ΑρχικήUpdatesΗ Mozilla απενεργοποιεί την υποστήριξη FTP στον Firefox 88

Η Mozilla απενεργοποιεί την υποστήριξη FTP στον Firefox 88

Παρά τα εντυπωσιακά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα web apps και οι web browsers πλέον, μεγάλο μέρος του web και του internet γενικά εξακολουθεί να λειτουργεί με τεχνολογίες δεκαετιών. Αυτό δεν αφορά μόνο εφαρμογές όπως τα mail ή IRC αλλά και τεχνολογίες όπως οι TCP/IP, HTTP (χωρίς το S) και FTP. Αυτές δεν θα αποσυρθούν σύντομα, τουλάχιστον χωρίς να «σπάσουν» το διαδίκτυο, αλλά μερικές, όπως το FTP, αρχίζουν να εξαφανίζονται, στο σημείο που η Mozilla αποφάσισε να ξεκινήσει την αφαίρεση του από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Firefox.

mozilla firefox

Το FTP, συντομογραφία του File Transfer Protocol, ήταν εδώ και καιρό διαθέσιμο ως το τυπικό πρωτόκολλο για τη μεταφορά αρχείων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο μέσω δικτύου. Είναι ένα από αυτά τα παλιάς τεχνολογίας τμήματα του ευρύτερου διαδικτύου και δεν ήταν ακριβώς σχεδιασμένο για τις ανάγκες και, το πιο σημαντικό για τους κινδύνους της σημερινής εποχής.

Δείτε επίσης: Chrome vs. Firefox: Ποιος web browser είναι καλύτερος;

Πέρυσι, η Mozilla ανακοίνωσε την απόφασή της να καταργήσει τελικά την ενσωματωμένη υποστήριξη για το FTP. Αυτό ακολούθησε το προβάδισμα της Google για την κατάργηση της ίδιας λειτουργικότητας από το Chrome με την έκδοση 82 του περασμένου Απριλίου. Η Mozilla ξεκινά αυτό το ταξίδι με την κυκλοφορία του Firefox 88 αλλά δεν θα καταργήσει πλήρως τη λειτουργικότητα FTP μέχρι την έκδοση 90.

Δείτε επίσης: Η Mozilla απενεργοποιεί το πλήκτρο backspace του Firefox

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να περιηγηθούν σε καταλόγους FTP όπως ήταν σε θέση να κάνουν εδώ και χρόνια. Ορισμένα add-ons ενδέχεται επίσης να “σπάσουν”, ειδικά όταν το FTP αφαιρεθεί εντελώς από το πρόγραμμα περιήγησης. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν αποκλειστικό FTP client για το σκοπό αυτό, αλλά, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, ορισμένοι από αυτούς έχουν κάνει κάποιες αμφισβητήσιμες αλλαγές.

Δείτε επίσης: Η Mozilla λανσάρει την υπηρεσία VPN σε Γερμανία/Γαλλία στο Q1 του 2021

Ο Firefox 88 κυκλοφόρησε λίγες ημέρες νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί στο Android. Η ενημέρωση έχει μερικές επιδιορθώσεις σφαλμάτων για την έκδοση του προγράμματος περιήγησης για κινητά, αλλά, όπως σημείωσε το Android Police, δεν φέρνει νέα add-ons στον έντονα επικριμένο και εξαιρετικά σύντομο κατάλογο επεκτάσεων που βασίζεται στη νέα μηχανή απόδοσης του Mozilla.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS