ΑρχικήgamingΗ Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames

Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames

Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames, ποιά είναι όμως η απάντηση των εταιρειών; Ο Mykhailo Fedorov, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, κάλεσε δημοσίως όλες τις εταιρείες ανάπτυξης videogames να αποκλείσουν προσωρινά όλους τους λογαριασμούς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Επίσης, με μια ανάρτηση στο Twitter από τον λογαριασμό του ζητά από όλες τις πλατφόρμες esports να σταματήσουν προσωρινά τη συμμετοχή ρωσικών και λευκορωσικών ομάδων και παικτών σε όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις esports και να ακυρώσουν όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο έδαφος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. 
Ο Fedorov αναφέρει ότι κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να ζητήσουν οι πολίτες της Ρωσίας να σταματήσει η στρατιωτική επίθεση της ρωσικής κυβέρνησης. Συμπληρωματικά, δηλώνει ότι στις μέρες μας η σύγχρονη τεχνολογία είναι ίσως η καλύτερη απάντηση απέναντι στα τανκς και στους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων. 
Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames
Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames

Ακολούθως, σε μία πρόσθετη σημείωση, ο Fedorov απευθύνεται στους λογαριασμούς Xbox και PlayStation στο Twitter λέγοντας ότι αν υποστηρίζει κανείς τις ανθρώπινες αξίες, θα πρέπει να απορρίψει την ρωσική αγορά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ζήτησε επίσης από τις Riot Games, EA, Ubisoft, Gameloft και Wargaming να κλείσουν το γραφείο τους στη Ρωσία ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για έναν επιτιθέμενο στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη. Παρά τις προσπάθειες του Fedorov όμως κανένας από τους εκπροσώπους των εταιρειών videogames δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να απαντήσουν στα αιτήματα του Υπουργού.

Ένα τέτοιο αίτημα προς τη βιομηχανία videogames δεν είναι καθόλου παράλογο καθώς κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον κόσμο ανταποκρίνονται στην εισβολή λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα για να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία με σκοπό τον ακρωτηριασμό της οικονομίας της. Πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές των περισσότερων προϊόντων τεχνολογίας στη Ρωσία και έχουν αποκόψει σε μεγάλο βαθμό τις ρωσικές τράπεζες από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επιπρόσθετα, η Apple έχει σταματήσει τις πωλήσεις των προϊόντων της στην Ρωσία και έχει αποκόψει τις κυρώσεις στις ρωσικές τράπεζες από την υπηρεσία Apple Pay. Ο Fedorov ζήτησε επίσης από την Apple να απαγορεύσει στους Ρώσους την πρόσβαση στο iOS App Store, μια κίνηση που η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμη.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα gaming laptops για το 2022

Η International Game Developers Association καταδίκασε δημόσια την εισβολή την οποία αποκαλεί "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου" και κάλεσε τα μέλη της εταιρείας να καταγγείλουν τις βίαιες ενέργειες που έγιναν κατά της Ουκρανίας. Πάνω από 400 εταιρείες videogames έχουν γραφεία στην Ουκρανία τα οποία εκπροσωπούνται από 30.000 Ουκρανούς υπαλλήλους, σύμφωνα με μια έκθεση της IGDA State of the Ukrainian Game Industry από τον Ιανουάριο.

Εταιρείες videogames, συμπεριλαμβανομένων των Bungie, CD Projekt Red, 11bit Studios (This War of Mine), GSC Game World (Stalker) και Digital Extremes (Warframe) έχουν δεσμευτεί δημόσια για την δωρεά ενός μέρους των κερδών τους για να υποστηρίξουν την Ουκρανία και έχουν προτρέψει άλλους να κάνουν το ίδιο. Ο Brandon Sheffield της Necrosoft Games οργανώνει, επίσης, ένα πακέτο ανεξάρτητων παιχνιδιών Itch.io για να συγκεντρώσει κεφάλαια για διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία. Ωστόσο, λίγες εταιρείες videogames έχουν κάνει τα ακραία βήματα που πρότεινε ο Fedorov απαγορεύοντας εντελώς τους Ρώσους πελάτες. Η αγορά των videogames που βασίζεται στα NFT (η Dmarket) με έδρα στην Ουκρανία αποτελεί εξαίρεση, καθώς διέκοψε τους δεσμούς της με Ρώσους και Λευκορώσους χρήστες το Σαββατοκύριακο.

Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames
Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames

Στον παραδοσιακό αθλητικό κόσμο, οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της FIFA, έχουν ήδη αποκλείσει τους Ρώσους από διεθνείς αγώνες και έχουν ακυρώσει εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη χώρα. Παρομοίως, στα esports, το πρωτάθλημα της Δανίας, BLAST Premier, απαγόρευσε στις ρωσικές ομάδες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στο κοντινό μέλλον και ακύρωσε ένα επερχόμενο προκριματικό τουρνουά που έκρινε ότι “δεν ήταν κατάλληλο… αυτή τη στιγμή”. Η Riot Games ανέβαλε, επίσης, μια εκδήλωση Valorant Champions Tour στην περιοχή EMEA, δηλώνοντας ότι η προτεραιότητά της είναι να υποστηρίξει τους παίκτες, το προσωπικό και τους οπαδούς που επηρεάστηκαν από την κρίση στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις phishing στοχεύουν χώρες που βοηθούν Ουκρανούς πρόσφυγες

Παράλληλα η εταιρεία Intel, αποφάσισε να φιλοξενήσει την εκδήλωση Extreme Masters Katowice, όπως είχε προγραμματιστεί στην κοντινή Πολωνία, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός επαγγελματίας gamer της Counter-Strike, Aleksandr Kostyliev αξιοποίησε την συνέντευξη του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για να τονίσει ότι τα esport είναι εκτός πολιτικής. Τούτου λεχθέντος, πρόσθεσε ότι όλοι θέλουν ειρήνη για την Ουκρανία και για όλο τον κόσμο και ότι όλοι τους θα πρέπει να δώσουν ένα παράδειγμα στο συγκεκριμένο τουρνουά δείχνοντας την ανθρωπιά τους. Ο Kostyliev ανακοίνωσε αργότερα στο Instagram ότι είχε δωρίσει περίπου 33.000 δολάρια στον ουκρανικό στρατό.

Πηγή: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS