Αρχικήsecurity2022: Εξακολουθούμε να κάνουμε μεγάλα λάθη με τα passwords!

2022: Εξακολουθούμε να κάνουμε μεγάλα λάθη με τα passwords!

Τα passwords είναι ένα πρόβλημα που οι big tech προσπαθούν να επιλύσουν, αλλά εξακολουθούν να είναι απαραίτητα για την πρόσβαση σχεδόν σε οτιδήποτε στο διαδίκτυο. Έχουμε φτάσει στο 2022 και οι χρήστες συνεχίζουν να μην αλλάζουν τα passwords τους μετά από μια παραβίαση και στη συνέχεια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση σε πολλούς ιστότοπους.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια ασφαλείας T2 Mac επιτρέπει το crack των passwords!

passwords

Η SpyCloud, μια εταιρεία ασφαλείας, επισημαίνει σε μια νέα έκθεση πώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα ίδια passwords σε πολλαπλούς διαδικτυακούς λογαριασμούς. Με βάση 1,7 δισεκατομμύρια συνδυασμούς ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης (passwords) που συγκέντρωσε από τις 755 πηγές που διέρρευσαν το 2021, εκτιμάται ότι το 64% των ανθρώπων χρησιμοποίησαν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που εκτέθηκε σε μία παραβίαση σε κάποιον άλλο λογαριασμό.

Τα reused passwords είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας, επειδή εάν ένας κωδικός πρόσβασης έχει παραβιαστεί μία φορά, τότε οι χάκερ μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς, εάν έχει χρησιμοποιηθεί ως σύνδεση σε άλλο ιστότοπο.

Επίσης, οι χρήστες συνεχίζουν να επιλέγουν “κακά passwords”. Αυτή η συνήθεια είναι πολύ κλασσική, με τα κορυφαία παραδείγματα να παραμένουν «123456», «qwerty», «admin» και «password».

Η SpyCloud, που επικεντρώθηκε στα reused passwords, βρήκε μια άνοδο στους κωδικούς πρόσβασης με βάση το περιεχόμενο από διαδικτυακές υπηρεσίες streaming όπως το Netflix και το Disney+ (ταινίες, σειρές κλπ).

Δείτε επίσης: Προειδοποίηση σε remote workers: Μην αποθηκεύετε τα passwοrds σε browsers

Από τα passwords που συγκέντρωσε σε δημόσια διαθέσιμες παραβιάσεις από το 2021 και νωρίτερα, το 64% χρησιμοποιήθηκε σε multiple sites.

Ο ορισμός της SpyCloud για την «επαναχρησιμοποίηση» κωδικού πρόσβασης είναι λίγο ασαφής και δείχνει μόνο πιθανές τάσεις. Για παράδειγμα, μετράει ως δείγματα επαναχρησιμοποίησης τα credentials που συνέλεξε σε μια διαρροή σε μια χρονική στιγμή που παρατηρήθηκαν σε επόμενες διαρροές στις οποίες είχε πρόσβαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι ξανάχρησιμοποίησαν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης μετά από μια δεδομένη χρονική στιγμή (την στιγμή της παραβίασης) αλλά ότι το ίδιο password παρατηρήθηκε σε διάφορες παραβιάσεις δεδομένων.

passwords

Δείτε επίσης: BHUNT malware: Η νέα απειλή που στοχεύει crypto wallets και passwοrds

Αν και τα στατιστικά στοιχεία είναι ανακριβή, η εταιρεία επισημαίνει μια γνωστή σε όλους μας τάση. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν τόσους πολλούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο που δεν μπορούν να θυμηθούν διαφορετικά passwords και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για Windows, macOS και Android.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS