ΑρχικήUpdatesΟ browser Brave μπορεί να παρακάμψει αυτόματα τις σελίδες AMP της Google

Ο browser Brave μπορεί να παρακάμψει αυτόματα τις σελίδες AMP της Google

Η Brave την Τρίτη ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα για το πρόγραμμα περιήγησής της: το De-AMP, το οποίο περνά αυτόματα από κάθε σελίδα που αποδίδεται με το framework Accelerated Mobile Pages της Google και αντ’ αυτού μεταφέρει τους χρήστες κατευθείαν στον αρχικό ιστότοπο.

Δείτε επίσης: Brave Search με anti-tracking δυνατότητες: Κυκλοφορεί η public beta του

Brave AMP

Η Brave παρακάμπτει τις Accelerate Mobile Pages (AMP) της Google με μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται De-AMP, ανέφερε το The Verge. Έχει σχεδιαστεί για να παρακάμπτει τυχόν σελίδες που αποδίδονται με AMP και να μεταφέρει τους χρήστες απευθείας στον αρχικό ιστότοπο. «Όπου είναι δυνατόν, η De-AMP θα ξαναγράψει links και URLs για να εμποδίσει τους χρήστες να επισκέπτονται συνολικά σελίδες AMP», έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε “η Brave θα παρακολουθεί καθώς γίνεται ανάκτηση σελίδων και θα ανακατευθύνει τους χρήστες μακριά από τις σελίδες AMP πριν καν αποδοθεί η σελίδα, αποτρέποντας τη φόρτωση και την εκτέλεση του κώδικα AMP/Google”, πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Chrome, Firefox, Safari, Edge & Brave: Ποιες ρυθμίσεις να αλλάξετε για να ενισχύσετε το απόρρητο;

Η νέα δυνατότητα εφαρμόστηκε στο όνομα του απορρήτου, της ασφάλειας και της εμπειρίας στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Brave. «Στην πράξη, το AMP είναι επιβλαβές για τους χρήστες και το web γενικότερα», αναφέρει το άρθρο. «Το ίδιο κακό, το AMP βοηθά την Google να μονοπωλήσει περαιτέρω και να ελέγχει την κατεύθυνση του ιστού.» Προσθέτει ότι η επόμενη επανάληψη του AMP «θα είναι ακόμη χειρότερη».

Η Google προώθησε αρχικά το AMP ως έναν τρόπο βελτίωσης της εμπειρίας ιστού για κινητά φορτώνοντας τις σελίδες πιο γρήγορα. Ωστόσο, πρόσφατα έγινε στόχος κριτικών που το βλέπουν ως έναν τρόπο για την Google να αυξήσει την ηγεμονία της στην αγορά διαφημίσεων στο Διαδίκτυο φιλοξενώντας περιεχόμενο στους δικούς της servers. Μια ομάδα από publishers ανακοίνωσε πρόσφατα ότι απομακρύνεται από το AMP και μια μήνυση που υποβλήθηκε από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ κατηγορεί την Google ότι έχει δημιουργήσει ένα μονοπώλιο που έβλαψε τους ανταγωνιστές και τους publishers του κλάδου των διαφημίσεων.

Brave AMP

Δείτε επίσης: DuckDuckGo, Brave και Vivaldi μπλοκάρουν το FLoC της Google

Η Brave υπόσχεται “το καλύτερο απόρρητο στο διαδίκτυο” με το πρόγραμμα περιήγησής της, οπότε η επίθεση στην Google είναι μέρος της επιχειρηματικής της στρατηγικής της. Το De-AMP είναι πλέον διαθέσιμο σε έκδοση beta και “θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή στις επερχόμενες εκδόσεις 1.38 Desktop και Android και θα κυκλοφορήσει σύντομα στο iOS“, δήλωσε η Brave.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS