ΑρχικήsecurityΗ γιγαντιαία εταιρεία Dole αντιμετωπίζει επίθεση ransomware

Η γιγαντιαία εταιρεία Dole αντιμετωπίζει επίθεση ransomware

Η Dole Food Company, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και διανομείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει μια επίθεση ransomware που επηρέασε τις δραστηριότητές της.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ Hydrochasma στοχεύουν εργαστήρια ιατρικής έρευνας

Η γιγαντιαία εταιρεία Dole αντιμετωπίζει επίθεση ransomware

Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για το ransomware περιστατικό και η Dole Food Company ερευνά αυτή τη στιγμή «το εύρος του συμβάντος».

Η Dole απασχολεί περίπου 38.000 άτομα και έχει ετήσια έσοδα 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε μια δήλωση στον ιστότοπό της, η Dole αναφέρει ότι έχει ήδη συνεργαστεί με ειδικούς τρίτων που βοηθούν στην αποκατάσταση και την ασφάλεια των επηρεαζόμενων συστημάτων.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Clasiopa χρησιμοποιεί το νέο Atharvan malware στις επιθέσεις της

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι αρχές επιβολής του νόμου.

Αν και η Dole χαρακτήρισε τον αντίκτυπο ως «περιορισμένο», ένα σημείωμα που διέρρευσε στο Facebook δείχνει ότι ο γίγαντας τροφίμων αναγκάστηκε να κλείσει τα εργοστάσια παραγωγής του στη Βόρεια Αμερική.

Φαίνεται ότι η Dole έχει επίσης σταματήσει τις αποστολές της σε παντοπωλεία.

«Η Dole Food Company βρίσκεται στη μέση μιας κυβερνοεπίθεσης και [εμείς] έχουμε κλείσει τα συστήματά μας σε όλη τη Βόρεια Αμερική», αναφέρεται στο σημείωμα.

«Τα εργοστάσιά μας είναι κλειστά σήμερα και όλες οι αποστολές είναι σε αναμονή», ανέφερε η εταιρεία στην κοινοποίηση προς τους συνεργάτες της.

dole ransomware

Δείτε επίσης: Οδηγός από την NSA: Πως να προστατεύσετε τα οικιακά δίκτυα

Οι καταναλωτές παραπονιούνται για ελλείψεις σε προσυσκευασμένες σαλάτες Dole στα ράφια των καταστημάτων εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε πότε σημειώθηκε η επίθεση, είναι πιθανό η έλλειψη να προκλήθηκε από αυτήν την επίθεση ransomware.

Το σημείωμα που στάλθηκε στα καταστήματα αναφέρει ότι η Dole θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων που περιλαμβάνει το «Manual Backup Program». Για να διασφαλιστεί ότι η παραγωγή και οι αποστολές εξακολουθούν να λειτουργούν, η επιχείρηση μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει σε χειροκίνητες λειτουργίες. Αυτό πιθανόν να προκαλέσει μείωση της ταχύτητας αυτών των διαδικασιών, αλλά μπορεί να βοηθήσει να προχωρήσουν τα πράγματα.

Η Dole Food Company είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Χαβάη το 1851 από έναν Γερμανό μετανάστη, τον James Drummond Dole, και έχει εξελιχθεί σε μια δύναμη δισεκατομμυρίων δολαρίων που απασχολεί πάνω από 34.000 άτομα σε 90 χώρες

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS