ΑρχικήinetTesla ΗΠΑ: Non-Tesla EVs θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger

Tesla ΗΠΑ: Non-Tesla EVs θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger

Η Tesla ετοιμάζεται να ανοίξει το δίκτυο Supercharger της στις ΗΠΑ, μέσα στο χρόνο, για ηλεκτρικά οχήματα που δεν ανήκουν στην εταιρεία.

Tesla Supercharger ΗΠΑ

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της να ανοίξει το δίκτυο Supercharger σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, αλλά η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας ήταν αργή και επί του παρόντος περιορίζεται στην Ευρώπη (δοκιμαστικά). Αυτό φαίνεται να έχει κάποια λογική, δεδομένου ότι η Tesla έχει υιοθετήσει τα πρότυπα CCS στην Ευρώπη όπως όλες οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, και έτσι οι σταθμοί Supercharger της είναι ήδη εξοπλισμένοι με CCS connectors.

Από την άλλη μεριά, στη Βόρεια Αμερική, η Tesla χρησιμοποιεί το δικό της connector τόσο στα οχήματά της όσο και στους σταθμούς Supercharger. Έτσι, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν είναι Tesla δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger.

Δείτε επίσης: Τα οχήματα της Tesla θα αποφεύγουν λακκούβες και ανώμαλους δρόμους

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Tesla σχεδιάζει να εφαρμόσει το σχέδιό της για το άνοιγμα του δικτύου Supercharger στις ΗΠΑ, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος, Elon Musk, είχε προηγουμένως μιλήσει για την ύπαρξη adapter στους σταθμούς Supercharger, τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν είναι Tesla.

Επιπλέον, ο Musk είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Tesla θα προσθέσει CCS connectors απευθείας στους σταθμούς.

Τώρα, όμως, έχουμε μια ιδέα για το πότε περίπου θα γίνει το άνοιγμα του δικτύου Supercharger στις ΗΠΑ, χάρη σε ένα νέο σημείωμα από τον Λευκό Οίκο που δίνει λεπτομέρειες σχετικά με διάφορες νέες προσπάθειες που κάνουν εταιρείες στον τομέα των ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε ένα απόσπασμα για την Tesla, ο Λευκός Οίκος γράφει ότι θα προσθέσει “εξοπλισμό” στους σταθμούς Supercharger, επιτρέποντας στα ηλεκτρικά οχήματα που δεν ανήκουν στην Tesla να φορτίζουν στο δίκτυο:

Η Tesla πραγματοποιεί επενδύσεις στο Gigafactory στο Buffalo της Νέας Υόρκης για να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων σταθμών γρήγορης φόρτισης που θα προστεθούν στο δίκτυο ταχείας φόρτισής της. Περισσότεροι από 1.600 εργαζόμενοι εργάζονται στη Giga New York παράγοντας τους σταθμούς Tesla Solar Roof και Supercharger, οι οποίοι είναι ικανοί να φορτίζουν οχήματα έως 250 kW… Αργότερα φέτος, η Tesla θα ξεκινήσει την παραγωγή νέου εξοπλισμού Supercharger που θα επιτρέψει σε οδηγούς EV που δεν ανήκουν στην Tesla στη Βόρεια Αμερική να χρησιμοποιούν τους σταθμούς Tesla Supercharger“.

Δείτε επίσης: Starlink: Έρχεται Internet σε κινούμενα οχήματα, σκάφη και αεροπλάνα

Ο εξοπλισμός είναι πιθανώς οι CCS connectors.

Είναι περίεργο να βλέπουμε αυτές τις ειδήσεις να έρχονται από τον Λευκό Οίκο, αλλά από την άλλη μεριά, είχε γίνει μια συνάντηση με την Tesla τον Απρίλιο σχετικά με τα ζητήματα φόρτισης. Επομένως, είναι λογικό να είναι ενήμερος για τέτοια θέματα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαθέτει 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και θα πρέπει οι σταθμοί φόρτισης που αναπτύσσονται να είναι διαθέσιμοι σε EV από περισσότερες από μία αυτοκινητοβιομηχανίες. Επομένως, η Tesla αναμένεται να ανοίξει το δίκτυο Supercharger της, εάν θέλει πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια.

Δείτε επίσης: Έρευνα για ιδιοκτήτες Tesla που οδηγούν και άλλο όχημα: Ποιες οι πιθανότητες να τρακάρουν;

Εάν η αμερικανική έκδοση του πιλοτικού προγράμματος λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στην Ευρώπη, οι κάτοχοι non-Tesla ηλεκτρικών οχημάτων, θα πρέπει να κατεβάσουν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής smartphone της Tesla για να έχουν πρόσβαση στους σταθμούς. Θα τους ζητηθεί να επιλέξουν “Charge Your Non-Tesla” για να βρουν την πλησιέστερη τοποθεσία Supercharger.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS