ΑρχικήHow ToGoogle Sheets σε PDF: Πώς μπορείτε να κάνετε τη μετατροπή;

Google Sheets σε PDF: Πώς μπορείτε να κάνετε τη μετατροπή;

Για να μοιραστείτε κάτι που παρακολουθείτε σε ένα υπολογιστικό φύλλο (π.χ. οικονομικά στοιχεία εταιρείας κλπ), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα PDF αντί για ένα υπολογιστικό φύλλο (spreadsheet). Παρακάτω, μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία του Google Sheets σε PDF.

Google Sheets PDF

Ανάλογα με τον τρόπο που σκοπεύετε να μοιραστείτε το αρχείο, μπορείτε απλώς να το κατεβάσετε, να το αποθηκεύσετε και να το στείλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημοσιεύσετε έναν σύνδεσμο προς το αρχείο στον ιστότοπό σας, ώστε οι άλλοι να μπορούν να δουν το φύλλο ως PDF. Αυτή η τελευταία επιλογή είναι χρήσιμη, εάν σκοπεύετε να κάνετε ενημερώσεις / αλλαγές στο PDF στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Πώς να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία PDF στο Microsoft Word;

Κατεβάστε το αρχείο Google Sheets ως PDF

Εάν σκοπεύετε να στείλετε το αρχείο μέσω email, μηνύματος κειμένου ή εφαρμογής συνομιλίας, μπορείτε εύκολα να το κατεβάσετε σε μορφή PDF.

1. Επισκεφτείτε το Google Sheets, ανοίξτε το workbook και κάντε κάτι από τα παρακάτω (ανάλογα με το τι θέλετε να μετατρέψετε):

  • Για να μετατρέψετε συγκεκριμένα κελιά, επιλέξτε τα.
  • Για να μετατρέψετε ένα συγκεκριμένο υπολογιστικό φύλλο, ενεργοποιήστε το ανοίγοντας αυτό το φύλλο.
  • Για να μετατρέψετε ολόκληρο το workbook, δεν χρειάζεται να επιλέξετε τίποτα, απλώς μεταβείτε στο επόμενο βήμα.

2. Μεταβείτε στο File > Download και επιλέξτε “PDF” στο pop-out menu μενού.

3. Επάνω δεξιά, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Export για να επιλέξετε από το τρέχον φύλλο, από ολόκληρο το workbook ή επιλεγμένα κελιά. Στη συνέχεια, προσαρμόστε το μέγεθος του χαρτιού και τον προσανατολισμό της σελίδας.

4. Έπειτα, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές, ώστε να ταιριάζει στο πλάτος, το ύψος ή τη σελίδα και να κάνετε τα περιθώρια στενά ή φαρδιά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

5. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενότητες “Formatting” και “Headers & Footers” στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής. Για το “Formatting”, μπορείτε να επισημάνετε επιλογές για την εμφάνιση ή την απόκρυψη των γραμμών πλέγματος και των σημειώσεων, ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε και τη στοίχιση.

6, Στην ενότητα “Headers & Footers”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιλογές που θα περιλαμβάνουν αριθμούς σελίδων, όνομα φύλλου ή workbook και την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο “Edit Custom Fields” για να προβάλετε ή να προσθέσετε αυτές τις επιλογές.

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Export“, που βρίσκεται επάνω δεξιά. Θα γίνει λήψη του αρχείου ως PDF και θα εμφανιστεί στο φάκελο Λήψεις.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε δεδομένα από ένα PDF στο Microsoft Excel

Google Sheets: Δημοσιεύστε έναν σύνδεσμο προς το PDF

Εάν έχετε έναν ιστότοπο όπου θέλετε να μοιραστείτε το υπολογιστικό φύλλο ή το workbook σας ως PDF για να το δουν άλλοι, μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα σύνδεσμο.

  • Ανοίξτε το Google Sheets.
  • Επιλέξτε File > Share και επιλέξτε “Publish to Web” στο pop-out menu.
  • Όταν ανοίξει το πλαίσιο δημοσίευσης, επιβεβαιώστε ότι βρίσκεστε στο Link Tab. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “Entire Document” εάν θέλετε να μετατρέψετε ένα συγκεκριμένο φύλλο αντί για ολόκληρο το workbook και επιλέξτε το.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “Web Page” και επιλέξτε “PDF Document (.pdf)“.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να επεκτείνετε την ενότητα Published Content & Settings και να επιλέξτε την επιλογή αυτόματης αναδημοσίευσης όταν κάνετε αλλαγές στο φύλλο ή στο workbook.
  • Επιλέξτε “Publish” ή “Start Publishing” και επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο “ΟΚ“.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε και να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL, να την προσθέσετε σε ένα μήνυμα Gmail ή να την μοιραστείτε στα social media (π.χ. Facebook ή Twitter).
  • Αν θέλετε, μπορείτε να καταργήσετε τη δημοσίευση του αρχείου, επιστρέφοντας στο File > Share > Publish to Web. Ανοίξτε την ενότητα “Published Content & Settings” και επιλέξτε “Stop Publishing“. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε με το “OK” στο αναδυόμενο πλαίσιο.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε ένα PDF σε ένα Google Doc

Η δημιουργία ενός PDF από το υπολογιστικό φύλλο ή το workbook σας σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα δεδομένα από το Google Sheets με άλλους.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS