ΑρχικήsecurityRagnar Locker: Αστυνομικό τμήμα στο Βέλγιο θύμα της συμμορίας

Ragnar Locker: Αστυνομικό τμήμα στο Βέλγιο θύμα της συμμορίας

Η ομάδα Ragnar Locker ransomware δημοσίευσε δεδομένα που έκλεψε από τον δήμο Zwijndrecht στο Βέλγιο, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι τα δεδομένα εκλάπησαν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Δείτε επίσης: Ragnar Locker ransomware: Επίθεση στην TAP Air Portugal

Ragnar Locker αστυνομικό τμήμα

Η διαρροή φέρεται να αποκάλυψε πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, πρόστιμα, αναφορές εγκλημάτων, στοιχεία προσωπικού, αναφορές ερευνών και άλλα.

Αυτού του είδους τα δεδομένα θα μπορούσαν δυνητικά να εκθέσουν άτομα που κατήγγειλαν εγκλήματα ή κακοποίηση, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο οποιεσδήποτε εν εξελίξει επιχειρήσεις ή έρευνες των αρχών επιβολής του νόμου. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν αυτή τη διαρροή δεδομένων ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πλήξει δημόσια υπηρεσία στη χώρα, με τα αρχεία της αστυνομίας του Zwijndrecht από το 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2022 να αποκαλύπτονται.

Η αστυνομία του Zwijndrecht απάντησε γρήγορα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Facebook, υποβαθμίζοντας το τι συνέβη και λέγοντας ότι οι χάκερς είχαν πρόσβαση μόνο σε ένα μέρος του δικτύου όπου φυλάσσονται διοικητικά δεδομένα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι χάκερ είχαν πρόσβαση μόνο σε δεδομένα του διοικητικού δικτύου, το οποίο επηρεάζει κυρίως τους υπαλλήλους.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Marc Snels δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο VRT ότι η διαρροή δεδομένων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και ότι τώρα βρίσκονται σε διαδικασία επικοινωνίας με όλα τα εκτεθειμένα άτομα.

Δείτε ακόμα: FBI: To Ragnar Locker ransomware έχει στοχεύει 52 οργανισμούς που ανήκουν στις κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ

Δεν έχουν διαρρεύσει όλα τα δεδομένα. Οι περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το δίκτυο είναι προσωπικές πληροφορίες του προσωπικού, όπως φωτογραφίες από πάρτι και λίστες εργαζομένων“, εξήγησε ο Snels σε τοπικές ειδησεογραφικές πηγές.

Παρόλο που το εθνικό αστυνομικό δίκτυο στο Βέλγιο δεν επηρεάστηκε από αυτό το περιστατικό, η παραβίαση του τοπικού δικτύου του Zwijndrecht εξακολουθεί να είναι σημαντική για χιλιάδες ανθρώπους.

Η ανεπαρκής ασφάλεια σε ένα τελικό σημείο της Citrix επέτρεψε σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο της βελγικής αστυνομίας, αναφέρει ο δημοσιογράφος Kenneth Dée.

Η έρευνα δεδομένων του Dée αποκάλυψε μεταδεδομένα και μηνύματα SMS ατόμων που βρίσκονταν υπό αστυνομική παρακολούθηση.

Επιπλέον, τα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν υλικό από κάμερες κυκλοφορίας που αποκαλύπτει τη θέση ατόμων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες.

Δείτε επίσης: Το Ragnar Locker ransomware «χτύπησε» την Dassault Falcon Jet!

Η συμμορία ransomware Ragnar Locker είναι μια ομάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος που ειδικεύεται στη διεξαγωγή επιθέσεων ransomware. Η ομάδα δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2019 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 επιτυχημένες επιθέσεις εναντίον στόχων υψηλού προφίλ, όπως η ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel και η γαλλική εταιρεία τροφίμων Carrefour.

Η ομάδα πιστεύεται ότι εδρεύει στην Ανατολική Ευρώπη και αποτελείται από έμπειρους προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού, συνεργάτες και προσωπικό υποστήριξης πελατών. Η ομάδα έχει ως κίνητρο το οικονομικό κέρδος και φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για πολιτικές ή ιδεολογικές ατζέντες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS