ΑρχικήsecurityHackers στόχευσαν το δημόσιο σύστημα υγείας (HSE) της Ιρλανδίας

Hackers στόχευσαν το δημόσιο σύστημα υγείας (HSE) της Ιρλανδίας

Το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ιρλανδίας, γνωστό ως Health Service Executive ή HSE, έκλεισε όλα τα συστήματα υπολογιστών του, σε όλη τη χώρα, αφού οι διαχειριστές νοσοκομείων εντόπισαν χθες μια κυβερνοεπίθεση. Πρόκειται για μια ransomware επίθεση, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν αρκετά δεδομένα, για να εκβιάσουν τα νοσοκομεία για λύτρα.

Δείτε επίσης: Lorenz ransomware: Μια νέα απειλή για τις επιχειρήσεις

Health Service Executive HSE ransomware

Πραγματοποιήθηκε μια σημαντική ransomware επίθεση στα συστήματα πληροφορικής του HSE“, δήλωσε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ιρλανδίας στο Twitter σήμερα το πρωί. Το tweet συνεχίζει λέγοντας ότι έκλεισαν όλα τα IT συστήματα για να μην εξαπλωθεί η επίθεση και για να αξιολογηθεί η κατάσταση από τους ειδικούς ασφαλείας.

Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να υπάρξουν ακυρώσεις και προβλήματα στις υπηρεσίες ορισμένων νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας, Stephen Donnelly, είπε ότι η επίθεση είχε “σοβαρές επιπτώσεις” στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματα και οι πληροφορίες προστατεύονται. Τα τεστ και οι εμβολιασμοί για τον COVID-19 συνεχίζονται, όπως είχε προγραμματιστεί“, είπε.

Λέγεται ότι όλος ο ιατρικός εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Ιρλανδίας εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, όπως και η υπηρεσία ασθενοφόρων (HSE National Ambulance Service). Το πρόβλημα υπάρχει στην πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία ασθενών.

Δείτε επίσης: Brenntag: Η εταιρεία διανομής χημικών πλήρωσε $4,4 εκατ. στο DarkSide ransomware

Οι ransomware συμμορίες συχνά κλέβουν δεδομένα και απειλούν να τα διαρρεύσουν για να πιέσουν τα θύματα και να κερδίσουν χρήματα. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν έχουν παραβιαστεί αρχεία ασθενών.

Ο Paul Reid, Διευθύνων Σύμβουλος του HSE, δήλωσε ότι η ransomware επίθεση ήταν “σημαντική” και ότι το σύστημα υγείας συνεργάζεται με ειδικούς ασφαλείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δείτε επίσης: Colonial Pipeline: Ransomware επίθεση έπληξε τον μεγαλύτερο αγωγό καυσίμων των ΗΠΑ

HSE Ιρλανδίας

Δεν έχουν ζητηθεί λύτρα σε αυτό το στάδιο. Το βασικό είναι να περιοριστεί το ζήτημα“, δήλωσε ο Reid.

Ο Reid αποκάλυψε, επίσης, ότι οι δράστες ήταν μια “διεθνής εγκληματική ομάδα”, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Fergal Malone, διαχειριστής του Rotunda Maternity Hospital στο Δουβλίνο, δήλωσε στο RTE Radio Ireland ότι το νοσοκομείο δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή για μη επείγοντα περιστατικά και εξήγησε ότι οι γιατροί δεν μπορούν επί του παρόντος να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία των ασθενών.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS