ΑρχικήinetΓιατί η τάση των αναδυόμενων καμερών selfie χάνεται;

Γιατί η τάση των αναδυόμενων καμερών selfie χάνεται;

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν κάνει τα bezel (γνωστά και ως στεφάνες), όσο πιο λεπτά γίνεται. Με αυτό τον τρόπο, η οθόνη μίας συσκευής γίνεται μεγαλύτερη χωρίς να χρειάζεται να αυξηθούν οι διαστάσεις του τηλεφώνου. Ακόμα και τα πιο οικονομικά τηλέφωνα στις μέρες μας, διαθέτουν εξαιρετικά λεπτά bezel. Τι γίνεται όμως με τις κάμερες selfie;

selfie

Η Xiaomi ήταν η πρώτη που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη τάση το 2016 με το Mi Mix, το οποίο προσέφερε 91,3% αναλογία οθόνης προς σώμα. Η Xiaomi το πέτυχε αλλάζοντας τη θέση της μονάδας μπροστινής κάμερας στα κάτω bezels, κάτι που έκανε την οθόνη μεγαλύτερη. Το παράδειγμά της ακολούθησαν πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως οι Samsung, Apple και Google.

Η μείωση των bezels ωστόσο, επηρέασε και μία άλλη σπουδαία υλοποίηση, τις αναδυόμενες κάμερες selfie. Η Vivo ηγήθηκε αυτής της καινοτομίας, με το μοντέλο NEX το 2018 και η συσκευή έδειξε ότι ήταν δυνατό να δημιουργηθούν οθόνες χωρίς καθόλου περικοπές.

Η OPPO δημιούργησε επίσης το Find X, το οποίο διαθέτει μηχανοκίνητη μονάδα όχι μόνο για την κάμερα selfie, αλλά και για τις πίσω κάμερες. Αυτές οι αναδιπλούμενες μονάδες έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς το 2019 και ως αποτέλεσμα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα τηλέφωνα.

κάμερα

Αλλά όσο γρήγορα αναπτύχθηκε αυτή η τάση, το ίδιο γρήγορα φαίνεται να εξαφανίζεται. Τα καλύτερα τηλέφωνα Android του 2021, διαθέτουν κάμερα πάνω στην οθόνη. Το ZenFone 7 Pro διαθέτει αναδυόμενη κάμερα με τρεις αισθητήρες, ωστόσο περιορίζεται σε επιλεγμένες αγορές. Η Vivo κάνει το ίδιο στη σειρά NEX, με τα NEX 3 και 3S να προσφέρουν αναδυόμενες κάμερες selfie με διπλές κάμερες, αλλά όπως τα ASUS, αυτά τα τηλέφωνα είναι πολύ περιορισμένα στη διαθεσιμότητα.

Γιατί λοιπόν δεν βλέπουμε περισσότερα τηλέφωνα με αναδυόμενες κάμερες selfie; Ο πρωταρχικός λόγος είναι το παραπάνω βάρος που προσθέτουν στην συσκευή. Αυτές οι μονάδες διαθέτουν πολλά περίπλοκα μέρη και απαιτούν έναν κινητήρα για να λειτουργήσουν. Όλα αυτά προσθέτουν βάρος και πάχος σε ένα τηλέφωνο.

Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι οι αναδυόμενες μονάδες δεν μπορούν να προστατευτούν από την είσοδο νερού, επομένως τα τηλέφωνα με αυτές τις μονάδες δεν προσφέρουν αντοχή στο νερό. Εάν ωστόσο εξακολουθείτε να θέλετε ένα τηλέφωνο με αναδυόμενη κάμερα selfie, η καλύτερη επιλογή είναι η σειρά ZenFone 7.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS