ΑρχικήgamingΠώς να διορθώσετε το mouse lag στα Windows 10;

Πώς να διορθώσετε το mouse lag στα Windows 10;

Αν αντιμετωπίζετε mouse lag κατά τη διάρκεια της χρήσης του PC, τότε διαβάστε παρακάτω για να επιδιορθώσετε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Προσπαθείτε να παίξετε ένα game και αναρωτιέστε γιατί κολλάει το ποντίκι στην οθόνη; Φτιάχνετε ένα έγγραφο και ξαφνικά ενώ κουνάτε το ποντίκι, ο κέρσορας στην οθόνη καθυστερεί 2 δευτερόλεπτα να κουνηθεί;

Το mouse lag είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας ειδικά αν ασχολούμαστε με υπολογιστές σε καθημερινή βάση. Είναι προφανές ότι το lag του ποντικιού στα Windows 10 μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, μπορεί να επιβραδύνει την παραγωγικότητά σας ή να σας οδηγήσει σε λάθος κλικς ενώ το χρησιμοποιείτε.

Δείτε επίσης: Η σειρά Logitech G502 X ήρθε με 3 ανανεωμένα gaming ποντίκια

Η πιο γρήγορη προσέγγιση για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι ξεκινώντας από το ίδιο το hardware (το ποντίκι σας). Αφού ελέγξετε αυτό, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε όλα τα άλλα μέρη και τις εφαρμογές που κάνουν το ποντίκι σας να λειτουργεί ομαλά.

Πώς να επιδιορθώσετε το mouse lag στα Windows 10;
Πώς να επιδιορθώσετε το mouse lag στα Windows 10;

Πάμε να δούμε τι μπορείτε να ελέγξετε στο ποντίκι σας από άποψη hardware για να επιδιορθώσετε το mouse lag στα Windows:

  1. Αλλάξτε τις μπαταρίες της συσκευής.
    Πολλές φορές οι μπαταρίες χαλάνε στις συσκευές μας χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει εμείς. Αν το ποντίκι σας λειτουργεί με μπαταρίες, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις αλλάξετε για να δείτε αν θα βελτιωθεί το πρόβλημα.
  2. Αποσυνδέστε το ποντίκι από την θύρα USB και ξανασυνδέστε το στην ίδια ή σε διαφορετική.
    Με αυτήν την ενέργεια, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν φταίει κάποια χαλασμένη θύρα USB, που δεν λειτουργεί σωστά το ποντίκι σας.
  3. Καθαρίστε το ποντίκι.
    Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, το ποντίκι σας να λειτουργεί με IR sensor, συνεπώς αν είναι βρώμικο εντός του scroll wheel θα σας προκαλεί lag του κέρσορα.
  4. Ελέγξτε το ποντίκι σε άλλο pc.
    Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι χαλασμένο το ποντίκι με το να ελέγξετε την λειτουργία του σε ένα άλλο pc.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα Mouse pad ή καθαρίστε καλά την επιφάνεια που χρησιμοποιείτε το ποντίκι σας.
    Μερικές φορές, για παράδειγμα αν το τραπέζι σας έχει πιάσει υγρασία από τη βροχερή νύχτα, μπορεί το ποντίκι να καθυστερεί να λάβει εντολές. Για αυτό είναι σοφό να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό Mouse pad.

Δείτε επίσης: Πώς να επιλέξετε το ιδανικό mouse pad;

Κάνατε όλα τα παραπάνω βήματα με επιτυχία και έχετε ακόμα mouse lag; Άρα το πρόβλημα πιθανώς να βρίσκεται σε κάποιες ρυθμίσεις software ή drivers. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε.

Πώς να επιδιορθώσετε το mouse lag στα Windows 10;
Πώς να επιδιορθώσετε το mouse lag στα Windows 10;
  1. Ενημερώστε τους Drivers του ποντικιού.
    Αν οι Drivers του ποντικιού σας είναι outdated ή σε λανθασμένη έκδοση, τότε είναι λογικό να υπολειτουργεί η συσκευή. Ανάλογα με τον κατασκευαστή του ποντικιού υπάρχουν πολλοί drivers που μπορείτε να κατεβάσετε. Έχετε επίσης την επιλογή να κάνετε update τους drivers του ποντικιού σας μέσα από τα Settings των Windows 10
  2. Κάντε Rollback στους Drivers.
    Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε mouse lag επειδή όσο οι drivers του ποντικιού αλλά και της Realtek είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα. Ελέγξτε για να δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει μετά την επανεγκατάσταση των drivers ή πηγαίνοντας σε παλαιότερη έκδοση τους. (Σημείωση: Εάν βρείτε το κουμπί Roll Back Driver γκριζαρισμένο, αυτή η λύση δεν αρμόζει στο σύστημά σας.)
  3. Αλλάξτε τα Speed/Sensitivity Settings
    Με τα speed/sensitivity settings μπορείτε να τροποποιήσετε την ευαισθησία του ποντικιού με τα dpi. Τα dpi (dots per inch) είναι ο αριθμός που συμβολίζει πόσο μακριά πηγαίνει ο κέρσορας στην οθόνη με κάθε κίνηση της συσκευής. Το speed του ποντικιού είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται ο κέρσορας στην οθόνη.
  4. Ρυθμίστε το Scroll Inactive Windows option.
    Απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε αυτήν την ρύθμιση στο Settings στα Windows 10 για να δείτε πως επηρεάζεται το mouse lag σας.
  5. Απενεργοποιήστε το Fast Startup
    Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα των Windows 10 για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τον χρόνο εκκίνησης τους. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι προκαλεί ακανόνιστες συμπεριφορές του ποντικιού, επομένως η απενεργοποίησή του Fast Startup είναι ένα καλό βήμα.
  6. Απενεργοποιήστε το Windows Power Saving Mode.
    Ένα πράγμα που μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά του ποντικιού είναι το Windows Power Saving Mode. Τα Windows ενδέχεται να επιχειρούν να απενεργοποιούν τη θύρα USB για εξοικονόμηση ενέργειας και αυτό να σας προκαλεί mouse lag.
  7. Ελέγξτε το mouse frequency.
    Ίσως το προβλήμα του mouse lag να σχετίζεται με τη ρύθμιση frequency. Αυτό το ζήτημα επηρεάζει συνήθως τα ασύρματα ποντίκια και εάν το ποντίκι σας laggάρει, ίσως μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα προσαρμόζοντας το frequency του.
  8. Απενεργοποιήστε το Cortana.
    Πολλοί χρήστες έχουν κατηγορήσει το Cortana για την πρόκληση του mouse lag. Η απενεργοποίηση του Cortana είναι ένα εξαιρετικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος.


SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS