ΑρχικήsecurityΚυβερνοασφάλεια: Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες αλλά τα 2/5 των εταιρειών υφίστανται data breaches

Κυβερνοασφάλεια: Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες αλλά τα 2/5 των εταιρειών υφίστανται data breaches

Οι δαπάνες στην κυβερνοασφάλεια αυξήθηκαν το 2020 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, τα data breaches (παραβιάσεις ασφαλείας) όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν – από το 38% στο 43% των οργανισμών που ρωτήθηκαν από την Hiscox.

Η ετήσια έκθεση “Hiscox Cyber Readiness” αποτελεί έναν χρήσιμο «δείκτη» του πόσο ώριμες και αποτελεσματικές είναι οι στρατηγικές κυβερνοασφάλειας των οργανισμών. Φέτος, η εταιρεία προσέλκυσε τη Forrester Consulting για δημοσκόπηση πάνω από 6.000 εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Διαβάστε επίσης: Data breaches – υγεία: Αναμένεται τριπλασιασμός τους το 2021, σύμφωνα με έκθεση

Κυβερνοασφάλεια - δαπάνες - data breaches
Κυβερνοασφάλεια: Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες αλλά τα 2/5 των εταιρειών υφίστανται data breaches

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η μέση εταιρεία ξοδεύει τώρα περισσότερο από το ένα πέμπτο (21%) του προϋπολογισμού IT της στην κυβερνοασφάλειααύξηση κατά 63% μέσα σε ένα χρόνο – με τις μέσες δαπάνες ανά επιχείρηση να υπερδιπλασιάζονται σε δύο χρόνια – από 1,45 εκατομμύρια σε 3,25 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, αυτά τα χρήματα για την κυβερνοασφάλεια δεν βελτιώνουν απαραίτητα τα αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επιτυχείς κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο. Πάνω από το ένα τέταρτο (28%) των εταιρειών που στοχεύθηκαν, υπέστησαν πέντε ή περισσότερες τέτοιες επιθέσεις, με σχεδόν το ένα πέμπτο (17%) να ισχυρίζεται ότι οι οικονομικές επιπτώσεις ήταν τόσο μεγάλες ώστε απειλούσαν το μέλλον τους.

Δείτε ακόμη: Business Cyber Risks: Πώς μπορεί να προστατευτεί η επιχείρηση

Το ransomware είχε σημαντικό αντίκτυπο στους οργανισμούς πέρυσι: το 16% υπέστη ransomware επιθέσεις και το 58% πλήρωσε τα απαιτούμενα λύτρα. Η Hiscox αξιολογεί επίσης τους οργανισμούς με βάση την «ετοιμότητα στον κυβερνοχώρο», σε έξι βασικούς τομείς στους οποίους εμπλέκονται άνθρωποι, διαδικασίες και τεχνολογία. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι οργανισμοί έχουν ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα, με μόλις το ένα πέμπτο (20%) των οργανισμών να αξιολογούνται ως «experts» και περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των οργανισμών να αξιολογούνται ως «αρχάριοι».

Κυβερνοασφάλεια data breaches
Κυβερνοασφάλεια: Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες αλλά τα 2/5 των εταιρειών υφίστανται data breaches

Πρόταση: Booking.com: Πρόστιμο 475.000€ επειδή δεν ανέφερε εγκαίρως παραβίαση δεδομένων

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι οργανισμοί που αξιολογήθηκαν ως «experts» στην κυβερνοασφάλεια, υπέστησαν λιγότερες ransomware επιθέσεις, ήταν λιγότερο πιθανό να πληρώσουν λύτρα και ανέκαμψαν πιο γρήγορα.

Οι ΗΠΑ είχαν το υψηλότερο ποσοστό «experts» στην κυβερνοασφάλεια (25%) και έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους κόστους επιθέσεων. Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με το 23% των οργανισμών του να αξιολογούνται ως «experts», αυτοί οι οργανισμοί ήταν λιγότερο πιθανό να υποστούν κυβερνοεπιθέσεις (36%), ενώ πιθανότατα αμύνθηκαν με επιτυχία ενάντια σε τέτοιες απειλές, σύμφωνα με την Hiscox.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS