ΑρχικήHow ToΠώς να επιλέξετε το ιδανικό mouse pad;

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό mouse pad;

Θέλετε να αγοράσετε ένα καινούριο mouse pad; Δείτε παρακάτω τι πρέπει να έχετε στο νου σας για να επιλέξετε το κατάλληλο, με βάση τις ανάγκες σας:

Μέγεθος και φορητότητα

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την επιλογή ενός mouse pad είναι το μέγεθος. Ένα πολύ μεγάλο ή ένα πολύ μικρό mοuse pad δεν είναι συνήθως κατάλληλη επιλογή. Ένα μικρό mοuse pad μπορεί να μην είναι βολικό, αφού μπορεί να χρειάζεται να τοποθετείτε συνέχεια το ποντίκι στο κέντρο του mouse pad για να μην φεύγει έξω από τα όρια.

Δείτε επίσης: Πως να συνδέσετε ένα Bluetooth ποντίκι σε ένα Chromebook

Ένα μεγάλο mouse pad είναι λίγο καλύτερο γιατί δεν είναι περιοριστικό, αλλά μπορεί να μην φαίνεται τόσο ωραία στο αισθητικό κομμάτι. Επίσης, ένα μεγάλο mouse pad μπορεί να είναι ενοχλητικό, αν για παράδειγμα καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο γραφείο.

mouse pad

Μια καλή ιδέα για να επιλέξετε το κατάλληλο mouse pad, είναι να μετρήσετε με ένα χάρακα ή μεζούρα την περιοχή που σκοπεύετε να τοποθετήσετε το ποντίκι σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι πρέπει να επιλέξετε.

Όσον αφορά στη φορητότητα, όσο μεγαλύτερο είναι το mouse pad σας, τόσο περισσότερο χώρο θα πιάνει στην τσάντα σας και σε μέρη που δουλεύετε. Εάν μετακινείστε συχνά ή δουλεύετε σε διαφορετικά μέρη (π.χ. καφετέρια) ίσως χρειάζεστε ένα μικρότερο mοuse pad για να είναι πιο εύκολη η μεταφορά. Αντίθετα, αν δουλεύετε σε ένα σταθερό σημείο και έχετε αρκετό χώρο, ένα πιο μεγάλο mouse pad που θα χωράει άνετα το ποντίκι σας, ίσως είναι καλύτερη επιλογή.

Δείτε επίσης: Google Photos: Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο από μια φωτογραφία

Σκληρό ή Μαλακό

Υπάρχουν mouse pad με σκληρές επιφάνειες και άλλα με μαλακές επιφάνειες. Τα σκληρά mouse pad είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό, μέταλλο ή γυαλί. Αντίθετα, τα μαλακά είναι συνήθως κατασκευασμένα από ύφασμα. Το τι θα επιλέξετε εξαρτάται από το τι σας βολεύει.

Τα σκληρότερα mouse pads είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν λόγω έλλειψης τριβής. Με λιγότερη τριβή, είναι πιο δύσκολο να σταματήσετε το ποντίκι σας ακριβώς εκεί που θέλετε. Ωστόσο, οι κινήσεις του ποντικιού είναι πιο γρήγορες. Αυτό μπορεί να θεωρείται καλό για gamers ή creators που κάνουν πολλές γρήγορες κινήσεις.

Επιπλέον, τα σκληρά mouse pad καθαρίζονται πιο εύκολα και γενικά είναι πιο ανθεκτικά από τα μαλακά.

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι ότι μπορεί να φθείρουν το κάτω μέρος του ποντικιού. Επίσης, αν θέλετε μια πιο ξεκούραστη εμπειρία, σίγουρα ένα μαλακό mοuse pad είναι καλύτερη επιλογή.

Δείτε επίσης: Πώς να απεγκαταστήσετε το Goolge Drive σε Windows και Mac;

Τα μαλακά mouse pad είναι ιδανικά για όσους περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και βοηθούν πολύ περισσότερο στον έλεγχο των κινήσεων του ποντικιού, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη τριβή. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ανθεκτικά. Λερώνονται εύκολα και καθαρίζονται πιο δύσκολα. Το ύφασμα μπορεί επίσης να μαζευτεί ή να διπλωθεί αν δεν είστε προσεκτικοί, κάτι που θα κάνει το mοuse pad πιο δύσκολο στη χρήση. Αν ψάχνετε για μια πιο ανθεκτική και μακροχρόνια επιλογή, ένα σκληρό mouse pad μπορεί να είναι καλύτερη λύση.

Αντίσταση

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός mouse pad είναι να είναι αντιολισθητικό, ώστε να μην φεύγει το ποντίκι από τη θέση του.

Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά

Τα mouse pads μπορούν να συνοδεύονται από μια ποικιλία από πρόσθετες λειτουργίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Για παράδειγμα, τα περισσότερα gaming mοuse pads έχουν RGB lighting στις άκρες. Ωστόσο, δεδομένου ότι τροφοδοτούνται με USB, θα έχετε άλλο ένα καλώδιο να διαχειριστείτε. Ο φωτισμός μπορεί να μην είναι απαραίτητος, αλλά είναι σίγουρα ένα ωραίο στοιχείο.

Υπάρχουν επίσης mouse pads με θήκες καλωδίων, που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας και να τακτοποιήσετε τα καλώδια σας. Και αν προτιμάτε να αποφεύγετε τα καλώδια εντελώς, μπορείτε να επιλέξετε ένα mouse pad με ενσωματωμένο ασύρματο φορτιστή.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS