ΑρχικήinetEργασία από το σπίτι: Οι εργολάβοι της Google δεν έχουν τα ίδια...

Eργασία από το σπίτι: Οι εργολάβοι της Google δεν έχουν τα ίδια προνόμια με τους υπάλληλους

Εργασία από το σπίτι: Οι εργολάβοι της Google δεν απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους υπαλλήλους της εταιρείας!

Δείτε επίσης: Η Google λέει ότι Ρώσοι χάκερ διέρρευσαν email για το Brexit

Google εργασία από το σπίτι

Το εργατικό δυναμικό της Google αποτελείται κυρίως από εργολάβους και όχι από υπαλλήλους, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, καθώς η εταιρεία δεν δημοσίευσε ποτέ λεπτομέρειες σχετικά με τις δομές των εργαζομένων της. Αποδεικνύεται ότι εκτός από τους εργολάβους που δεν απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη με τους εργαζόμενους, αυτό το τμήμα του εργατικού δυναμικού δεν έχει τα ίδια προνόμια όσον αφορά τις επιλογές εργασίας από το σπίτι. Οι εργολάβοι που ζητούν να εργαστούν από το σπίτι καλούνται ουσιαστικά να αρχίσουν να αναζητούν εργασία αλλού.

Δείτε επίσης: Google Maps: Φέρνουν στο smartphone σας τη λειτουργία ‘time travel’

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το ζήτημα αποτελεί παράδειγμα της κατάστασης των εργαζομένων στο Google Maps στην περιοχή του Seattle. Εδώ, οι labor vendors της Google είπαν στους εργολάβους ότι πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία από τις 6 Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει ελάχιστος έως καθόλου χώρος για όσους ανησυχούν για την υγεία τους ή το αυξανόμενο κόστος της μετακίνησης. Ένας εργαζόμενος που ανησυχούσε ότι προσβλήθηκε από τον Covid-19 μετά από τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στους πνεύμονες και ως εκ τούτου ζήτησε να γίνει μια εξαίρεση για να εργαστεί από το σπίτι είπε ότι το HR του είπε ότι πρέπει να αρχίσει να ψάχνει αλλού για δουλειά.

Άλλοι εργαζόμενοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες και μερικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια αναφορά, ζητώντας «να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι ανησυχίες μας και να έχουμε δημιουργήσει και εγκρίνει ένα ευέλικτο σχέδιο για όλους τους εργαζόμενους στο γραφείο μας». Επικαλούνται ανησυχίες όπως η υγεία, το αυξανόμενο κόστος της παιδικής μέριμνας και των μετακινήσεων, με κάποιους να μην μπορούν να αντέξουν πλέον το κόστος που σχετίζεται με την εργασία στο γραφείο. Εν τω μεταξύ, ο εν λόγω ανάδοχος της Google ισχυρίζεται ότι η πολιτική επιστροφής στο γραφείο περιλαμβάνει την επιλογή εργασίας από το σπίτι, αν και εξαρτάται από την εργασία των εργολάβων και τις απαιτήσεις των πελατών της.

Μέχρι στιγμής, το Σωματείο Εργαζομένων της Alphabet έχει πάρει και αυτό το θέμα στα χέρια του. Απαιτείται από την Google να θέτει καλύτερα πρότυπα για τις πληρωμές των εργολάβων και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα προβλήματά τους. Ωστόσο, η Google δεν αναγνωρίζει επίσημα την Ένωση Εργαζομένων της Alphabet, οπότε το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αλλάξει η εμπλοκή της.

Δείτε επίσης: DeepMind της Google: Είμαστε κοντά στην επίτευξη τεχνητής νοημοσύνης «ανθρώπινου επιπέδου»

Η Google είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες που πιέζουν για την επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία της. Λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων, η εταιρεία αναγκάστηκε να αναβάλει το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας της για μήνες. Σε αντίθεση με τους εργολάβους, φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο επιτυχημένοι στη διαπραγμάτευση των ιδιαιτεροτήτων των υβριδικών μοντέλων εργασίας τους, με την Google να επιτρέπει εξαιρέσεις και μεγαλύτερη ευελιξία από τους εργολάβους.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS