ΑρχικήbusinessGoogle: Εξοικονόμησε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ένα χρόνο μέσω της...

Google: Εξοικονόμησε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ένα χρόνο μέσω της τηλεργασίας

Τον τελευταίο χρόνο, οι υπάλληλοι της Google, όπως και εκατομμύρια άλλοι σε όλο το κόσμο, εργάζονται από το σπίτι και δεν ταξιδεύουν τόσο πολύ. Φαίνεται ότι αυτή η πρακτική, αποδείχτηκε ωφέλιμη για την εταιρεία.

Google τηλεργασία

Δείτε επίσης: Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc. εξοικονόμησε 268 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα από εταιρικές προσφορές, ταξίδια και ψυχαγωγία, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, «κυρίως ως αποτέλεσμα του COVID-19», σύμφωνα με μια δήλωση της εταιρείας.

Σε ετήσια βάση, αυτό θα μεταφράζεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Πράγματι, η Alphabet δήλωσε στην ετήσια έκθεσή της νωρίτερα αυτό το έτος, ότι τα έξοδα διαφήμισης και προώθησης μειώθηκαν κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, καθώς η εταιρεία μείωσε τις δαπάνες, σταμάτησε ή επαναπρογραμμάτισε τις εκστρατείες και άλλαξε ορισμένες εκδηλώσεις σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας. Τα έξοδα ταξιδιού και ψυχαγωγίας μειώθηκαν κατά 371 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ακόμα: Μαζική τηλεργασία: Πώς επιδρά στα δίκτυα και στην ασφάλεια εταιρικών δεδομένων;

Google τηλεργασία

Η εξοικονόμηση αντιστάθμισε πολλά από τα κόστη που προήλθαν με την πρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων. Και η πανδημία επέτρεψε στην εταιρεία να διατηρήσει αποτελεσματικά το μάρκετινγκ και το διοικητικό της κόστος στα ίδια επίπεδα για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αύξηση των εσόδων κατά 34%.

Η Google είναι διάσημη για τα προνόμια που προσφέρει στους εργαζομένους της, όπως συνεδρίες μασάζ, κουζίνα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και εταιρικά καταφύγια, τα οποία έχουν επηρεάσει μεγάλο μέρος της εργασιακής κουλτούρας της Silicon Valley. Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Google έχουν εργαστεί εξ αποστάσεως και χωρίς αυτά τα προνόμια από τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, η Google σκοπεύει να επιτρέψει στους εργαζομένους της να επιστρέψουν στο γραφείο αργότερα αυτό το έτος.

Δείτε επίσης: Αύξηση των επιθέσεων RDP Brute-force λόγω τηλεργασίας

Η Διευθύντρια Οικονομικών, Ruth Porat είπε στους επενδυτές ότι η εταιρεία σχεδιάζει ένα «υβριδικό» μοντέλο, που θα κατανέμει το προσωπικό λιγότερο πυκνά από ό, τι στο παρελθόν. Η Porat είπε επίσης ότι η Google θα συνεχίσει να επενδύει στα ακίνητα της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS