ΑρχικήyoutubeRocket Cargo: Εξαιρετικά γρήγορες παραδόσεις φορτίου σε όλο τον κόσμο μέσω πυραύλων

Rocket Cargo: Εξαιρετικά γρήγορες παραδόσεις φορτίου σε όλο τον κόσμο μέσω πυραύλων

Οι ιδιωτικές αεροδιαστημικές εταιρείες Rocket Lab και Sierra Space εντάσσονται στο έργο Rocket Cargo της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο στοχεύει στη μεταφορά φορτίων σε όλο τον κόσμο με το διάστημα ως αυτοκινητόδρομο.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων MBDA αρνείται την παραβίαση των συστημάτων της

Rocket Cargo

Η Rocket Lab ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπέγραψε συμφωνία με τη Διοίκηση Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών (USTRANSCOM) που θα μπορούσε ενδεχομένως να δει τον μικρό εκτοξευτή πυραύλων Electron και τον μελλοντικό πύραυλο Neutron μεσαίας ανύψωσης να μεταφέρει φορτίο σε διαφορετικές τοποθεσίες στη Γη. Η Rocket Lab εξετάζει επίσης τον πύραυλο Photon της ως πλατφόρμα για αποθήκες φορτίου σε τροχιά και ως όχημα επανεισόδου παράδοσης.

«Η διαστημική μεταφορά από σημείο σε σημείο προσφέρει μια νέα δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο σε μερικές ώρες, επιτρέποντας ταχύτερη απόκριση σε παγκόσμιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rocket Lab, Peter Beck.

Ο πύραυλος Electron ύψους 18 μέτρων της Rocket Lab έχει ήδη πετάξει 29 φορές, ενώ ο μεγαλύτερος πύραυλος Neutron αναμένεται να ξεκινήσει να εκτοξεύεται στο διάστημα το 2024 με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 13 τόνων. Εν τω μεταξύ, η ανώτερη βαθμίδα της εταιρείας εκτόξευσε πρόσφατα την αποστολή CAPSTONE της NASA στη Σελήνη.

Δείτε ακόμα: Συντρίμμια από τεράστιο κινεζικό πύραυλο μπορεί να πέσουν στη Γη

πύραυλοι

Το Rocket Cargo της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοινώθηκε πέρυσι ως ένας τρόπος για την παράδοση υλικού και πιθανώς προσωπικού, σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες χρησιμοποιώντας οχήματα εκτόξευσης στο διάστημα. Η Πολεμική Αεροπορία θέλει να το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας εμπορικούς πυραύλους, έχοντας ήδη υπογράψει μια παρόμοια συμφωνία με τη SpaceX νωρίτερα φέτος, αξίας 102 εκατομμυρίων δολαρίων, και υπογράφοντας μια συμφωνία με την Blue Origin του Jeff Bezos στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Rocket Lab είναι η τελευταία που έχει υπογράψει για το έργο παράδοσης πυραύλων, μαζί με τη Sierra Space. Η ιδιωτική διαστημική εταιρεία με έδρα τη Νεβάδα ανακοίνωσε επίσης συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ την Πέμπτη, τη χρήση του διαστημικού αεροπλάνου Dream Chaser, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, για υπερηχητικές μεταφορές.

Δείτε επίσης: Η Mattel ανακοινώνει συμφωνία με τη SpaceX για τη δημιουργία παιχνιδιών με θέμα πυραύλους και αστροναύτες

Η ιδέα της χρήσης οχημάτων εκτόξευσης στο διάστημα για τη μεταφορά φορτίου για τον στρατό των ΗΠΑ υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά η πρόσφατη εξέλιξη στις εμπορικές διαστημικές πτήσεις ήταν η ώθηση που χρειαζόταν για να απογειωθεί το έργο. «Ο λόγος που το κάνουμε τώρα είναι επειδή φαίνεται ότι η τεχνολογία μπορεί να πετύχει», δήλωσε ο Greg Spanjers, διευθυντής προγράμματος Rocket Cargo στο AFRL.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS