ΑρχικήUpdatesΚυκλοφόρησε ο Firefox 100 σε desktop και κινητά

Κυκλοφόρησε ο Firefox 100 σε desktop και κινητά

Η Mozilla μόλις κυκλοφόρησε την έκδοση 100 του Firefox και υπάρχουν αρκετές νέες δυνατότητες που σηματοδοτούν την ενημέρωση ορόσημο του προγράμματος περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων νέων επιλογών προσβασιμότητας, ευκολότερων πληρωμών, ισχυρότερης ασφάλειας περιήγησης και πολλά άλλα. Οι λειτουργίες χωρίζονται μεταξύ των εκδόσεων για desktop και για φορητές συσκευές του Firefox, επομένως θα τις καλύψουμε στις δικές τους ξεχωριστές ενότητες.

Δείτε επίσης: Η Mozilla προσθέτει υποστήριξη AV1 στον Firefox

Firefox 100

Ενώ ο Google Chrome έφτασε στην έκδοση 100 τον Μάρτιο και δεν υπήρχαν πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά που σημάδεψαν αυτό το ορόσημο, ο Firefox 100 φαίνεται να είναι διαφορετικός.

Νέες δυνατότητες του Firefox 100 σε desktop

Σε desktop, οι δυνατότητες πλαισίων του Firefox 100 ενισχύουν την προσβασιμότητα του προγράμματος περιήγησης.

Πρώτον, οι υπότιτλοι βίντεο (video captions) θα εμφανίζονται τώρα κατά την παρακολούθηση σε λειτουργία Picture-in-Picture. Κατά την κυκλοφορία, ο Firefox υποστηρίζει υπότιτλους PIP για βίντεο YouTube, Hulu, Netflix, Twitter και Coursera, καθώς και οποιουσδήποτε άλλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν τη μορφή βίντεο WebVTT.

Σχεδιάζεται περαιτέρω υποστήριξη για πρόσθετες υπηρεσίες streaming και η Mozilla ζητά από τους χρήστες να ψηφίσουν για τις πλατφόρμες που θέλουν να προσθέσει στη συνέχεια ο Firefox. Για να χρησιμοποιήσετε υπότιτλους PIP, ενεργοποιήστε τους υπότιτλους από τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής του βίντεο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μήνυμα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία PIP του Firefox.

Η άλλη δυνατότητα προσβασιμότητας για desktop είναι η νέα προτροπή αλλαγής γλώσσας πρώτης εκτέλεσης. Τώρα, όταν εκτελείτε τον Firefox, το πρόγραμμα περιήγησης θα ελέγξει τις τρέχουσες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γλώσσας της συσκευής σας και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να την αλλάξετε εάν παρατηρήσει ότι οι ρυθμίσεις του διαφέρουν. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται αυτόματα, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις γλώσσας του Firefox στο Settings > General > Language and Appearance.

Δείτε επίσης: Firefox browser: Γιατί είναι καλή επιλογή για μια Android συσκευή;

Μαζί με αυτές τις αλλαγές, ο Firefox 100 επεκτείνει και την υποστήριξη για αυτόματη συμπλήρωση αποθηκευμένων πληροφοριών πληρωμής σε χρήστες εκτός Βόρειας Αμερικής και τώρα περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Όλες αυτές οι νέες δυνατότητες του Firefox είναι τώρα διαθέσιμες για χρήστες Windows, Mac και Linux. Ανοίξτε τον Firefox και μεταβείτε στο Settings > General και κάντε scroll προς τα κάτω στο “Firefox Updates” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Check for Updates” για να ξεκινήσετε ή κάντε λήψη της πιο πρόσφατης εγκατάστασης από εδώ.

Νέες λειτουργίες του Firefox για κινητά

Για τους χρήστες Android, η κύρια προσθήκη του Firefox 100 είναι μια νέα λειτουργία HTTPS-only browsing. Το HTTPS είναι μια πιο ασφαλής σύνδεση από την τυπική περιήγηση HTTP και είναι πολύ πιο ασφαλής στη χρήση, και ο Firefox θα συνδέεται πλέον αυτόματα μέσω αυτών των ασφαλέστερων συνδέσεων όποτε είναι δυνατόν.

Οι άλλες αλλαγές στο Firefox για κινητά είναι τα νέα browser wallpapers για iOS και Android που μπορείτε να ενεργοποιήσετε στο μενού Settings της εφαρμογής, καθώς και πιο βελτιωμένες και πιο εύκολες στη διαχείριση οθόνες ιστορικού περιήγησης και εναλλαγής καρτελών. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αφαίρεση ή το συνδυασμό διπλότυπων καταχωρήσεων από το ιστορικό περιήγησής σας και τη μετακίνηση ανοιχτών καρτελών που δεν έχουν προβληθεί για περισσότερες από 14 ημέρες σε μια νέα ενότητα ανενεργών καρτελών.

Δείτε επίσης: Η Mozilla καταργεί τους default ρωσικούς search providers στον Firefox

Οι νέες λειτουργίες της εφαρμογής Firefox είναι τώρα διαθέσιμες για χρήστες Android, ενώ οι χρήστες iOS θα λάβουν την ενημέρωση μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή πληροφοριών: ifehacker.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS