ΑρχικήYoutubeGolden Globe 2021: Virtual η απονομή βραβείων λόγω COVID-19

Golden Globe 2021: Virtual η απονομή βραβείων λόγω COVID-19

Η 78η τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες έλαβε χώρα χθες 28 Φεβρουαρίου 2021 και ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Ο φετινός θεσμός μας έδειξε ότι μάλλον δεν διαφέρουμε και πολύ από τους stars, οι οποίοι έμειναν κι αυτοί στο σπίτι τους. Λόγω του COVID-19, οι Χρυσές Σφαίρες έγιναν “εικονικά” και φυσικά δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα.

Χρυσές Σφαίρες
Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες ήταν virtual λόγω COVID-19

Πρώτος νικητής της βραδιάς ήταν ο Daniel Kaluuya, ο οποίος εμφανίστηκε στην οθόνη και άρχισε να μιλά, αλλά η φωνή του δεν ακουγόταν. Η παραγωγή διέκοψε για λίγο τη σύνδεση με τον Βρετανό ηθοποιό, ο οποίος επανεμφανίστηκε στην οθόνη λίγο αργότερα.

COVID-19
Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες ήταν virtual λόγω COVID-19

Η ιδιαιτερότητα των φετινών Χρυσών σφαιρών φάνηκε και πριν την απονομή των βραβείων. Δεν υπήρχαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες και συνεντεύξεις στο κόκκινο χαλί πριν την απονομή. Αντιθέτως, εκεί βρίσκονταν μόνο οι οικοδεσπότες του show που πραγματοποιούσαν απομακρυσμένες συνεντεύξεις έξω από το ήσυχο Beverly Hilton.

Η τελετή ξεκίνησε με τις οικοδέσποινες Tina Fey και Amy Poehler, οι οποίες έχουν παρουσιάσει ξανά μαζί τις Χρυσές Σφαίρες με μεγάλη επιτυχία.

Η λέξη “μαζί” φέτος είχε άλλη διάσταση. Οι δύο ηθοποιοί παρουσίαζαν μαζί το event αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν στο ίδιο χώρο, αφού η Fey βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, ενώ η Poehler στο Λος Άντζελες. Η οθόνη ήταν χωρισμένη στα δύο, ώστε να φαίνεται σαν είναι μαζί αν και στην πραγματικότητα η εικόνα ήταν λίγο περίεργη.

Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες ήταν virtual λόγω COVID-19

Οι δυο τους τόνισαν ότι τα πράγματα φέτος στην απονομή των βραβείων δεν θα είναι τα ίδια, αλλά όπως είπαν: τι είναι φέτος το ίδιο;

Ωστόσο, η εικονική απονομή των βραβείων είχε και τα θετικά της στοιχεία. Δεν υπήρχε η αμήχανη περιήγηση στο χώρο της βράβευσης, ενώ ήταν ευχάριστο για τους νικητές να μοιραστούν αυτή τη στιγμή με τα παιδιά τους και τους αγαπημένους τους, αντί να βρίσκονται στη σκηνή.

Ωστόσο, ακόμα και με τις σαμπάνιες στο σαλόνι και τα λαμπερά φορέματα, η τηλεδιάσκεψη παραμένει τηλεδιάσκεψη. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος που τα πάντα γίνονται μέσα από μια οθόνη. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά events, η απονομή των βραβείων Χρυσές Σφαίρες, δεν διέφερε πολύ από την καθημερινότητά μας. Είδαμε απλά τους stars να κοιτάζονται μεταξύ τους από τις οθόνες τους.

Αλλά, ο θεσμός, ο οποίος έγινε και με καθυστέρηση ενός μήνα λόγω της πανδημίας, δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών.

Αυτό πάντως που σχολίασαν πολλοί άνθρωποι ήταν ότι το show ήταν ξεχωριστό και εντυπωσιακό λόγω του ότι συγκεντρώνονταν μαζί πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες.

Δυστυχώς, φέτος τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και δεν ικανοποίησαν πολλούς θεατές.

Πηγή: The New York Times

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS