ΑρχικήsecurityATM Ευρώπη: Πολίτες της Λευκορωσίας συνελήφθησαν για jackpotting επιθέσεις

ATM Ευρώπη: Πολίτες της Λευκορωσίας συνελήφθησαν για jackpotting επιθέσεις

ATM Ευρώπη: Δύο πολίτες της Λευκορωσίας συνελήφθησαν αυτό το μήνα στην Πολωνία, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε πολλές jackpotting επιθέσεις σε ΑΤΜ. Οι δυο φερόμενοι ως δράστες πιστεύεται ότι έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις jackpotting σε ΑΤΜ (γνωστές και ως επιθέσεις “Black Box”) σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Στα πλαίσια αυτών τους των επιθέσεων, οι δύο εγκληματίες – 26 και 29 ετών – κατάφεραν να κλέψουν περίπου 230.000 ευρώ (περίπου 273.000 δολάρια) σε μετρητά.

Διαβάστε επίσης: Χάκερ παραβιάζει ATM χρησιμοποιώντας μόνο ένα κινητό

Στις jackpotting επιθέσεις, οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν να συνδέσουν ένα laptop με το ΑΤΜ, κάνοντας τρύπα στο ATM. Μέσω του laptop εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό (malware) στον εσωτερικό υπολογιστή του ΑΤΜ. Στη συνέχεια, είναι σε θέση να χειρίζονται τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας.

ATM Ευρώπη Πολίτες Λευκορωσίας  jackpotting
ATM Ευρώπη: Πολίτες της Λευκορωσίας συνελήφθησαν για jackpotting επιθέσεις

Έτσι και σε αυτές τις συγκεκριμένες επιθέσεις, οι δύο άντρες άνοιγαν τρύπες ή έλιωναν τμήματα των ΑΤΜ, προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν φυσική πρόσβαση στις εσωτερικές ηλεκτρονικές συσκευές. Στη συνέχεια, συνέδεαν φυσικά έναν φορητό υπολογιστή (laptop) με το μηχάνημα και έστελναν εντολές, έχοντας ως στόχο να του δώσουν εντολή να τους «βγάλει» όλα τα μετρητά που περιέχονταν μέσα σε αυτό.

Δείτε ακόμη: Europol: Κατέστειλε εγκληματικό δίκτυο που προκάλεσε απώλειες €30 εκατομμυρίων

Σύμφωνα με την Europol, οι εγκληματίες στόχευαν πάντα την ίδια μάρκα και το ίδιο μοντέλο ATM. Η υπηρεσία επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι οι συλλήψεις των δύο πολιτών της Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας στην οποία συμμετείχαν υπηρεσίες επιβολής του νόμου από την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Ελβετία.

ATM Ευρώπη Πολίτες Λευκορωσίας jackpotting
ATM Ευρώπη: Πολίτες της Λευκορωσίας συνελήφθησαν για jackpotting επιθέσεις

Πρόταση: Europol: Εξάρθρωσε Ελληνική σπείρα που εξαπάτησε τράπεζες των ΗΠΑ!

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχε και ο κατασκευαστής των ΑΤΜ που στόχευσαν με τις επιθέσεις τους οι δύο δράστες.

Οι πολωνικές αρχές συνέλαβαν τα δύο άτομα στη Βαρσοβία στις 17 Ιουλίου, όπως ανέφερε η Europol σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή πληροφοριών: securityweek.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS