ΑρχικήinetΟι Big Tech για τους νέους νόμους περί απορρήτου στο Χονγκ Κονγκ

Οι Big Tech για τους νέους νόμους περί απορρήτου στο Χονγκ Κονγκ

Η Apple, το Facebook, η Google, το LinkedIn και το Twitter – οι Big Tech – μεταξύ άλλων, κάλεσαν τα νομοθετικά όργανα του Χονγκ Κονγκ να κάνουν αλλαγές στους προτεινόμενους νόμους που θα μπορούσαν να τους δουν να αντιμετωπίζουν ποινικές έρευνες για ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Ένας ασιατικός βιομηχανικός όμιλος που περιλαμβάνει την Apple, το Facebook, η Google, το LinkedIn και το Twitter προειδοποίησε ότι οι τεχνολογικές εταιρείες θα μπορούσαν να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Χονγκ Κονγκ εάν συνέχιζε να σχεδιάζει να αλλάξει τους νόμους περί απορρήτου.

Big Tech Χονγκ Κονγκ
Big Tech: Δεν θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Χονγκ Κονγκ αν αλλάξουν οι νόμοι περί απορρήτου

Δείτε επίσης: Κογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Ο όμιλος, Asia Internet Coalition (AIC), έστειλε την επιστολή το σαββατοκύριακο. Οι εταιρείες (Big Tech) δήλωσαν από κοινού στην επιστολή ότι ανησυχούσαν για τις προτεινόμενες αλλαγές του νόμου, οι οποίες επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν το doxxing, καθώς οι τροποποιήσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν μια υπερβολικά ευρεία ερμηνεία με την οποία ακόμη και αθώες πράξεις κοινοποίησης πληροφοριών στο διαδίκτυο να θεωρηθεί παράνομη.

Η AIC πρόσθεσε ότι οι τροποποιήσεις, εάν εισαχθούν, θα έθεταν σε κίνδυνο το προσωπικό των εταιρειών – θα μπορούσαν να φυλακιστούν – ενώ θα καθιστούσαν τις ψηφιακές πλατφόρμες ευάλωτες σε ποινικές έρευνες για δημοσιεύσεις doxxing από χρήστες των πλατφορμών.

Δείτε επίσης: Lina Khan: Ο Biden όρισε την επικρίτρια των Big Tech πρόεδρο της FTC

Στην επιστολή, ο Paine είπε ότι η υποβολή ψηφιακών πλατφορμών και των τοπικών θυγατρικών τους σε ποινικές έρευνες και δίωξη για παραβάσεις doxxing βάσει των προτεινόμενων τροποποιήσεων θα ήταν «εντελώς δυσανάλογη και περιττή απάντηση στο doxxing». Κατά την πραγματοποίηση αυτής της κλήσης, ισχυρίστηκε ότι αυτές οι πλατφόρμες είναι “ουδέτερες” και δεν έχουν κανένα συντακτικό έλεγχο στις δημοσιεύσεις doxxing και δεν είναι τα άτομα που δημοσιεύουν προσωπικά δεδομένα.

Οι τροποποιήσεις στο διάταγμα προσωπικών δεδομένων (Προστασία προσωπικών δεδομένων) προτάθηκαν από το Γραφείο Συνταγματικών Υποθέσεων και Ηπειρωτικών Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ τον Μάιο, καθώς ανέφερε ότι το doxxing έπρεπε να αντιμετωπιστεί λόγω του ότι επικρατεί κατά των κυβερνητικών μελών που επιδιώκουν να εισάγουν ένα τροποποιητικό νομοσχέδιο για την έκδοση που οδήγησε στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Χονγκ Κονγκ το 2019.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Didi Global απομακρύνθηκε από καταστήματα εφαρμογών στην Κίνα μετά από εντολή της κυβέρνησης να το πράξει. Η κίνηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες αφού το δημοφιλές app έκανε το ντεμπούτο του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Δείτε επίσης: ΕΕ προς Big Tech: Θέλουμε και άλλη βοήθεια με την κορωνο-παραπληροφόρηση

Το Cyberspace Administration της Κίνας δήλωσε την Κυριακή ότι η εφαρμογή Didi παραβίασε τους κανονισμούς που διέπουν τη συλλογή και τη χρήση προσωπικών δεδομένων. Έδωσε εντολή για την αφαίρεση της εφαρμογής από τοπικά καταστήματα εφαρμογών και τη Didi για την διόρθωση “υπαρχόντων προβλημάτων” και “αποτελεσματική προστασία” των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Ωστόσο, ο κυβερνητικός οργανισμός δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το ποια ήταν αυτά τα ζητήματα και πώς παραβίαζαν τους τοπικούς νόμους.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS