Microsoft Defender πίεζε τη CPU, ενώ ταυτόχρονα ο Firefox καθυστερούσε και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σωστά. Το ζήτημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά πριν από 5 χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, οι προγραμματιστές της Mozilla μπόρεσαν επιτέλους να ανακαλύψουν την πηγή του προβλήματος: ενώ εκτελούνταν ο Firefox, το MsMpEng.exe εκτελούσε πολύ μεγάλο αριθμό κλήσεων στο OS kernel’s VirtualProtect function ενώ έκανε tracing Windows events (ETW). Το VirtualProtect είναι ένα function για την αλλαγή της “προστασίας σε μια περιοχή δεσμευμένων σελίδων στο virtual address space του calling process”, εξηγεί η Microsoft, και ο Defender έκανε πολλά “άχρηστα computations” σε κάθε event ενώ ο Firefox δημιουργούσε πολλά ETW events.

Δείτε επίσης: Windows 10 21H2: Τέλος υποστήριξης από 13 Ιουνίου 2023

Firefox

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές της Mozilla, αυτός ήταν ένας “εκρηκτικός” συνδυασμός που χρησιμοποιούσε πενταπλάσια ισχύ CPU με τον Firefox σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης. Οι προγραμματιστές συνεργάστηκαν με τη Microsoft για να λύσουν το πρόβλημα. Έτσι, η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για το antimalware engine του Defender (1.1.20200.2).

Μετά από σύντομες δοκιμές, η λύση παραδόθηκε στο stable channel με ενημερωμένα Defender antimalware definitions (έκδοση mpengine.dll 1.1.20200.4) και το σφάλμα διορθώθηκε.

Δείτε επίσης: To Youtube Premium φέρνει το iOS SharePlay

Η Microsoft φέρνει την ενημέρωση και στα Windows 7 και Windows 8.1, καθώς ο Firefox θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δύο λειτουργικά συστήματα “τουλάχιστον” μέχρι το 2024.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS