ΑρχικήsecurityΤο NCSC κυκλοφορεί συμβουλές ασφαλείας για τους αγρότες

Το NCSC κυκλοφορεί συμβουλές ασφαλείας για τους αγρότες

Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) έχει εκδώσει τις πρώτες οδηγίες ασφαλείας για τους αγρότες – στόχος είναι η προστασία της βιομηχανίας από malware και ransomware.

αγρότες ασφαλείας

Με επίκεντρο το μέλλον της γεωργίας και της τεχνολογίας, το NCSC δημοσίευσε οδηγίες για να βοηθήσει τον γεωργικό τομέα να ανταποκριθεί στις ίδιες απειλές που αντιμετωπίζουν πολλοί άλλοι οργανισμοί. Η NCSC σημειώνει ότι τα βασικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στον τομέα περιλαμβάνουν τα email, τα ηλεκτρονικά εργαλεία λογαριασμών, τα διαδικτυακά συστήματα πληρωμών, καθώς και τον αγροτικό εξοπλισμό που συνδέεται με το διαδίκτυο και θα μπορούσε να υποβληθεί σε κυβερνοεπιθέσεις.

“Ενώ δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα προστατεύεστε από όλες τις μορφές κυβερνοεπιθέσεων, ακολουθώντας αυτό το advisory θα αυξήσετε σημαντικά τους τρόπους με τους οποίους προστατεύετε τα συστήματα σας”, σημειώνει η NCSC. Ανέφερε ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση των αναφορών για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της αγροτικής κοινότητας.

Το νέο έγγραφο με συμβουλές ασφαλείας αναπτύχθηκε παράλληλα με την Εθνική Ένωση Αγροτών (NFU), η οποία παροτρύνει τους αγρότες να επανεξετάσουν το έγγραφο.

Το advisory ζητά από τον γεωργικό τομέα να εξετάσει όλες τις πτυχές των επιχειρήσεων τους, από αυτοματοποιημένα μηχανήματα έως κάμερες ασφαλείας και smartphone – βασικά κάθε κομμάτι τεχνολογίας που βοηθά τους αγρότες να τρέξουν την επιχείρηση τους.

Η πρώτη συμβουλή του NCSC είναι οι αγρότες να διορθώσουν και να ενημερώσουν συσκευές και λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, iOS και Android. Συμβουλεύει τους αγρότες, όπου είναι δυνατόν, να ρυθμίσουν το λειτουργικό σύστημα να εγκαθιστά αυτόματα τις ενημερώσεις και να υπενθυμίζει ότι οι παλαιότερες εκδόσεις ενός λειτουργικού συστήματος, όπως τα Windows 7, τελικά δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας.

Η δεύτερη συμβουλή είναι να κάνουν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, ώστε, για παράδειγμα, μια επίθεση ransomware να μην προκαλέσει απώλεια των email, τιμολογίων, επαφών και παραγγελιών.

Το NCSC συνιστά επίσης την προστασία με κωδικό πρόσβασης κάθε υπολογιστικής συσκευής και τη χρήση κρυπτογράφησης όπως το BitLocker σε Windows ή το FileVault σε macOS για την προστασία δεδομένων.

Το έγγραφο σκιαγραφεί τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από μια επίθεση ransomware, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη μη χρήση συσκευών, την ακινητοποίηση των αγροτικών οχημάτων, την απώλεια δεδομένων, την παρέμβαση σε αυτοματοποιημένα συστήματα και τη διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων.

Το advisory συνιστά επίσης την ενεργοποίηση του antivirus και την ενεργοποίηση του firewall για το διαχωρισμό του τοπικού δικτύου από το διαδίκτυο.

Άλλες εύχρηστες αλλά συχνά ξεχασμένες συμβουλές περιλαμβάνουν την αλλαγή όλων των προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης για συσκευές, όπως το router και η επιλογή ισχυρών κωδικών πρόσβασης.

Προσθέτει ότι οι αγρότες θα πρέπει να επιλέξουν έναν διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε διαδικτυακό λογαριασμό, ειδικά για τον κύριο λογαριασμό του email τους.

Το NCSC σημειώνει ότι εάν οι αγρότες σημειώνουν τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να τους αποθηκεύουν με ασφάλεια, μακριά από τη συσκευή τους. Προτρέπει επίσης τους αγρότες να χρησιμοποιούν έναν password manager και να μην χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης. Συγκεκριμένα, συνιστά να μην χρησιμοποιούν το όνομα της οικογένειας, το όνομα ενός κατοικίδιου ζώου, τον τόπο γέννησης τους, μια αγαπημένη γιορτή, λεπτομέρειες που σχετίζονται με μια αγαπημένη αθλητική ομάδα και λέξεις όπως “password” και “qwerty”.

Τέλος, συνιστά στους αγρότες να χρησιμοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στους διαδικτυακούς τους λογαριασμούς.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS