ΑρχικήUpdatesZili τέλος: Η Xiaomi κλείνει την εφαρμογή το Μάρτιο

Zili τέλος: Η Xiaomi κλείνει την εφαρμογή το Μάρτιο

Στον απόηχο κάποιων σημαντικών αποτυχιών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Xiaomi έλαβε τη δύσκολη απόφαση να διακόψει τη λειτουργία της Zili, μιας πολύ δημοφιλούς εφαρμογής της εταιρείας στην Ινδία. Αυτή η εφαρμογή για βίντεο μικρής διάρκειας ήταν σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένη από το TikTok και απέκτησε τεράστιο κοινό στην Ινδία μετά την απαγόρευση του TikTok στη χώρα. Από τις 13 Μαρτίου, ωστόσο, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη ή χρήση.

Zili Xiaomi

Η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο μέσω μιας ειδοποίησης στην εφαρμογή Zili. Ανέφερε ότι αυτή η απόφαση οφείλεται σε μια λειτουργική προσαρμογή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ο ιστότοπος της εφαρμογής έχει ήδη κλείσει.

Δείτε επίσης: Hello Kitty smartphone: Το Limited Edition μοντέλο της Xiaomi

Η εφαρμογή προέτρεψε τους χρήστες να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν το περιεχόμενό τους εκτός σύνδεσης και να εξαργυρώσουν τους πόντους επιβράβευσης “Z-Points”, πριν από τον τερματισμό του app.

Επιπλέον, η ειδοποίηση ανέφερε ότι όλα τα δεδομένα χρήστη θα διαγραφούν από τους διακομιστές της Zili μετά τις 13 Μαρτίου, “και δεν θα μπορούν πια να ανακτηθούν“.

Η εφαρμογή Zili της Xiaomi κυκλοφόρησε το 2018 και γνώρισε σημαντική ανάπτυξη μετά την απαγόρευση του TikTok στην Ινδία το 2020.

Τα δεδομένα του Sensor Tower εκείνη την εποχή έδειξαν ότι οι λήψεις της Zili εκτινάχθηκαν στα 8 εκατομμύρια μέσα σε τρεις εβδομάδες από την απαγόρευση του TikTok, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τις προηγούμενες 3 εκατομμύρια λήψεις. Η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται και στο ότι η εφαρμογή ήρθε προεγκατεστημένη σε πρόσφατα τηλέφωνα Xiaomi, διευρύνοντας περαιτέρω τη βάση χρηστών της.

Δείτε επίσης: Kuo: Το AR/VR headset 2ης γενιάς της Apple (high-end και low-end) θα κυκλοφορήσει το 2025

Μετά την απαγόρευση του TikTok στην Ινδία, πολλαπλές εφαρμογές βίντεο μικρού μήκους επωφελήθηκαν από την απουσία του, καθώς ινδικές νεοσύστατες επιχειρήσεις δημιούργησαν τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις για να επωφεληθούν από την ευκαιρία.

Ωστόσο, αυτή η φάση ανάπτυξης ήταν βραχύβια. Εφαρμογές όπως το Trell, παρουσίασαν μείωση στη χρήση μετά την αρχική αύξηση. Δεν βοήθησε και το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και η Meta άρχισαν επίσης να κατακτούν ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Η Zili είδε μεγάλη άνοδο μετά την απαγόρευση του TikTok στην Ινδία, ακόμη και όταν η μητρική εταιρεία Xiaomi άρχισε να αντιμετωπίζει τις δικές της πολιτικές διαμάχες, με ορισμένες από τις εφαρμογές της – ειδικά το Mi Browser και το Mi Video Call – να απαγορεύονται επίσης από την ινδική κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Τα Podcasts έρχονται στο YouTube Music

Δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο η Xiaomi αποφάσισε να κλείσει την εφαρμογή Zili. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κινεζική εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενο έλεγχο στην Ινδία. Ο κατασκευαστής smartphone αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή προκλήσεις όσον αφορά τη διατήρηση της κορυφαίας θέσης του στην ινδική αγορά και τη βελτίωση της διαχείρισης αποθεμάτων. Πέρυσι, η Xiaomi διέκοψε τις χρηματοοικονομικές της υπηρεσίες στη χώραως μέρος της ετήσιας δραστηριότητας στρατηγικής αξιολόγησης” και “για να επικεντρωθεί περισσότερο” στις “βασικές επιχειρηματικές της υπηρεσίες“. Ο κινεζικός κολοσσός απέσυρε τις εφαρμογές Mi Pay και Mi Credit στη χώρα από το τοπικό Play Store και το δικό του κατάστημα εφαρμογών.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS